Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Karta akcie prisery/ hrdinu


Ahojte, chcela by som sa uistit ako sa ma spravne hrat ak prisera ma akciu:

UTOK
POHYB
UTOK

Najprv zautoci na hrdinu, potom sa pohne a potom zasa utoci, otazkou ale je ci moze utocit na toho isteho alebo musi na ineho? V pravidlach som niekde citala ze nemoze sa 2x utociit na jeden ciel. Ale myslim ze to bolo myslene ze ak mozes na 2 ciele tak nemozes 2x na jedneho. Plati to aj pri tejto karte? To iste ma aj napr. Surovec na svojich kartach schopnosti.
Za objasnenie dakujem
28.1.2021 07:57:31

Útoky
Útočit 2x na jeden cíl se nesmí pouze u 1 útoku na více cílů, tj. při plošném útoku, nebo když schopnost říká "X cílů" (viz str. 21 pravidel druhý odstavec odspodu).
Tato karta však říká zaútoč, pohni se, zaútoč. Tzn. Může útočit 2x na jeden cíl.
Dovolím si i 2 příklady:
1) Nestvůra nemá na své (velké) kartě s vlastnostmi útoky na více cílů a hrdina stojí na sousedním poli - pak zaútočí na nejbližšího hrdinu a pokud ho nezabije, tak se ani nepohne a útočí na něj znovu.
2) Nestvůra má na své (velké) kartě s vlastnostmi útoky na více cílů a na sousedním poli stojí 1 hrdina - zaútočí na nejbližšího hrdinu, potom se podívá, jestli by se mohla pohnout do postavení, při kterém by zaútočila na původní cíl útoku a zároveň i na nějakého jiného hrdinu. Pokud toto postavení najde, pohne se a provede útok na více cílů (první útok na původního hrdinu a druhý útok na dalšího). Pokud takové místo nenajde, nepohne se a útočí znovu na původního hrdinu.

28.1.2021 08:29:12 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Balada
Balada
Akt. cena: 190 Kč
Končí za: 13 dnů

Offcanvas