Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Dvě druziny

Ahoj, měl bych dotaz.
Jak to funguje pro hre více družin? Mám rozehráno s přítelkyní za dva hrdiny a chtěl bych rozehrát novou kampan, ale s někým jiným a za další dva hrdiny. To jako když splnim první scenar s jednou družinou , tak s druhou už musím na druhý atd. ? A nebo můžu taky na první scenar, ale už neziskam bonusove zkusenosti a případně ani truhlu?

Děkuji.
10.1.2021 18:54:23

Ewo

2 družiny
Ak to chceš hrať podľa pravidiel možeš:
A: Hrať to spolu ako jedna velka družina, kde sa na výprave striedajú členovia(asi niečo, čo navrhuješ).
-scenare možeš opakovať, ale truhlicu a odmenu za ukončenie scenara máš len raz-prvýkrát (skusenosti a peniaze získane počas scenára ti ostavajú v oboch prípadoch). To isté udalost na cestách/v meste, pri opakovaní scenára už netaháš.
- može sa stať, že hrdina ktorý hrá každú výpravu bude mať, vyšší lvl, a výbavu ako ostatní. Tým pádom sa navýši obtiažnost scenára, čo može pre nižšie lvly byt náročnejšie.
- další problem može byť, že si budu postavy navzajom blokovat predmety (to sa stáva, skor ak hra 4+ postav)

B: Budeš to hrať s každou družinou zvlášt(nič nebudete mať spoločné)
- musíš si dobre viest záznam, čo s ktorou družinou ste si už ukončili, ako ste sa rozhodli, čo máte otvorené, ake udalost ste potiahli atd ( to všetko vie urobit aplikácia)
-v tejto variante je problem len s vylepšeniami
a) bud ich budeš lepit len na ochranu foliu karty a menit folie podla toho ktorá družina s danou postavu hrá
b) alebo si to budete pamatat, respektíve použijete tie isté vylepšenia

10.1.2021 21:02:36

Ewo
Pokial ja viem ked scenár zahraš neúspešne môžeš sa vrátiť do mesta, a tahaš zase kartu v meste následne sa vydáš na to dobro čo si zahral neúspešne a ťaháš kartu na cestách

takže myslím že môžeš ťahať v meste aj na cestách aj po neúspešnom scenáry, výnimkou je scenár v gloomhavene - tam neťaháš kartu na cestách a ani v meste, kedže v meste ťaháš iba raz za pobyt v meste

10.1.2021 21:49:24

Eventy > Ano, po neuspesnom scenari mozes chodit do mesta a spat ku scenaru a dookola .. . Len si vytahas tie udalosti. Mne to pride ako cheat. - Ewo

...

vzhledem k tomu, že události nezřídka bývají negativní, tak takovej cheat se nevyplatí :D

ještě jedna možnost, jak to hrát se dvěma partama (jak bych to udělal já) by byla apka na sledování progresu v kampani. Nic nikam nelepíš, máš dvě družiny a hraješ pro každou separátní kampaň. Jen bych si pohlídal postavy a hrál ideálně obě družiny s kompletně jinejma postavama, abych to po hře nemusel resetovat (balíčky modifikátorů)

11.1.2021 10:14:51

Dekuji

Dekuji všem zúčastněným. Něco z toho výběru, ale je to na hlavu
:D

11.1.2021 17:14:42

chaos
Ked mi prisiel Gloomhaven (ako darcek), tak tiez som okamzite uvazoval, ako to spravit, aby sme hrali ako 2 druziny. Precital som x for, zacal si zapisovat a usporiadavat veci, ale proste to nefungovalo. Je tam velmi vela veci, ktore primiesavas (itemy, udalosti, vylepsenia, ...) a uz po par scenaroch v tom bol taky chaos, ze sme sa na to vykaslali a dohral som kampan s jednou druzinou.

11.1.2021 17:48:29

GH
Taky bych se do toho určitě nepouštěl. Přece jenom to není PC hra kde si uložíš a nahraješ pozici jakou chceš. A zrovna v GH je tolik herního materiálu a věcí o které se musíš starat že se to podle mě rozhodně nevyplatí. Už jenom samotný setup této hry je delší než by bylo zdrávo a do toho si ještě hlídat a předělávat obsahy různých balíčků. Navíc si nemyslím že je nějak vyloženě na škodu když hrajete ve více partách prostě pokračovat kontinuálně jednou kampaní chvíli s jednou skupinou a chvíli s druhou. Herní doba celé kampaně je opravdu na to dostačující. Ze scénářů je většinou na výběr hned několik takže to je taky celkem bez problémů. A nakonec chci vidět člověka co celou kampaň nejenom že dohrál ale ještě by ji dohrál separátně 2x se dvěma (nebo více) skupinama.

11.1.2021 19:11:58

Ewo

Hranie s doma separatnymi skupinami
Ja som to odohral s dvoma skupinami. Apka campaign tracker vie odsledovat vsetko, aj eventy. Mozem len odporucat pre hru vo viacerych skupinach subezne. Ukazuje co mas otvorene v obchode, ake scenare dostupne, zakazane atd.

11.1.2021 20:03:13

Vybíráme z Bazaru

Raptor
Raptor
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 12 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas