Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Co když nestihnu sebrat poklad?

Co se stane pokud neseberu truhlu s pokladem a na konci kola jsou splněny podmínky úspěšného scénáře? Propadne poklad, protože končí hra?
25.5.2019 09:49:58

Poklad
Přesně tak, poklad nezískáš a pokud se nepletu, je možné opakovat splněné scénáře a případně poklad získat. Nicméně nelze poklad brát do nekonečna. Až ho jednou někdo získá, tak už se při žádném dalším opakování scénáře neumisťuje.

25.5.2019 10:13:32

Poklad a upřesnění
Ano, pokud poklad nesebereš, poklad propadá. Pokud skončil scénář neúspěšně, máš možnost poklad sebrat příště při opakování scénáře. Jakmile je však jednou očíslovaný poklad sebrán, více se již na mapu i při opakování scénáře neumisťuje a jeho sebrání se označí v seznamu pokladů na konci knihy scénářů.

Avšak pozor - po splnění není možné scénář již opakovat, pokud hraješ kampaň - pravidla, str. 34:

"... Jakmile je libovolný scénář v rámci kampaně úspěšně dokončen, žádný hrdina ani družina už ho v rámci kampaně nesmí opakovat."

25.5.2019 15:18:04

Poklad
Ahoj,
trochu mně v pravidlech mate právě sekce kterou @Stinolez zmínil. Pokud to chápu správně, tak mohu vzít hrdiny, které mám v kampani a zahrát si jednotlivé scénáře mimo kampaň, pak si mohu nechat zkušenosti, zlaťáky, poklady a plnit malé i velké úkoly - nedostaneme pouze odměny za úspěšné splnění scénáře.

V tomto pohledu bych mohl teoreticky si dojít pro poklad, který jsme nezvládli během kampaně. Navíc jsou zde doporučeny ke hraní právě scénáře, které jsou již v rámci kampaně dohrány.

Nevím jak je to správně (ono to bude asi záviset na herní skupině :).

27.5.2019 11:36:07

Matesack> Gloomhaven je tak rozsáhlý, že dohrání obnáší mnoho desítek scénářů, tedy čas 100 hodin+. Časem se hra chtě nechtě stane poněkud stereotypní. V této situaci ještě hrát bokem scénáře, nedejbože ty generické scénáře, aby se postavy naexpily a zbohatly, mi přijde masochistické. Ale proti gustu...:-) - Addam

@Addam> Tak je to klasické RPG, trocha toho grindu k tomu patří :) A nám GH opravdu neuvěřitelně sedlo. - Matesack

Matesack
Nechapu, jak chces hrat s postavama v kampani tak, aby to bylo mimo kampan. To si ten poklad muzes rovnou vzit bez hrani, ne? A proc se vlastne drzet nejake autorovi koncepce pravidel a vize, jak chtel, aby se to hralo? Hraj si to podle sebe, jak te to bavi...

27.5.2019 13:32:46

Byl to jen dotaz> Tak předně mně zajímal názor ostatních na tyhle dva odstavce v pravidlech. Nerozumím tomu, proč bych s postavout, která není v kampani, někde sháněl zlaťáky, expy a poklady. A navíc mi přijde naprosto normální, že parta dobroduhů si dojde nasbírat zkušenosti do již částečně vyčištěného dungeonu a vylootuje jej do konce. Když získám poklad tak, že daný scénář projdu znovu, tak to přeci není získaný poklad jen tak, ale museli jsme do toho investovat další čas. A jsem celkem překvapen, jak přesně víš, že to autor zamýšlel, ale pokud jsi s ním o tom mluvil, tak se předem omlouvám. - Matesack

Vybíráme z Bazaru

Jízdenky prosím Legacy od 1 Kč
Jízdenky prosím Legacy od 1 Kč
Akt. cena: 155 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas