Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Kanárci - scénář I.

Autor: Transience | 3 hodiny 30 minut | 20.8.2019 | 3

Hra: Gloomhaven

Hráči: Transience a 3 neregistrovaní

LISTER: Přihlásil jsem se k nim dobrovolně. Ňákej chlap s tim chodil v dílně, tak jsem to podepsal.

RIMMER: Ke Kanárkům?

LISTER: Jo, dyť víš, jde přece o zpívání. Měl bys vidět, kolik maj privilegií, neskutečný.

RIMMER: Ty nevíš, co jsou ty Kanárci, viď?

LISTER: Jasně, že jo: pěvěckej sbor jako v kostele... (Zpívá) Jsi má radost, slunce zář, úúú, a kroužit navěky budu já...

LISTER si všimne RIMMEROVA pobaveného výrazu a uvědomí si, že to asi bude trochu jinak.

LISTER: To nebude o zpěvu, že ne?

 

Obdobně skupina gloomhavenskych žoldnéřů známá jako Kanárci. Takže cestou do prvního podzemí jsme šli už v seskupení Kámen (Brute), Princezna (scoundrel), Lord Blafák (prasklivec) a nemluvným kutilem (fakt nikdy neřekl ani slovo). 

A přesně podle nejlepší kanarkovske tradice jsme se s tím neparali a rovnou v první místnosti jsme zahájili frontální útok na zde přítomné hlídky banditů. Co útok, doslova jsme se na ně vrhli jako vlna tsunami. Problém byl, že nepřítel se postavil a řekl: "ne". V tu chvíli jsme se o ně rozbili jako malá vlnka o benátské vlnolamy. Kámen, ne moc moudrý bojovník, nejspíš zapomněl jak se ovládá štít a hned v prvním kole musel vyvinout značné úsilí, aby vůbec přežil (jedna zničena karta a 2 zbývající životy na počítadle) o moc líp si nevedl ani zbytek výpravy.

Zdá se, že nicemnice si s sebou vzala plastové dýky na hraní, prasklivec se víc věnoval manikúře a kutil zapadl až po krk do díry mezi dlaždicemi. Takže když i po pátém kole stalo pět z šesti hlídek stále na nohou, tak to Kámen už nezvládl a prostě je zašlapala do země. Pravda, bylo to epesni a účinné, ale dost vyčerpávající.

Pro postup dal si princezna řekla, že nebude nic riskovat, zneviditelnila se otevřela dveře. To co kanárci uviděli, se jim pramálo líbilo.

V koridoru stali tři hlídky a vzadu se tesnaly další tři lučištnice. Tady už to šlo líp. Kámen sice stal vzadu. Ale kutil, který se vyhrabal ze spáry protáhl svým vystřelovacím hákem elitní lučištnici přes dvě pasti, což byl trochu morbidní pohled a pak ještě Princezna elegantně doskotačila ke zbývajícím lucistnicim a bez meškání je ubezdušila. A v tuto chvíli došlo ke zvratů v ději.

Kámen se rozhodl, že otevře dveře do poslední mistnosti. Neohroženě je rozrazil, nahodil štíty a...dal už nic. Dopadlo to s ním převelice špatně. V podstatě ještě hůř než s Boromirem, jenom tady nebyli žádní hobiti, kteří by na něj kreslili terče. Nicméně tato oběť nebyla zbytečná. Svým hrdinským koncem zachránil zbytek družiny, která rozpoutala peklo. Prasklivec, který se rozpomněl k čemu že má ty obrovský kamenný tlapy během dvou kol doslova vymazal tři lučištnice a jednoho nemrtváka. Princezna na své cestě za poklady jen tak mimochodem krochla zbývající lučištnici a inženýr se zlým smíchem svým plamenometem opálil poslední dva kostlivce. 

Takže všechno se podařilo, dokonce i oživený Kámen si mohl odskrtnout splnění svého malého cíle. A všichni se vrátili zpátky na Trpaslíka...tedy do Gloomhavenu přezbrojit se a příště už s tím zlodějem opravdu zatočí.

Odehráno v: Brno (Okres: Brno-město)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Rome At War III: Queen of the Celts
Akt. cena: 199 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas