Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Bratrstvo ohrožených

Autor: Rozy | 5 hodin 0 minut | 31.5.2019 | 16

Hra: Gloomhaven

Hráči: Rozy a 2 neregistrovaní

 

Dnes je pátek 31. 5. a my jsme konečně našli čas vytáhnout Gloomhaven ze skříňky po více jak týdnu od toho co dorazil poštou. Ještě jsme čekali na insert, který dorazil tento týden. Četl jsem, že se to bez toho pak těžko dohledává a že nachystat a sklidit hru je bez insertu opruz. Insert složit nebyl problém a moje žena si tak udělala zábavné odpoledne už v týdnu.

 

Dnes jsme chtěli dát první scénář ve 3 lidech: já, moje žena a kamarád a byli jsme domluveni cca na 7 hodinu večerní. Já s manželkou jsme už asi ve 4 hodiny odpoledne začali vyloupávat z krabic mapové dílky, terén a různé další žetony a třídit je do insertu. Asi v 6 bylo vše hotovo. Pak jsme ještě začali chystat nějaké občerstvení, ale ne moc, protože se to na stůl stejně nevejde.

 

Před 7 hodinou dorazil kamarád a začalo vysvětlování, které trvalo asi hodinu. Mezitím jsme si vybrali postavy, jelikož mi přišlo nejlepší to vysvětlovat přímo na nich a tak se zrodila družina „Bratrstvo ohrožených“ ve složení R’Ozy (Kutil), Nimeria (Čarovnice) a Dadomir (Prasklivec). Předměty jsme si všichni nabrali doporučené, ale já a Dadomir jsme si dali do balíčku jednu kartu X místo jedné karty 1.

 

Mini spoiler (žádné detaily jen obecný popis) karet ve městě a na cestách: Karta ve městě nám odemkla jeden scénář navíc. Při kartě na cestách, jsme se rozhodli pomoci lidem v nouzi, odměnou nám bylo opět odemčení nového scénáře, ale naše první dobrodružství jsme začínali všichni trochu unaveni. Vše nám docela trvalo nachystat a nalepit, ale to také proto, že si čteme všechny příběhy atp a nespěcháme jen abychm už splnili dobrodružství.

 

No a nyní jsme už v Černé mohyle. Naše první dobrodružství. Hned v první místnosti je to přesilovka 2 na jednoho, když proti sobě máme 6 hlídek. Já jako kutil hraju defenzivně a pomůžu nám díky mé obraně a špatným modifikátorům hlídek ubránit všechny zranění v prvním kole. Potom se na ně vrhneme a pár plošnými kouzly je vyřídíme. Nimeria musí hned odpočívat, jelikož má pořád málo karet. Já to nechci zdržovat a otevřu dveře do druhé místnosti. To se po chvíli neukáže jako dobrý nápad. Naštěstí lučištnice vzadu nemají dostatek pohybu, aby na mě dostřelili. Nimeria jde po elitní hlídce a Prasklivec se nahrne vedle mě a modifikátorem -2 nedorazí hlídku, ta jde opět po mně a mě zbývá jen 1 život. Naštěstí se umím dost léčit. Hlídku dorazíme. Poté musíme vyřídit ty otravné lučištnice. Dadomir odhodí jednu lučištnici na past, abychom na ni nemuseli my stoupat, a zbývající lučištnice vyřídíme celkem rychle a jdeme do poslední místnosti. Nyní už chytře jde první Prasklivec který má nejvíce životů. Docela to ale hned schytá od živoucích koster, a jelikož mu už zbývají jen dva životy tak ho další kolo léčím. Poté se vrhneme do poslední místnosti, pobijeme vše, co vidíme, ale necháme si jen jednu lučištnici na živu, ať můžeme pobrat poklad a mince. Nakonec lučištnici dorazím a scénář tak končí úspěšně.

 

Ve výsledku na tom je asi nejlépe Nimeria, který má plno zlata, zejména z poslední místnosti a také nejvíce XP ze všech, bohužel ale nesplnila svůj malý úkol. Kutil R’Ozy svůj úkol splnil, ale získal měně zlata i XP. Nakonec Dadomir bez zlata úplně, s nejmenším počtem XP, ale zato byl schopen splnit úkol za dvě fajfky.

 

Jelikož už je téměř půlnoc tak družina ulehá k spánku a těší se na další dobrodružství.

 

Odehráno v: Brno (Okres: Brno-město)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Lancaster + rozšíření The New Laws
Lancaster + rozšíření The New Laws
Akt. cena: 560 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas