Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Neshoda v družině

Zdar,
jak řešíte to, že se v družině neshodnete na rozhodnutí? Hraje nás sudý počet hráčů a s tímto se potýkáme docela často. Někdy zvítězí veto majitele (mne), někdy kámen nůžky papír, někdy: mysli si číslo. Ani jedno nevnímám jako správné řešení. V současné době nad tím přemýšlíme a operujeme s možnostmi předávání mluvčího, který by měl rozhodovací právo, nebo o vytvoření herní mechaniky, něco jako věhlas v družině, kdy by postavy získávaly "věhlas" a ten by v případě neshod mohly utrácet. Řešíte to se svými partami? Máte nějaké tipy? Nebo to prostě jen moc hrotíme? Díky za každou odpověď!
4.1.2021 13:06:33

To Vysvacz
Co myslíš tím, že se neshodnete na rozhodnutí?
Jako třeba výběr scénáře pro hru?

4.1.2021 13:20:26

odpověď
No jako když se rozhodujeme mezi dvěma scénáři, tak to nějak vždycky rozseknem ke spokojenosti všem (teď dáme bažiny se surovcem a příště pomůžeme zase tobě, milý prasklivče). Ale když se řeší třeba na konci některých scénářů, na jakou stranu se přiklonit (nechci úplně spoilerovat), nebo třeba při náhodných setkáních.

4.1.2021 13:25:02 | Upraveno autorem (porovnej)

Naše družina
V sudém počtu to řešíme tak, že karty událostí čte při každém dobrodružství jeden hráč, který se zdržuje hlasování. Při dalším dobrodružství zas někdo jiný. Tím je dán lichý počet hlasujících a aspoň dopředu ví možnosti a může se smát často dementním a úplně nepředvidatelným výsledkům.

Předtím jsme využívali aplikaci Chwazi, která se rychle stala odpovědí na všechny patové situace. Dokonce i jakou si dáme pizzu, kdo pro ni půjde dolů a kdo ji zaplatí :D

4.1.2021 13:29:00

Chwazi
Generátoru náhody jsme se chtěli pokud možno při GH vyhnout, ale při rozhodování o jídle či o jiných věcech určitě použijem, díky! :-D

Co se týče setkání tak se mi tvé řešení dost líbí.

4.1.2021 13:34:18

"My Game My Rules"
Také hrajeme ve čtyřech a ve všech neshodách má rozhodující hlas hráč s nejvíce zkušenostmi. Přijde nám to tématické. Taková postava je aktuálním vůdcem družiny.

Právo veta majitele je dost úsměvné. =D

______________
aka WantonDuke

4.1.2021 21:14:02

Vybíráme z Bazaru

Nebe v plamenech + Promo a UFO
Nebe v plamenech + Promo a UFO
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 11 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas