Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

GH solo

Ahoj, zajímal by mě názor jestli se vyplatí GH kupovat i v případě, že nemám skupinu s kým hrát. Zajímá mě jestli nebude herní zážitek furt stejný a nudný.
7.4.2019 20:38:57

solo

Určitě je to lepší s někým sdílet. Nicméně sólo se to také hraje výborně. Ale je to asi jako každá jiná sólo deksovka, prostě to je lepší alespoň ve dvou lidech, kteří dotvoří atmosféru a budeš se o tom mít s kým bavit. Nudné to ale rozhodně nebude ;)

7.4.2019 20:51:03

solo
My hrajeme ve dvou s manzelkou. Solo bych si to asi neuzil, ale nejsem zvykly hrat sam. Na druhou stranu napr. Tom Vasel (The Dice Tower) si nemuze solo variantu vynachvalit.

7.4.2019 20:56:30

Ja sa tiež neviem rozhodnúť.

Po prečítaní kopy fór pôjdem asi do Mage Knighta Ultimate, ktorý mnohí hodnotia ako lepší na sólo hranie, navyše sú tam aj scenáre a tak, takže náznak kampane budem mať aj tak..

7.4.2019 21:05:07

Victarion
Nechtěl jsem zde vytváře další srovnávací vlákno, ale přesně kvůli tomuhle výběru mezi MK a GH jsem se ptal. Také jsem četl že pro 1-2 je lepší MK ale ten GH vypadá fantasticky, tak se bojím, abych později nelitoval.

7.4.2019 21:10:36

...
Taky jsem se rozhodoval mezi MK a GH. Pořizují převážně na sólo hraní, protože moje skupina nejspíš nedá ani 20+ scénářů. A už dávno jsem se rozhodl pro GH.

7.4.2019 21:20:33

GH - solo rozhodnutie
Riešim dilému či dať prednosť tomuto alebo Descentu, GH vychádza po ekonomickej stránke lepšie ako Descent + rozšírenie. Rozhodujem sa medzi týmito dvoma hrami

Ale pokiaľ nemám partiu víkendovú partiu, má to zmysel? Mám tak jedného hráča na to. Je ta hra aj prístupná? Vlastním akurát TZ a Zombiecide. Mám rad fantasy, Descent a GH fantasy sú len čo je s toho lepšie a new players friendly. Túto dilemu riešim už niekoľko mesiacov. O hre GH som počul vela chvál aj že je to na vyššej úrovni ako Descent, čo sa týka spracovania fantasy tématiky.

8.4.2019 09:38:59 | Upraveno autorem (porovnej)

již předobjednáno..
Taky už jsem se rozhodnul pro GH. Již od malička tíhnu k Dračímu doupěti a toto mi to nejvíc připomíná. Zatím budu hrát solo (manželku občas ukecám akorát tak na karetní Prší :)). Nicméně si dobu čekání na českou verzi krátím výrobou 3D map dílků :)

9.4.2019 11:00:02

GH vs. Descent
Po přečtení pravidel nejsem až tak uplně odvařenej z toho že by GH měl být ultra pecka nejlepší dungeon crawling pod sluncem jakej se kolem toho strhnul hype, ale uznávám chce to si jí zahrát. Nicméně u mě by taky přišel v potaz spíše z 90% solo hraní a to si myslím že pro mě asi nemá cenu za ty peníze :( Stejně tak jsem se zřekl i MK, i když tam mám ještě jiný blok.

9.4.2019 13:53:21

GH vs Descent
Tak ono je to dost o tom jaký herní styl má člověk radši, jestli ameritrash nebo ten euroidní přístup Gloomhavenu, já preferuju ameritrashe a Gloomhaven je pro mě celkem nezáživná záležitost, ale zase spousta lidí to má naopak, takže si to svý zákazníky určitě najde.

9.4.2019 14:07:00

...
Mám to podobně jako Froggery, ale...

Moji častí spoluhráči jsou erovkáři. Euro mi nijak zásadně nevadí, pokud spoluhráčům nevadí, že: a) zasekávám se při propočítávání, nebo b) hraju občas blbě, když svoji AP eliminuji využíváním intuitivního a spontánního rozhodování.

Na GH se těším, a to i přes to, že budu mít asi problém to dostat na stůl a jsem silně ovlivněný současným "hajpem". Descent mám komplet, čeká jestli se do něj pustím s juniorem, nebo on s kamarády. K tomu mám Mage Knight - také moc pěkná hra, ale tak pro 1 - 2 lidi, pak už se nám to moc táhlo. Tak uvidím... Je fakt, že jsem si slíbil, že prohrabu regály a udělám řádnou probírku dlouho nehraných her, vyjma těch fakt velkých pecek, které si ponechám :)

9.4.2019 14:42:31

Pravidla
GH jsem hrál anglicky.
ted jsem studoval české pravidla a když to vezmu jen podle pravidel,tak nic moc.. ale Hra jako taková je vážně bomba a strašně mě to bavilo.
Podle pravidel nelze soudit hru :)

9.4.2019 14:45:30

kúpiť či nekúpiť či to má pre mňa zmysel
Zdravím už dlho riešim toto rozhodnutie ohľadom tejto hry. Nemám moc hier uvažoval som nad Descentom, ale videl som tento Gloomhaven je to fantasy tiež. Len sa spýtam na náročnosť tých pravidiel. Mám na to len jedneho hráča. Sme dvaja teda, či to ma pre mňa vôbec zmysel, neviem vôbec odhadnúť či by som túto hru zvládol viesť. Hrali sme ako partia Zombicide a Temne znamení ale toto je niečo iné. Investícia je dosť vysoká, ale je tam toho veľa a je to na dosť hodín. Či sa mi to oplatí keď nemám veľkú hráčsku skupinu? Neviem vôbec si to moc predstaviť.

5.5.2019 21:36:39

Renos
Zombicide či Descent jsou kostkové ameritrashe, takže stylem hraní dost odlišné záležitosti od GH, tam spíš záleží zda preferuješ tohle nebo euro přístup Gloomhavenu. Jinak ve dvou bude GH v pohodě, na solo hraní bych u fantasy s plánovacím euro stylem dal přednost spíš Mage Knightovi.

5.5.2019 21:48:11 | Upraveno autorem (porovnej)

Froggery

Ja som v tomto obore celkom nový ja nejaky ameri, euro, moc nerozlišujem, neni som ešte v takom štádiu, ide o to či by som to dokázal pochopiť tých komponentov je plno, či mi to ta hra aj ulachčí v podobe dobre napisaných pravidiel. Kostkove hry mam rád, pretože ma to vedie samé, ale Descent som nehral neviem posúdiť, to by som musel kúpiť k Descentu aj tablet kvôli aplikacii. Tak neviem aky má prístup Gloomhaven, neviem to z ničím vlastním toho relatívne málo

5.5.2019 22:00:32

Renos
Pravidla jsou tu ke stažení, můžeš na to kouknout, deskofobie určitě bude dělat nějaké video k tomu jak se to hraje, takže můžeš ještě chvíli počkat a pak asi spíš uvidíš zda by to pro tebe bylo.

6.5.2019 08:38:55

Renos

Pokud nemáš žádnou představu, není nic jednoduššího, než se podívat tady na ZH do videí, kde mají třeba stolovky.sk super ukázku o co jde a jak GH hrát. Nebo na YT teď Albi zveřejnilo video, jak probíhá hra prvního scénáře.

6.5.2019 08:52:58

GH
Tak ja som si tu hru pozrel na YT, Kubrt videa alebo Youda hral lets play s Deskofobie, príde mi to také náročne, tu hru by som si musel zahrať ja osobne. Obávam sa jednej veci, či si na seba nevezmem až príliš veľké sústo som členom v Trenčíne klubu spoločenských hier, tam by sa to ujalo. Ale doma by sme na to boli len dvaja a pravidla by som musel ja vysvetliť. Neviem Descent mi príde o niečo lachší poďla dojmu, mne to tak pripadá, kvôli kockám. Kartové mechaniky mne prídu slabo pohlcujúce do deja, ale nehral som to, nemôžem takto unáhlene súdiť. Veľmi sa mi pozdáva kopec obsahu na veľa hodín a investícia je na veľmi dlhú dobu.

7.5.2019 00:16:35

Ve dvou

My to primárně koupili pro hraní s přítelkyní, ale hra umožňuje i připojení dalších hráčů do stejné kampaně..prostě ne jeden scénář přidáš dalšího hrdinu a upraví se scénář pro 3 hráče.
Pravidla jsou sice obsáhlá, ale srozumitelně napsaná a myslím, že na gh vzniknou další pomocná videa, jako třeba v deskofobii, což bylo avizováno na Albi dnu.
Co se karet týče, to už je na tobě, jaká mechanika je ti bližší. S kartami se z toho stává taktický boj, kdy je nutný vymyslet strategii. Na druhou stranu kostky vše vyřeší hned.
Jen takový dodatek. Když jsme poprvé hráli Descent, měli jsme spoustu nejasností v pravidlech. O tom vypovídá i počet otázek, které jsou zde u hry (snad nejvíce na celých zatrolenkách). A taky bude potřeba nějaké to rozšíření. GH je celá hra bez dalších investic.

7.5.2019 06:50:59

pravidla
Renos:
Neboj se toho, polovina pravidel se týká porstupu kampaní, levelováním postav a pohybem nepřátel. Ty věci o kampani a postupů na další uroveň, perky, otevírání truhel atp. nepotřebuješ znát od začátku, prostě si je najdeš, až na ně přijde chvíle. Důležité je znát pohyb nepřátel a na to existuje tabulka na bgg a případně webová aplikace (gloomhaven monster mover). Zbytek ti zaleze pod kůži hodně rychle. Časem pak třeba jen mrkneš jak funguje nějaká schopnost nepátel, až na něco nového narazíš během kampaně.
Za ty peníze to opravdu poskytuje ohrobnou nálož herního materiálu a hlavně hern doby.

7.5.2019 07:42:48

pravidla
V GH vidím dobrú investíciu z hladiska hracej doby a neni sú tam rozšírenia, obsiahle. Zaplatim raz a mam vystarané. Ja mám len kockové hry, preto moc neviem si predstaviť bojovať cez karty. Nikdy som nič také nehral bolo by to nové pre mňa- Zombicide hrám rád, také RPG, jednoduchá hra, dobre sa to hrá. GH je niečo iné a neporovnateľné príde mi to ako dobra investícia a chodím aj do klubu tam sa to bude tiež hrať.

7.5.2019 23:16:56

Renos
Renos, trochu to preženiem - je to o tom, či chceš hrať "Človeče nezlob se" alebo šach.

Pri kockách nikdy nevieš - hodíš a uvidíš. Pri kartách presne vieš, čo karta spraví (pohyb, útok, liečenie a pod.), takže prepočítavaš taktiku dopredu. To je celý rozdiel.

O pravidlá sa neboj - o pár dní tu bude videonávod od nás, je to vcelku jednoduché. Polovica návodu pre scenáre bude len ukážka jednotlivých akcii (pohyb, útok, liečenie a pod.). Pravidlá pre kampaň budú v druhom videu, to nepotrebuješ pre jednotlivé scenáre.

----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

8.5.2019 00:33:25

Cardinalle
Tak Cardinalle budem ti dôverovať, a pomaly to začnem vyskladávať. Začnem Insertom, keď bude GH k dostaniu tak to kúpim.

OT: Aký tablet, treba na aplikacie k hrám. Kolˇko € musím investovať aby mi to utiahol?

8.5.2019 10:24:59

tablet
hocičo, to sú jednoduché aplikácie, postačí aj muzeálny kus :)

----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

8.5.2019 17:05:21

GH objednaný

Tak som GH objednal, ešte doobjednam insert + nálepky. Moja prvá takáto kartová hra čo hrám, pre mna totálna novinka, zoberiem do klubu v TN tam my s tým pomôžu budem mať čo študovať po večeroch ale verím že to doma s bratrancom zvládnem odohrať, aj keď vždy je príprava hry a vedenie hry na mne

13.5.2019 16:54:38

Vybíráme z Bazaru

Na vlnách neznáma
Na vlnách neznáma
Akt. cena: 490 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas