Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dotisk

Zdravím, v obchodoch už sú len úplne posledné kusy Gloomheavenu. Neviete, či sa niekdy v najbližšej dobe plánuje dotlač? Hru si plánujem tento rok konečne zahrať a uvažujem, či rýchlo siahnuť po tom, čo ostalo alebo sa ešte dočkáme dotlače hry.

22.5.2021 00:39:51

https://www.zatrolene-hry.cz/spolecenska-hra/gloomhaven-5203/diskuse/cz-vs-en-28033/

22.5.2021 02:01:30

Přímo na Albi je napsáno, že dotisk má být 25.9. , někde se už dá i předobjednat. Vtipný je, že právě Albi má předobjednávku nejdražší.

23.5.2021 08:46:15

Na krabici anglicke, jsem videla napis 2nd edition. Tedy predpokladam, ze doslo k nejakym drobnym zmenam. Bude dotisk od Albi dostisk toho prvniho vydani nebo  spos toho druheho? Nasla jsme totiz Gloomhaaven ke koupi a nevim zda cekat na dotisk (bude lepsi?) nebo si ho na prazdniny koupit….

6.6.2021 08:36:24

@Kniga Albi vydává právě onu druhou edici. První edici v čestině a předpokládám, že ani v angličtině nikde nekoupíš.

6.6.2021 09:20:14

@Yaksha diky, takze si to klidne muzu koupit uz ted. ok, tak to zvazim,a le mozna pecejine pujdu spis ted do Lvho chratnu apockam si na ty prelepitelne samolepky, jestli je Albi taky dotiskne. to bych taky htela vedet!

6.6.2021 09:24:27

@Kniga  Někde jsem četl (tady na zatrolenkách?), že to nemá být dotisk druhé edice, ale už přímo tisk třetí edice. Nejlepší by bylo se zeptat na stránkách Albi.

6.6.2021 09:44:36

@Petzilla  to se si poptam. Budu jim psat i skrze ty nalepky zda je vydaji a zda vyndou nejake nalepky i k Lvimu chrtanu a zacnu asi tim lvim chrtanem stejnak.

6.6.2021 10:22:51

@Petzilla Žádná třetí edice není. Spíš jde o to, že jde o reprtint druhé edice, kde jsou opraveny chyby, které byly v prvním vydání druhé edice.

A nebo tou třetí edicí myslíš Frosthaven? 

6.6.2021 10:35:39

Ověřoval jsem si to s Albi na jejich stránkách, když jsem si kupoval svoji krabici a rozdíly v českých verzích by měly být jen v tom, ze novější dotisky mají opravené chyby. 
Ohledně přelepitelných nálepkách, naivně jsem si myslel, že je budu potřebovat, tak jsem si je koupil a používal je, ale dneska (hlavní linka je dohraná, začali jsme zapomenuté kruhy) moc dobře vím, že se do toho rozhodně znovu pouštět nebudeme. Takže pokud neplánujete hru na konci prodávat, tak asi stojí za zvážení, jestli má smysl si to šetřit na restart, když je tady tolik jiných, především v blízké době Frosthaven.

6.6.2021 11:19:31

Diky vsem za info. No ja resim to, ze prauju jako vychovatelka v SD a premyslim, ze bych to pak v nejake upravene forme chtela hrat i s detma v druzine, s tretaky a ctvrtaky, nebo v klubu deksovyhc her kam chodi i druhostupnove deti a vim, ze proste skola by to nikdy neporidila. A proste chci si to zahrat solo a pak vyuzit v druzine, ale taky si rikam, ze dyk deckam proste  muzu vymylset vlastni dobrodruztvi jen pouzit ty mapove dilky a monstra a tak. 
Asi nejvic resim ty nalepky co se lepi na postavy. Aby si i decka je mohly "levelovat"
Ostatne cvim vic to ctu tak nevim proc je vek u te hry nastaveny tak vysoko?
 

6.6.2021 11:30:11

@Kniga protože ta hra neni vůbec jednoduchá pro tak malé děti. Je to celkem komplexní řešení skoro až matematických rébusů. Navíc je to dost temné, místy morbidní a celé jenom o zabíjení. Tohle představovat dětem na prvním stupni jako družinovou zábavu je podle mě absolutně nevhodné. Existují mnohem lepší a vhodnější hry pro děti.

6.6.2021 12:39:08

V akom zmysle temné? Nehral som ešte tak preto sa pýtam, lebo som nad tým trocha uvažoval že si to kúpim.

6.6.2021 12:49:33 | Upraveno autorem (porovnej)

@Havelock psala jsem ze v upravene forme. A pokud to bude opravdu nechutne tak pochopitelne to ne. 
 Nicmene v  Karaku se taky jen "vrazdi" a dle toho jak je to bavi a i Demoni, Draci a Duchove jsou docela hit tak jsem zvazovala, ze jim takto dopreju neco dalsiho.

Aha, rebusy, ja zatim teda mela dojem, ze jde teda jen o zabijeni potvor, pokud jde tedy  opropocitavnai slozite tak to pochopitelne pro ne urcite ne,   druhostupnaci mopzna…
No tka pouziju jen figurky a zetony potvor no :)
 

6.6.2021 12:55:57

No ohledně toho věku to asi záleží. Je potřeba rozhodně nad každým tahem přemýšlet a plánovat co dál. Když jsem vzal na návštěvu k rodičům nějaké hry a mezi nimi malé velké galaxie, které mají věk 14 nebo 15+, tak se je sice brzy naučila i moje desetileta sestřička, ale viditelne ji to moc nebavilo. Téma určitě nepomohlo, ale především to na ni bylo moc přemýšlecí a GH je to podle mě podobné. Mechanismy se určitě naučí i mladší děti, ale jde spíš o to, které se vydrží 2hodiny soustředit na hru. 

Ale dokážu si predstavit, pokud to bude hrát skupinka  ve správném věku, tak si to tam mohou hodně  užit :) 

6.6.2021 13:06:54

Ten věk bude asi dost proměnný. Náš kluk je zkušený harcovník těch nejtěžších her (12 let), tak jsme se Gloomhavenu nebáli, ale docela překvapilo, že se k nám připojila desetiletá dcera, která jinak deskovky skoro nehraje, skoro k žádné se nevrátí a nevydrží u nich delší dobu. Tohle je jediná deskovka, u které ano a hráváme ob den (po konci lockdownu už jen víkendy :) ). Ale byl bych opatrný i na hrací čas a náročnost okolo. Chce to někoho, kdo má najetá pravidla, takže když tohle děti nemusí řešit a někdo svižně diriguje pořadí akcí (kdo je zrovna na řadě) a řeší pohyb monster, dá se to odehrát za hodinu až hodinu a půl. Ale představa, že si to vytáhnou děti v družině a budou si po krátkém zasvěcení hrát samy, je utopie. Záleží, kolik dětí máte na starosti a jak by se zabavily ty ostatní.

Samozřejmě úprava pravidel by v tomhle mohla pomoci, udělat z toho výrazně zlehčenou demo verzi :) 

6.6.2021 16:58:01

Nikde nepisu, ze by to hraly samotne deti, to rozhodne ne. 

6.6.2021 21:27:25

Nikde nepisu, ze by to hraly samotne deti, to rozhodne ne. 

6.6.2021 21:27:27

Kniga.

Tak to já právě nevím, jak to v družině máte uspořádané a jak jsou velké skupiny. Já bych taky rád ve svojí matice s deváťáky hrál Gloomhaven, ale je to pro 4 lidi max a nevím, jak by se mi tam dvouhodinovku zabavil ten zbytek, když to chce to dlouhodobé dirigování a “dohlížení” :) 

Mám na škole kroužek deskovek, většinou 6.-7. třída a vím, jak je obtížné pravidlově “uběhat” 4 skupiny, když každá hraje něco jiného, a leckdy ani ne tak náročného. Ale držím palce, rozpohybovat takovou hru ve školním prostředí je výzva a tak trochu splněný sen. Mně se to s jednou skupinou povedlo u deskové Hry o trůny, to taky není zrovna člověče, nezlob se, a bylo to super. 

8.6.2021 21:20:09

Vybíráme z Bazaru

Vládcové Severu
Vládcové Severu
Akt. cena: 590 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas