Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dotaz na hraní s více lidmi

Jak je to hraním s více lidmi, pokud nemáte stálou herní skupinu? S Gloomhavenem nemám žádné zkušenosti, pouze jsem viděl pár recenzí. Je možné odehrát pár misí ve dvou, poté třeba jednu ve třech, další solo apod.?
6.1.2019 23:29:27

Scarecrow
Ano da sa to. My hrame sice v stalej skupine troch ludi, ale viem si to uplne v pohode predstavit. Proste na jedno dobrodruzstvo idete v nejakej zostave a na dalsie uz v trochu inej. Herne to vobec nevadi a tematicky to tiez dava zmysel. Nie vzdy sa kazdemu zoldnierovi chce, alebo ma cas :-)

Kampan sa dokonca vetvi na niekolko mensich pribehov a je tam aj mnozstvo side questov, cize by nemal byt problem ani s dierami v pribehu.

7.1.2019 06:53:01 | Upraveno autorem (porovnej)

Scarecrow

Ahoj, jediné co doporučuju je nehrát dohromady více než 4 chary, protože potom budeš mít bordel v tom, kdo má jak upravený balíček modifkátorů útoku. Případně by sis ho musel nahmožit pro ostatní classy. V základu jsou 4 balíčky pro hrdiny a 1 pro nepřátelé.
Jinak pokud ot nebude nikomu vadit tak je to úplvě pohodlně hratelné, ale za předpokladu, že to budete hrát v jednom světě jak nastínil regressiv. KDybys chtěl každou kampaň hrát v jiném světě, tak se zblázníš z věčného přehazování dostupných itemů, road a city eventů, které se odahzují nebo dávají naspod hromádky. Jsou an to sice aplikace, ale přijde mi to zvytečný, když to nikomu nevadí, že budou mít nějaké scénáře uzavřené... stejěn se to nedá projít všechno.

7.1.2019 08:50:03

.
Paráda, děkuji za odpovědi :)

7.1.2019 10:03:38

Družiny
Zatím mám za sebou jen první scénář, takže možná budu trochu mimo.
Ale přijde mi, že to lze hrát s více lidmi a klidně více postav než ty samé. Balíček modifikátorů si vždy připravíš podle talentů (perků).

Jsem tedy zmaten k čemu slouží družiny, jestli to má být odlišení herních skupin (uskupení hráčů) a v nich použitých postav (každý hráč může v každé družině hrát jinou postavu a zároveň postavy mohou být ve více družinách), přičemž celý svět se stále vyvíjí pro všechny družiny stejně.
Tedy když družina 1 objeví lokaci X, tak se to jakože drby dozví i družina 2, stejně tak splnění scénáře splní scénář pro druhou skupinu. Tohle mi nějak dává smysl.
Co už moc ne, je postavy co by byly ve více družinách, jestli je to samá postava (pak vhodné hrát stejným hráčem) nebo jiná stejného povolání.

7.5.2019 00:07:57

Družiny
Jde mi o to jak to hrát s více lidmi. Když stálice budou dva a někdy 3, který může být i se 4. ale zároveň jindy mohou jiní. Celá takto hrajících lidí může existovat třeba 8 (vždy jsou v ní 2 co jsou stálice a 6 co se točí).
Když by jich bylo celkem 6, stále by to šlo řešit, co hráč to postava, ale když jich je více, už to moc nejde.

Jaká je pro takovéto hraní nejlepší volba? (i to že to moc nejde je volba)

7.5.2019 00:11:56

RE:

Snaž se rychle odemknout nové postavy, pak ti tenhle problém odpadne :)

7.5.2019 10:18:22

Vybíráme z Bazaru

Magic: Horizons basic land set
Magic: Horizons basic land set
Akt. cena: 15 Kč
Končí za: 5 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas