Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Doporučený insert


Zdravím, měl bych dotaz, zda by někdo dokázal porovnat inserty, které jsou na trhu k dispozici, a mohl mi doporučit ten nevhodnější (nejlepší).

Co jsem našel, tak existují 3 typy: e-Raptor (z dřevotřísky), Folded Space (z paměťové pěny) a Feldherr (pěnový pořadač).

Předem velice děkuji
1.5.2020 12:50:14

Oliverr
Podle mě (zdůrazňuji) jsou to vyhozený prachy. Doporučuju hru hrát s aplikací Gloomhaven helper a tím odpadne asi 80 % herního materiálu a otravného obsluhování hry. Vyhoď původní insert (óóó, překvápko), sežen pár pytlíků s jezdícím zavíráním (tesco) na to, co všechno má každá hráčská postava u sebe a další na různé žetony, nějaký boxík na šroubky (libovolný kutilský obchod) na figurky potvor, nepotřebný herní materiál dej do jednoho velkého pytle, který už nikdy neotevřeš a voilá bez insertu za pár korun stejně usnadněná práce. Samozřejmě estetická hodnota je neporovnatelná, ale efektivní je to nastejno. Pro mě a moji skupinku to funguje skvěle.

1.5.2020 18:03:27

Insert
Díky za názor, ale já mám raději hromadu komponent, než hrát s aplikací.

Bohužel tu asi není nikdo, kdo by dokázal porovnat inserty nebo na to měl nějaký názor.

7.5.2020 00:11:31

Organizer..

ahoj nedávno jsem v diskuzi tady otevřel téma organizéru. Nesouhlasím s Havelockem v tom ze aplikace ti usetri potrebu organizeru. Mrkni na tu diskuzy ty nejlepší jsem tam ukázal. Ja sám šel do Broken Token a je krásný.. jen to není levný.. ale jsou i levnější a pořád super..

7.5.2020 00:38:31

Folded Space
Ahoj,
já mám Folded Space a je to s ním pohoda. Líbí se mi, že jsou to jednotlivé krabičky, které z velké krabice rovnou vyndávám na stůl a mám připravený mince a stavy hned u scenáře.

Naopak nevýhoda je, že karty se statistikama nepřátel a jejich akční karty jsou taky v jedné takové krabičce, je to tam dost nahusto a dost blbě se to vytahuje. Ale za tu cenu je to úplně v pohodě. Dokonce se do toho vejdou i stojánky monster, které máme z 3D tiskárny. Ty bych řekl, že jsou pro hru dost důležité, pokud nechceš hrát s apkou.

Toť můj názor na Folded Space. S jinýma porovnat neumím, protože je nemám.

7.5.2020 06:56:18

Broken Token
Nemám ho, dělal jsem si vlastní, ale jako předlohu jsem volil Broken Token.
Podle mě je nejlepší, co se praktického hlediska týče.

7.5.2020 07:31:09

Srovnani
Koukni sem: https://www.youtube.com/watch?v=kbfhiIDFB-s&t=886s

8.7.2020 21:52:27

prosím
řídit se při zakládání nového vlákna instrukcemi - tzn. nezakládat diskuzi jako otázku.

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

9.7.2020 11:47:45

Varianta
Hodně se mi ze začátku nelíbila myšlenka pořadače, ale pořídil jsem ho a setup je teď za zlomek času, co předtím bez insertu i s ním. V čem to spočívá? Pořiďte si pořadač, který má aspoň 12 oddělených kapes. V angličtině tomu řikají akordeon (tahací harmonika) a to je naprosto výstižné pojmenování. Do každé přihrádky pak dejte jednotlivé díly seřazené abecedně. Najít daný mapový díl zabere vteřiny a nemusím se ničím přehrabovat a zjišťovat jestli je to ten, co potřebuju. Další věc je koupit nějaké krabičky na šroubky a součástky na roztřídění potvor a terénu. Vešlo se mi to akorát do dvou z Hornbachu, které na výšku i šířku přesně pasují do krabice a nemůžu si to vynachválit. Žetonky statusů a mince jsem dal do krabiček Ultrapro na nějaké malé množství karet (asi 25), stojí to pár korun, je to ihned připravené a má to tak i svojí mističku. Každý má svojí postavu a vše co k ní patří v pytlíku se zipem (Tesco), ten jezdec je na pytlíku boží věc. Neničí se to a je to hned otevřené a zavřené. Nepotřebný herní materiál (hrajem s Gloomhaven helperem) jsem dal do jednoho pytlíku, který vytváří takovou cihlu, co po otevření vyndám a nestarám se. Takhle mi to nepřekáží v herním materiálu, který se skutečně používá a neztrácím čas. Poslední upgrade (nepovinná součást, ale příjemná) je to, že všechny malé karty vybavení jsem seřadil do pořadače s foliema na malé karty 4x4. Takhle jsou karty na jednom místě, nikdo mě pořád neotravuje, který balíček karet je který a spokojeně si listuje deskama. Taky je to pěkné, když chcete vidět další předměty, na co šetřit a tak vůbec. Ve výsledku mě to přišlo na pár stovek a všechno můžu kdykoliv použít na něco jiného. Insert stojí ranec a má jen jediné využití.
Má to ale jednu nevýhodu. Pořadač nacpaný mapovými díly je sice velmi praktický, ale je fakt hodně nafouklý a do krabice se nevejde tak, aby byla zcela zavřená. Buď je teda víko nedovřené o takových 7 cm, nebo ho necháte mimo krabici. Na převoz nevadí ani jedno, ale pokud máte nějaké silné OCD, tak vám to může vadit. Já se s tim naučil žít a nevadí mi to. Preferuji radši rychlý setup a organizovaný pořádek, kde se nic nepoplete, než estetiku, která je jen na oko, ale stojí to raketu a neplní účel tak efektivně :)

13.7.2020 15:51:25 | Upraveno autorem (porovnej)

Taky doporučím Broken Token
Též souhlasím s názorem, že Broken Token je naprosto super a výrazně ulehčuje život :-).

řekl bych, že nám urychlil setup několikanásobně.

Kdyby někdo měl zájem, budu se zbavovat anglické verze hry i s ním :-)

13.10.2020 15:19:30

Vybíráme z Bazaru

Pán prstenů: Karetní hra + PP: Mrtvé močály
Pán prstenů: Karetní hra + PP: Mrtvé močály
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 9 dnů

Offcanvas