Fuji Koro - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 6
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy, Středověk
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
TLAMA games - logo
Autoři: Jerome Demeyere
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy


Ahoj, je tu někdo kdo na Essenu vyzkoušel hru Fuji Koro? Na FB jsem zahlídl že třeba kluci z JOUOB castu z ní nebyli až tak nadšení což mě teda dost mrzí. Na hru se totiž moc těším. Můžou kluci z JOUOBu víc rozvést co v té hře nefungovalo? Nebo ostatní co hru zahráli? Na BGG je hodnocení dost vysoké ale otázka je jak moc je to objektivní.
31.10.2019 10:06:33

dojmy
ahoj,
Essen budeme rozebirat na nateceni ted v patek, ale v rychlosti.
Ja se na Fuji Koro hodne tesil, i proto jsem si ho sli v Essenu zahrat. Ta hra neni spatna, ale nenaplnila moje ocekavani, ze bude tak uzasna jak mi prisla na KS kampani.
Na ozkouseni tam byla normalni verze a kartony mi neprisly uplne pevny a stabilni figurky (mozna spatnej konkretni kus), stavba mapy nebyla uplne jednoducha, sice to je na prvni pohled jako z osadniku/Twilight imperia - 3 kola soustrednych hexu, ale tady ten treti kruh byl nepravidelny, takze po chvili jsme museli mapu natacet aby se vesla do ramecku, a pak znova a znova.
Z herniho pohledu, mi to prislo hodne stereotypni. A zklamani prislo z toho vyrabeni zbrane/helmy/sandal z kosticek. Tvar vlastne nemel skoro vubec zadnej vliv a zalezelo pouze na poctu a typu kostek. Navic pri craftovani se muze vse libovolne preorganizovat, takze neni ani potreba nijak extra planovat dopredu.

Neni to tak, ze by ta hra byla spatne nebo nefungovala, jen to z meho pohledu neni nic extra.


Oskar,
občas se objevuju v JOUOB.castu

31.10.2019 12:33:56

dojmy

Oskare díky za info

31.10.2019 12:42:53

KS deluxe
včera jsme rozbalili hru.. vše vypadá velmi kvalitně, dřevěné komponenty paráda... hrací desky kvalita.. fakt pecka...
těšíme se na první hru.

Jinak mám jednu kopii navíc, kdyby někdo chtěl, tak je to v bazaru.

8.3.2020 11:40:55

Fuji Koro
Ahoj , jsou nějaké nové dojmy ? Poslední příspěvek je z 8 .3.2020 , hrou s touto tematikou ještě nemáme (Japonsko).
Chtěl bych to pro vnuky ,něco lehčího a pro ně i trochu dobrodružnou koop. Hráváme např. Karak, Andor,Port Royal. Teď nabízí v ceně této hry i neoprenovou podložku , která ulehčí skládání dílku.

28.9.2020 19:48:14 | Upraveno autorem (porovnej)

dojmy
zalezi, co od hry ocakavas a aki stari a narocni su vnuci.
Hra je to velmi pekna, jednoduchsia, pravidlovo aj mechanizmami, nic hardcore (uroven obtiaznosti asi ako hry typu Zakazany ostrov, ci Zakazana pust). A chce to aspon troch ludi, styria, piati este lepsie (pri 4+ je v hre viac miest na tazenie).

28.9.2020 21:20:32

mám obyčejnou verzi a dojmy ze zpracování nic extra, chrámy moc dobře nedrží zasazené v podložce, “hexagony” se velmi špatně orientují při stavbě ze středu do okrajů a je potřeba je často natáčet, papírové žetony jsou špatně vidět na hracím plánu a tak zcela zanikají/lehko se přehlédnou a úplně nejhorší jsou papíroví draci, kteří vůbec nestojí a jsou nestabilní, pokud jich je na mapě více, stíní a zhoršují orientaci, navíc se pohybují a pak všechno padá jako domino…a vnější okraj mapy z kartonu se nevejde do krabice a celé víko kvůli tomu nedoléhá (+ do sebe okraje mapy pořádně nezapadají, protože je mám trochu pokroucený)

 

za 1700 kč je to fakt tragédie a je to asi nejlacinější zpracování komponent, které jsem u deskovky za tyhle prachy zatím viděl

20.11.2021 22:03:12 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Aeon's End:War Eternal + Void a Outer Dark od 1 Kč
Aeon's End:War Eternal + Void a Outer Dark od 1 Kč
Akt. cena: 780 Kč
Končí za: 16 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas