Fort - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 40 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Fox in the Box
Leder Games
Portal Games
Autoři: Grant Rodiek
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy

Klasické téma :)
___
redaktor Deskofobie
10.8.2020 22:51:22

přes TTS
Dnes jsme vyzkoušeli 2 hry, jednou ve 4 a jednou ve 2 hráčích.
Jedná se o deckbuilding s vtipným tématem a zajímavým twistem.
Téma: Váš balíček je parta kamarádů, se kterými si hrajete, sbíráte hračky, žerete pizzu a stavíte si zahradní pevnost (od toho název fort).
Twist: Z ruky zahrajete jednu kartu, kterou můžete dalšími kartami stejné barvy posílit. Protihráči mohou akci následovat odhozením karty stejné barvy. Na kartě je poté ještě akce jen pro majitele původní karty. Všechny zbylé karty, se kterými jste to kolo nehráli vyložíte z ruky na dvorek, kde se stanou součástí nabídky karet pro ostatní hráče. K čemu jsou kamarádi, se kterými si nehrajete :)
Hra je pak poměrně jednoduchá a kombící, kdy nabíráte hračky popřípadě pizzu, které skladujete ve své pevnosti a za to můžete skórovat body, popřípadě do pevnosti odkládáte trvale karty na hlídku a za karet na hlídce taktéž můžete skórovat body. A nakonec stavíte samotnou pevnost, která nakonec generuje velké množství bodů, ale stojí hodně surovin. Hráč, který první postaví pevnost maximální úrovně, spustí konec hry. Popřípadě se hra ukončí ziskem 25 bodů jednoho z hráčů (podobně jako v Settlerech) nebo vybráním balíku karet dětí.
Stavbou pevnosti si taktéž odemykáte tajný úkol (ve hře pojmenované jako vymyšlené pravidlo) a speciální schopnost (perk).
Grafiku dělal Kyle Ferrin jako ostatní hry od Leder Games, takže má svůj ksicht a ne každému se líbí.
Ve 4 se naplno využije následování soupeřů ve 2 zase hra extrémně rychle plyne a hru má člověk víc pod kontrolou.
Snad se u nás v ČR hra objeví brzy po celosvětovém vydáním (konec srpna), hned si pro jednu krabici poběžím.
___
redaktor Deskofobie

10.8.2020 23:07:02

Re: Yedle
Já tě uškrtím. Tuhle hru jsem si chtěl nechat ujít, ale viděl jsem lets play. Ta pravidla jsou tak snadná nebo je zam něco víc?

Hru jsem si objednal a pro hráče v našem klubu budu těch pár katet překládat do CZ.
Přeložil by tu prosím někdo text na kartách? Jestli to budou lokalizovat foxíci, tak to bude hodně dlouho. Teď toho mají hodně. Stačí do texťáku, grafiku si udělám sám.

24.10.2020 21:10:28

ManlyGuy
Tak já to po shlédnutí toho Let´s Play mám přesně naopak. Původně jsem si myslel, že půjde o hru, kterou si budu muset pořídit (když vydá česky Fox in the Box), ale když jsem viděl jak hra funguje, tak nemám ani trochu zájem. Každému se hold líbí něco jiného.

Yedle: rád se dívám na vaše Let´s Play.

25.10.2020 13:42:23

Ja teda letsplay nevidel, ale jednou jsme to hrali a neni to nic, co bych musel hrat znovu. Ale obecne me deckbuildingy neberou.. a tohle to nezmenilo.

25.10.2020 14:50:01

Přesně
Já si hru objednal, ale dostanu jí fyzicky až v listopadu k svátku. Taky mám raději startegie a AT, ale v poslední době, snad i kvůli dětem, kupuji jednodušší a herně rychlejší hry a tady se mi líbí ta jednoduchost a přesto velká variabilita, i když začátek mají všichni stejný. Přijde mi fajn ta výměna nezahraných karet.

26.10.2020 01:30:21 | Upraveno autorem (porovnej)

Re: ManlyGuy
Karty mají na sobě jen symboly, tak pro funkční hru v češtině by měly stačit překlady těch podkladů, které jsem nahrál do sekce Ke stažení. Tedy pokud je někdo ve skupině schopen se naučit anglická pravidla.

25.11.2020 13:02:22

Jop
Jak jsem psal, vedu klub, kam chodí i děti a někdy je to jako ve včelínu. Já sám mám přes 60 her a díky klubu je dost točíme, byť se spíš učíme spíše ty nové. Mít CZ kartičky je výhoda, nějaký výcuc pravidel taky. Mám to vše hotové. Kartičky sem asi nahraju.

25.11.2020 18:30:48

Dík
Díky za překlad pravidel, ManlyGuy! Jsem rád, že se některé nápady z mého glosáře taky využily :-)

7.1.2021 10:06:53

Za málo
Proč vymýšlet a přetvářet něco, co už bylo vymyšleno. ;-)
Byť s některými názvy karet nejsem úplně spokojený, ale na hru jako takovou to nemá vliv. Zase tak zdatný Angličtinář nejsem a některé "hlášky" jsem nedával, viz. třeba Copy Cat. :-D

7.1.2021 12:57:55

O tehle hre se docela malo mluvi.

 

Muj pohled po 5ti hrach ve dvou a se trema ruznyma spoluhracama. Na hru sem se docela tesil, lehky deck building, kvalitni produkce. 

 

Po prvni hre ve me hra nevzbudila zadnou emoci. Jen sem si rikal zda tomu dam nekdy sanci, ze to nemuze byt tak hrozne. 

Za tyden od prvni partie sme dali dve hry po sobe, uz sme vedeli jak se vyznat v ikonach, ale porad takove nijake.

 

Pak sem to hral se zenou a porad stejne.

Vcera s kamaradem a porad stejny pocit.

 

Necitim vubec tema hry, je to jen zavod co nejrychleji sehnat pizzu a hracky a vylepsit bunkr, pizza a hracky na dalsi uroven atd 

Doplnuju karty do sveho baliku, je me uplne jedno jak se karta jmenuje, je to proste akce a ne kamarad. Zadny wow exekt ze mam super kamose.

Vubec necitim tema staveni bunkru.

 

Co je fajn tak kombeni akci, ikon. Ale folkove je to malo. Mechanismus hry se da naroubovat na jakekoliv tema a bude to porad jen , beru pizzu/ hracku, vylepsuju, nasleduju atd.

Jsem zastancem toho ze hra je tak dobra jak sou dobri spoluhraci, ale u fortu me ro moc nesedi, protoze po 5ti zahranich porad nevim co si o hre myslet a hrat to budou semnou jen kdyz to navrhnu a popravde nevim proc bych tu hru mel navrhovat.

7.5.2023 09:48:50

Přidám svoje dojmy:

https://deti-noci.cz/2022/09/jine/herni-okenko/fort/

 

Tomovo herní okénko 
https://www.facebook.com/Tomovoherniokenko

28.7.2023 08:39:18

Vybíráme z Bazaru

MIND MGMT - CZ - Nové - zásilkovna v ceně
MIND MGMT - CZ - Nové - zásilkovna v ceně
Akt. cena: 920 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas