Formula D - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 10
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Současnost, Sport
Herní kategorie: desková hra, závodní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Asmodée Editions
Autoři: Eric Randall
Laurent Lavaur
Rok vydání: 2008
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Prestreleni zatáčky

Ahoj, zatim jsem tu otazku nenašel a myslím, ze podle pravidel to hrajeme správně, resp. nenašel jsem opak, ale moc mi to nedava smysl.
Pokud bych mel jet podle pravidel, mel bych zastavit v zatáčce, abych ji splnil, pak mezi zatáčkami a pak v další zatáčce.(pokud jsou obe jednickove). Pokud bych z prostoru prvni zatáčky prejel rovnou to dalsi zatáčky, pak se mi to zastaveni v te druhe nepocita do povinnych zastavení. Az sem vsechno jasne.
Ale co kdyz prestrelim tu prvni zatáčku? Treba o jedno pole. Dostanu 1 BO do pneumatik, jasny. Ale uz jsem mimo uzemi zatáčky a pokud se pristim hodem zastavim v te nasledovne, pak uz by se mi to melo pocitat jako ta pozadovana.
Přijde mi to jako nespravedlive, protože nekde se proste vyplatí vzit ten BO a projet to na 2 zastaveni vyssi rychlostí, nez brzdit, podrazovat na 3 zastaveni.
Neděláme nekde chybu? Diky
3.2.2018 11:16:38

Prestrelenie

Myslim, ze to hráte zle... zastavenie medzi zakrutami nie je potrebné a kľudne môžeš ísť zo zákruty do zákruty. Totiž v pravidlách sa piše, ze ked prestreliš zákrutu a svoj pohyb (t.j. pri prestrelení) skončíš v nasledujúcej zákrute, tak toto zastavenie sa nepočíta do minimálneho počtu zastavení. Snáď som ti pomohol.

19.7.2018 22:51:39

prestreleni> no jasne - nepočítá - čímžto to po tobě vlastně tu zastávku vyžaduje, aby se ti příští zastávka v zatáčce počítala. My to tak v podstatě hrajeme, že mezí koncem jedné zatáčky a koncem následující v podstatě musíš zastavit dvakrát (obecně vyžadované minimum + 1)
jde mi o to, že podle pravidel, když přestřelíš zatáčku, tak skončíš za ni, dostaneš penaltu do pneumatik, ale tím si odškrtneš tu předchozí zatáčku jako splněnou - OK. Ale zároveň jsi skončil v území mimo zatáčky a pokud už příštím hodem vstoupíš to další zatáčky, pak by se ti měla počítat (protože jsi do ni nevstoupil z minulé zatáčky).
jinými slovy - pkud bys chtěl jet podle pravidel bez penalt, měl bys zastavit v první zatáčce, pak zastavit mezi zatáčkami a a pak zastavit v další zatáčce (3 zastavení = podřadit). Nebo přestřelit první zatáčku o 1, zastavit tedy mezi zatáčkami a pak až v té další - je to sice penaltou, ale jen na dvě zastavení a člověk nemusí podřazovat.
je to k pochopení, kam mířím? :)
díky
- plcarrot

Není nutné stavět mezi zatáčkami> plcarrot-> Trocka má pravdu, není nutné stavět mezi zatáčkami, nikde to v pravidlech psáno není. Pokud přestřelíš zatáčku, tak klidně můžeš dojet (na jeden hod) do další bez nějaké penalizace. Počet zstavení je vyžadován pouze u zatáček, na rovinkách ne (jaký by to mělo smysl?). - Kaatia

Hmmm...> Ak som ta pochopil správne tak ti ide len o problem pri prestreleni zákruty. V tom prípade musím s tebou súhlasiť a áno, najlepšie je za zákrutou zastaviť a nasledujúce zastavenie sa ti počíta do potrebného počtu zastavení v zákrute.
Každopádne musím zároveň konštatovať, ze je ďaleko vyhodnejsie dodržať počet zastavení a prejsť plynulo zo zákruty do zákruty, teda ak je to možné vzhľadom na vzdialenosť.
Jednostopové zákruty su v našej skupine riešené zastavením v zákrute a potom sa snažíš pokračovať tak, aby ďalšie zastavenie bolo až v tej nasledujúcej zákrute. Žiadne iné zastavenia medzi tym neriešime - samozrejme v prípade, že neprestrelíš. - Trocka

Katia
možná jsem to špatně napsal - ne pravidal mě nenutí zastavit MEZI zatáčkami, ale pokud tak neučiním, tak se mi ta první zastávka v další zatáčce nepočítá - ergo, pokud mi má platit ta "jednička" v příští zatáčce, pak bych před měl ještě jednou zastavit... ale to je vedlejší...
V podstatě se mnou Trocka souhlasí. Když přestřelím, beru penalizaci, ale už se to bere jako zastavení mezi zatáčkami a proto v další mohu zastavit jen jednou (je-li požadována 1 zastávka)...
díky

30.7.2018 15:10:23

Vybíráme z Bazaru

DOOM: Desková hra (2016) CZ
DOOM: Desková hra (2016) CZ
Akt. cena: 2399 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas