Formula D - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 10
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Současnost, Sport
Herní kategorie: desková hra, závodní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Asmodée Editions
Autoři: Eric Randall
Laurent Lavaur
Rok vydání: 2008
Sdílej: Facebook

Šampionát pěti závodů

Autor: Fox.Mulder21 | 3 hodiny 30 minut | 11.8.2012 | 3

Hra: Formula D + Formula D: Circuits 1 – Sebring & Chicago, Formula D: Circuits 2 – Hockenheim & Valencia, Formula D: Circuits 3 – Singapore & The Docks

Hráči: Fox.Mulder21 a 2 neregistrovaní

S bratry jsme se opět sešli nad touto hrou a dalším šampionátem, rozšířeným o další okruh, a to americký Sebring, který bude celý šampionát uzavírat. Lehká pravidla, závod na jeden okruh, bodo vání 1. místo-10 bodů, 2.- 6 bodů, 3.- 4 body, kdo nedojede, neboduje.

První závod v Monaku. Já pole position, Martin druhý, Roman třetí. Start se mi ale nepovedl a já se propadl až na chvost. Když jsem najížděl do Loews, oba už bojovali v tunelu o vedení. Martin se pak ujal vedení a Roman začal ztrácet. Toho jsem využil já, dotáhl se na něj a u bazénu jsem se prodral na druhé místo. Martin si dojel pro své vůbec první vítězství, já druhý, Roman třetí.

Druhý závod ve Valencii měl stejné startovní pořadí jako Monako. Odlepili jsme se ze startu, každý držíc si svoji pozici. Martin se na mně snažil útočit, ovšem za cenu BO(bodů opotřebení), takže ke konci kola už nemohl tolik riskovat a já si v klidu dojel pro vítězství. Martin druhý, Roman třetí.


Třetí závod hostil Hockenheim, pořadí na startu opět stejné. Nicméně dopředu se prodral Martin a suveréně si dojel pro vítězství. Já bral body za druhé místo, Roman třetí.

Začínalo jít do tuhého, v Singapuru jsem musel odrazit Martinovo útok na titul, pořadí na startu už tradičně v této sezoně, já první, Martin druhý, Roman třetí. Po startu začal tvrdý boj mezi mnou a Martinem, co zatáčka, to vpředu někdo jiný. Roman, který to sledoval jen z třetího místa později po nehodě odstoupil. Přetahovaná o vítězství se lépe vyvíjela pro mně, protože Martin začal ztrácet BO, takže ke konci jsem mohl více riskovat, což jsem ale neudělal, naopak, snažil jsem se mu neujet, aby měl pořád zdánlivou šanci na vítězství, aby riskoval a při troše štěstí nedojel kvůli nehodě. Martin se ale nenechal vyprovokovat a rozumně se stáhl z boje, dojel na jistotu na druhém místě. Takže po čtyřech závodech jsme měli shodně 32 bodů.

O titulu se muselo rozhodnout na nově přidaném okruhu Sebring. Pořadí na startu- Roman první, já druhý, Martin třetí. Start mi vyšel, já se přehnal okolo Romana a Martin se pustil za mnou. Nicméně pak mě štěstí opustilo a nevycházely mi vjezdy do zatáček o políčko, o dvě. Martin se ujal vedení a nabíral náskok. Teď už šlo o vše, takže jsem začal riskovat a BO rychle mizely. Le Mans curve pro mně byla konečnou, vůz přestřelil zatáčku, rozbil se o svodidla a v jeho troskách pohasly veškeré naděje na titul. Bylo po všem, Martin si dojel pro třetí vítězství a první titul. Roman v Sebringu taktéž nedojel, skončil tam kde já. Tudíž výsledky šampionátu...


Martin-42 bodů

Patrik-32 bodů

Roman- 12 bodů

Martin odjel skvělý šampionát, v důležitých chvílích se nenechal vyprovokovat a sbíral body. Já i přes velkou snahu jsem mu v zisku titulu nedokázal zabránit. Hlavně kvůli nevycházení vjezdů do zatáček v Sebringu jsem s ním nemohl bojovat až do cíle posledního závodu. Gratulace vítězi. :o)

Odehráno v: České Budějovice (Okres: České Budějovice)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Scrap Racer vč. rozšíření pro 7. a 8. hráče
Scrap Racer vč. rozšíření pro 7. a 8. hráče
Akt. cena: 419 Kč
Končí za: 11 hodin

Offcanvas