Formula D - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 10
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Současnost, Sport
Herní kategorie: desková hra, závodní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Asmodée Editions
Autoři: Eric Randall
Laurent Lavaur
Rok vydání: 2008
Sdílej: Facebook

Šampionát čtyř závodů

Autor: Fox.Mulder21 | 3 hodiny 0 minut | 29.4.2012 | 2

Hra: Formula D + Formula D: Circuits 2 – Hockenheim & Valencia, Formula D: Circuits 3 – Singapore & The Docks

Hráči: Fox.Mulder21 a 2 neregistrovaní

V neděli jsme se sešli s bratry Romanem a Martinem nad touto hrou. Nutno dodat, že ne poprvé, tenhle šampionát už jsme jednou odjeli, skládá se ze čtyř okruhů, které jsou v nové verzi hry k dispozici, a na kterých se skutečně závody F1 jezdí. Jde o Monako, Valencii, Hockenheim a Singapur,v tomto pořadí, tak jak jdou v kalendáři skutečné F1 Bo) . Bodujeme podle starého bodování F1, tudíž 10 bodů za vítězství, 6 za druhé místo, 4 za třetí, kdo nedojede, neboduje. Výsledek byl 40 bodů pro mně, Martin po jednom třetím a jednom druhém místě bodů 10 a Roman dojel jen jednou na druhém místě za 6 bodů. Hrajeme prozatím podle jednoduchých pravidel a na jedno kolo.

Šel jsem tedy do nového šampionátu s tím, že hlavně musím dojíždět závody, jet hlavou a příliš neriskovat. Jde mi přece o obhajobu titulu :o) . Martinovo přístup byl naopak vítězství, pro vítězství v závodě byl ochoten maximálně riskovat, bez ohledu na šampionát, přece jen na své první vítězství stále ještě čeká. A Roman? Ten to bere tak, jak to přijde. Prostě se uvidí.


V Monaku se na start postavil můj bíločervený vůz, Martinovo modrý a Romanovo zelený. Žádné velké drama se ovšem nekonalo, po svých chybách odstoupil jak Roman, tak Martin a já v čele si dojel pro plný počet bodů.

Druhý závod v prosluněné Valencii nejlépe začal pro Martina, během chvíle si vybudoval náskok, který jsem se snažil smazat v zatáčce Malvarrosa, ale přihnal jsem se do ní moc rychle a na výjezdu jsem ztratil hodně BO(bodů opotřebení), navíc jsem musel hodně podřadit, takže jsem musel znovu akcelerovat, a když mi nevyšel ani nájezd do Nazaretu, bylo po závodě. V té době už byl Martin v zatáčkách Grao A Roman do nich zrovna najížděl. Ovšem Martinovi nevyšel o jedno pole výjezd, a jelikož v nich zastavil jen jednou a měl třikrát, havaroval a odstoupil. Roman si v klidu dojel pro vítězství a já pro dobrých šest bodů...

Hockenheim, Martin pole position, já vedle něj, Roman třetí. Start se mi povedl o něco lépe než Martinovi, první zatáčku jsem prolétl ideálně na vnitřku, takže jsme se dostali na stejnou úroveň. Boj to byl vyrovnaný až do posledních zatáček, které rozhodly. Martin se přede mne dostal v Sachs kurve, byl jsem pod tlakem a v situaci, kdy buď riskovat vyšším zařazeným stupněm a dostat se před něj v Süd kurve, ale když to nevyjde, přestřelil bych tuto zatáčku a vypadl, nebo si podřadit a určitě dojet, sic asi na druhém místě. Ovšem zariskoval jsem a kostka mi přála, na cílovou rovinku jsem se vyřítil první, slavíc vítězství a posléze i obhajobu titulu, jelikož Martin si dojel pro prvních 6 bodů, a Roman na třetím místě měl po třech závodech bodů 14. Já 26.

Singapur tedy  nepřinášel boj o titul, ale to neznamenalo, že jsme do závodu nešli naplno. Roman se z pole position bravurně odlepil a v klidu se ujal vedení, my jsme ho s mírným odstupem následovali a brzy bylo jasné, že s Martinem svedeme bitvu pouze o druhé místo, jelikož Roman ideálně odjel závod a pro vítězství si opravdu dojel. Za jeho zády se to střídalo, z Fullerton road jsem vyjížděl poslední, ze sekce Carlton Millenia zase před Martinovo modrým vozem. Nicméně na mně tlačil, ve zpětných zrcátkách jsem viděl, jak se mu auto smýká na výjezdech ze zatáček, jak poskakuje po obrubnících a věděl, že on to jen tak nevzdá. i přes to, že měl už minimum BO. A taky že nevzdal, zaútočil v poslední zatáčce, dostal se přede mne a navíc měl zařazen větší rychlostní stupeň, takže na cílové rovince už jsem bezmocně koukal, jak se mi vzdaluje. I přes to, že jsem dojel poslední, byl tento závod vynikajicí a se šampionátem jsme se nemohli rozloučit lépe, než bojem do poslední zatáčky, sic o druhé místo.

Výsledek šampionátu Já- 30 bodů

                               Roman- 24 bodů

                               Martin- 12 bodů

Titul jsem tedy obhájil, Roman, nebýt zaváhání z Monaka, mohl o titul bojovat a Martin? Umí zajet fantastický závod, svést působivé souboje, ovšem na první vítězství stále čeká... Snad příště, a věřte, že do toho půjdem zase na plno. >8o)

Odehráno v: České Budějovice (Okres: České Budějovice)

Komentáře

krasa
prekrasne vyjadreni hraciho zapalu...znatelny i literarni talenr.. :)

19.7.2012 11:45:07

Vybíráme z Bazaru

Settlers: Zrod impéria - Proč se nepřátelit
Settlers: Zrod impéria - Proč se nepřátelit
Akt. cena: 799 Kč
Končí za: 13 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas