Draci v práci - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Fantasy, Zvířátka
Herní kategorie: karetní hra, budovatelská
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé: REXhry
Cardboard Alchemy
Autoři: Manny Vega
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Dračí řemeslníci jsou malí šikulové, kteří díky svému ohnivému umění dokážou vytvářet užitečné výrobky a připravovat jedinečná jídla. Jejich pomoci si žádají všichni obchodníci ve městě; doufají, že dračí um jim přivede nové spokojené zákazníky.

Ve hře Draci v práci se stáváte jedním z mistrů ovládajících dračí řeč. Budete posílat své draky pomáhat do obchodů a vylepšovat je očarováním.

Příprava hry:

Příprava města: Rozviňte podložku dračího městečka. Poté umístěte 6 startovních obchodů a dračích řemeslníků. Z žetonů zboží se poblíž městečka vytvoří společná zásoba, dračí mince se umístí na fontánu. Z karet obchodů se vybere 10 různých obchodů dle doporučení a vytvoří se dobírací balíček karet obchodů poblíž města. Připraví se balíček karet dračích mazlíčků, vybere se balíček karet očarování (fialový nebo zlatý) a 5 karet se vyloží lícem nahoru. Nakonec se dle počtu hráčů připraví dračí řemeslníci.

Příprava hráče: Každý hráč si vybere figurku draka, ukazatel pověsti a kartu s nápovědou jedné barvy. Ukazatel pověsti se umístí pod začátek stupnice. Každý hráč obdrží 3 řemeslníky z balíčku a 2 dračí mazlíčky, z nichž jednoho odloží.

Průběh hry:

Ve svém tahu hráč musí navštívit nový obchod a vybrat si jednu ze dvou akcí, tu provést a ukončit svůj tah.

Odměna

  • ZÍSKÁNÍ ODMĚNY: Hráč získá zboží, mince a draky z obchodu od každého dračího řemeslníka v obchodě a z očarování obchodu.
  • VYLOŽENÍ DRAKA: Hráč může vyložit jednoho dračího řemeslníka z ruky na volné místo s odpovídajícím symbolem a poté získat bonus uvedený na takovém místě.
  • POUŽITÍ DRAKA: Hráč může použít schopnost jednoho libovolného dračího řemeslníka v obchodě.
  • VYUŽITÍ SCHOPNOSTI OBCHODU: Hráč může využít schopnost obchodu, pokud nějakou má.

Očarování

  • OČAROVÁNÍ: Hráč si vybere z řady očarování ve městě očarování se symbolem odpovídajícím symbolu obchodu, zaplatí jeho cenu ve zboží, kartu očarování zasune pod kartu obchodu a získá bonus uvedený na očarování.
  • POUŽITÍ VŠECH DRAKŮ: Hráč může využít schopnosti libovolných draků v obchodě.

Ukončení tahu

  • ROZŠÍŘENÍ MĚSTA: Hráč, který zaplní libovoný obchod, musí vyložit na prázdné místo nový, zavřený obchod. Na konci svého tahu obrátí lícem nahoru všechny karty obchodů, které během svého tahu dobral, a tím je otevře všem hráčům.
  • LIMIT DRAKŮ A ZBOŽÍ: Hráč musí odložit draky a zboží tak, aby neměl více než 6 dračích řemeslníků a 7 kusů zboží všech druhů.
  • DOPLNĚNÍ PARKU A OČAROVÁNÍ: Hráč dobere a doplní lícem nahoru nové dračí řemeslníky a očarování tak, aby jich ve městě bylo pět od každého.

Konec hry:

Konec hry se spouští ve chvíli, kdy se odhalí poslední karta řemeslníka nebo očarování. Poté každý hráč vykoná ještě jeden tah, a to včetně hráče, který konec hry spustil. Po odehrání se musí ještě vrátit mince zpět do fontány - za každou je jeden bod pověsti. Zároveň se vyhodnotí i schopnosti dračích mazlíčků, kteří mají efekt na konci hry. Hráč s nejvyšším počtem bodů vítězí.

Volitelný modul „Pomocníci“: Volitelní dračí pomocníci poskytují jedinečnou schopnost jednou za hru. Někteří poskytují výhodu na začátku hry.

Autor: GamingDad

Další názvy této společenské hry

Vybíráme z Bazaru

John Company
John Company
Akt. cena: 610 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas