nepřihlášený

přihlásit

registrovat

Fief: France 1429

Počet hráčů: 3 - 6
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Středověk
Herní kategorie: neuvedeno
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Academy Games
Asyncron Games
Ediciones MasQueOca
Giochix.it
Autoři: Philippe Mouchebeuf
Rok vydání: 2014
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

smrt šlechtice v bitvě

Co se stane v případě, že útočím a můj jediný šlechtic v armádě je zabit (kartou vraždy) během boje? Pokračuje boj a pouze si nezapočítávám 1 BS za šlechtice, nebo boj končí?

15.7.2015 13:14:06

bez šlechtice

jak to chápu já, tak armáda bez šlechtice nemá právo rozhodnout o pokračování bitvy a rozhoduje tak druhá strana

nicméně při srovnání s (oficiální) odpovědí u přepadaní se nabízí možnost, že armáda, která přišla o šlechtice je rozpuštěna a bitva tak končí

0 | 15.7.2015 17:13:43

bez šlechtice> Na francouzských stránkách s odpovědmi autora (ve Francouštině a já francouzsky neumím ani slovo) se asi píše, že armáda se rozpustí pouze při ambush.
Když řešili spojejencký útok, tak tam bylo, že pokud jednomu spojenci při útoku zemře poslední šlechtic, nesmí dál pokračovat v útoku. V rozšíření s lukostřelci je v pravidlech uvedeno, že pokud lučištník zabije posledního šlechtice při zteči pevnosti, tak ke zteči nedojde. Z toho spíš odvozuji, že pokud je zavražděn poslední šlechtic u armády, tak jen končí útok, ale o jednotky nepřijde.
Chápu to spíš tak, že armáda bez vůdce přestane útočit a stáhnou se do obrany. Zatím co pokud je šlechtic zajat, tak se vzdá a jednotky jsou poslány domů, stejně jako při výsledku surrender.
- sasa