Fallout - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Post-apokalypsa
Herní kategorie: neuvedeno
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Andrew Fischer
Nathan I Hajek
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Nejasnosti v pravidlech: počítání XP a nasazování nepřátel

Mám dvě věci, které mi nejsou úplně jasné:
1. přidávání nepřátel po jejich zabití: pokud je nepřítel zabit na políčku se svojí ikonou, přidá se další na stejné pole, nebo tím nejbližším je myšleno, vyjma toho na kterém stojí?
2. zvyšování XP: je-li ukazatel dvě písmenka od konce a dostanu-li 3XP, dopočítají se ty dva do konce a pak přendání ukazatele na první pozici (není pod písmenkem) se počítá za další bod XP, nebo ne?
Doteď jsem myslel, že odpovědi jsou, ano přidá se nepřítel na stejné pole a ne, návrat ukazatele na první místo se nepočítá, ale videonávod, který je tu od včera to tvrdí opačně.

22.8.2018 08:53:25

Hra
1. Na další pole se stejnou ikonou,ne tam kde byl.
2. Dojdeš na XP a přidáš si další písmeno.
Pokud máš víc xp ,pokračuješ dál ,pak si přidáš nové písmeno.

P.s. Myslím ,že ta druhá možnost co psal Cardinalle,bude lepší.
Když se přidá nepřítel stějně je neaktivni tak muze asi na stejne pole.

22.8.2018 09:43:06 | Upraveno autorem (porovnej)

martz
1. Toto je veľmi veľmi nejasne napísané (ako všetky FFG pravidlá), a popravde aj názory sú rôzne. Pravidlá sa dajú interpretovať oboma spôsobmi - A) že sa nepriateľ objaví na najbližšom INOM poli, alebo B) že ak nie je žiadne iné, objaví sa aj na tom poli, na ktorom hráč práve stojí.

Ja som si vybral možnosť A, ktorá sa mi zdá logická, ale týmto spôsobom je možné zlikvidovať nepriateľov jedného typu, a potom teoreticky nebude možné takého nepriateľa zabiť a splniť prípadnú úlohu. Možno návod ešte opravím, a zvolím možnosť B.

2. Pri navyšovaní úrovne sa šedý kolík presunie do otvoru najviac vľavo, teda pod nápisom "XP". Navyše, písmeno(á) sa pridáva(jú) až na konci počítania, nie vo chvíli, keď sa kolík presunie na pole XP.

Príklad: Ak by som mal písmená I.A., kolík pod A., a získam XP, tak kolík sa posunie na XP (1. bod + level up), I (2), A (3 bod). Až teraz si potiahnem 2 písmená a jedno si nechám.

Je dokonca možné, že ak by som v tomto istom príklade získal 4XP, tak kolík sa presunie na XP (1+level up), I (2), A (3), a znovu na XP (4+level up). A až teraz si 2x po sebe potiahnem 2 žetóny, a 2x si jeden z nich nechám.

----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

22.8.2018 10:30:51

Cardinalle> 1. OK, jo to nejasně napsané, každý to řeší podle svého.
2. Už jsem pochopil, kde jsem dělal chybu... neumím číst...a formulaci z návodu "...kolíček posune za váš poslední žeton..." jsem do teď četla ... na váš poslední... tak proto mi to nedávalo smysl a myslel jsem, že přechod z posledního žetonu na první místo se nepočítá jako 1XP - martz

Vybíráme z Bazaru

Northgard země nepoznané (EN) KS verze + rozšíření
Northgard země nepoznané (EN) KS verze + rozšíření
Akt. cena: 2025 Kč
Končí za: 23 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas