Fallout - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Post-apokalypsa
Herní kategorie: neuvedeno
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Andrew Fischer
Nathan I Hajek
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Názory

Tak co jaké jsou vaše první dojmy z oznámení? Těšíte se? Zklamáni? Díky za reakce... :)

I když mě osobně některé věci trošku děsí, tak se ve směs těším... očekávám že FFG nepromešká možnost takové velké kulturní značky :)
12.8.2017 20:41:19

Co tě děsí?
 

12.8.2017 21:06:42

20
Čas letí ,už je to 20 let,co jsem hrával první díl Fallout .
A byla to fantastická hra na PC ,tak doufám ,že se deskovka povede.

12.8.2017 21:09:21

Dojmy
Trochu ma po preview deskofobie mrzí, že tam je skoro nulová interakcia medzi hráčmi. Ale keďže to zrejme budem hrať sám prípadne len s manželkou, tak sa to prežiť dá. Ale vzhľadom k celkovému potenciálu to je škoda.

Inak z pohľadu jednej postavy to vyzerá zaujímavo, tak snáď to nebude totálne fiasko ala zaklínač.

12.8.2017 21:29:34

Dojmy
Jelikož hra čerpá ze třetího a hlavně ze čtvrtého dílu, tak očekávám, že to provaří...Nic není blíže deskovce než boží první a druhý díl.

13.8.2017 00:09:40

Nevypadá to dobře
Z oznámení jsem byl nadšený, ale vysoký podíl náhody a mizivá interakce mezi hráči, to je špatné kombo... bojím se že to skončí jak Zaklínač - tam taky byl velký potenciál, a udělali z toho solitérní move and roll bez nějakých pořádných rozhodnutí. Fallou teda slibuje důraz na příběh, ale u deskovky tohohle typu bych radši viděl pořádný gameplay ala Mage Knight než příběh, který je buď předem daný nebo náhodně určen kartičkami.

14.8.2017 10:15:22

těším se
Já se na to celkem těším :-) tak uvidíme jak to dopadne. Teď jenom čekám jestli se k tomu nějak postaví blackfire. Když to bude hodně o příběhu tak česká lokalizace by bodla :-)

15.8.2017 00:14:59

Ad BF
Pokud to BF prelozi, tak nepocitam s rozsirenimi. Fallout ma dost specifickou fanouskovskou zakladnu. Ja hral jen jednicku, dvojku a tactics. Ty nove dily od Bethesdy (F3, New Vegas, F4) jsou pro me asi jako pokracovani Matrixu, takze na to zatim koukam s velkou rezervou. Na druhou stranu hraci, kterym se nove dily Falloutu libi, jsou vetsinou skejti s ksiltem, nebo decka s konzolema, a ti nejsou do deskovek dvakrat zhavi. Tudiz prodejnost ceske lokalizace nevidim ruzove. (Muj nazor)

15.8.2017 15:26:14

...
Povedal by som - konečne! Fallout si žiadal stolnohernú formu už od svojich počiatkov, hlavne vzhľadom na to, že pôvodne vychádzal z GURPs.
Ak teda pominieme nejaké fandovské Fallout RPG a papierový Fallout Warfare od tvorcov Tactics, toto bude konečne prvá ofiko Fallout stolná hra, ale ešte tu máme pripravovanú Fallout Wasteland Warfare, tak uvidíme čo bude lepšie...

Havelock : New Vegas je v podstate Obsidianovská hra, Beth ju len vydala. Pracovali na nej niektorí dizajnéri pôvodných Falloutov, hlavne Chris Avellone a Josh E. Sawyer a je to vidieť - rozsiahlosťou questov, dialógmi aj humorom je to úplne iné kafe ako toddhowardovské 3ka a 4ka.

15.8.2017 17:10:18

RogueKeeper
Ja vim no. Kdyz mne nejak celkove nesedi ten vizual. 3D a real time souboje, kdyz dojdou AP :(

15.8.2017 23:58:15

Havelock WTF?
trochu stereotypni uvazovani ne, kamo :)
Fallout 3 + Fallout 4 s DLC neni zas tak spatne, je mi 31 a libi se mi to

co se tyka deskovky, z toho soubojoveho systemu je mi blbe, absolutni nahoda, to podle me do Fallout nepatri a rozhodne mam kvuli tomu z hry dost velke obavy

16.8.2017 07:28:36

Havelock
"hraci, kterym se nove dily Falloutu libi, jsou vetsinou skejti s ksiltem, nebo decka s konzolema"

Mno nevím... děcko sice duševně stále jsem (A budu! A budu! A budu!) a je fakt, že jsem si koupil rPi, abych si postavil nějakou z konzolí mého mládí, ale kšiltovky opravdu nemusím :D

Podotýkám, že původní díly Fallout mám projeté na sto způsobů a stále se k nim vracím.

16.8.2017 08:13:20

Fallout
Kedysi som po takýchto RPG na stole nesmierne túžil nakoľko tu nič v podstate okrem Descentu nebolo. Teraz sa to začína množiť a zisťujem, že to jednoducho nie je možné spraviť tak, aby ma to uspokojilo. Diablo, Fallout, Baldur’s Gate a podobne som chcel mať na stole, teraz sa týmto hrám vyhýbam. Teraz vychádza Fallout a podľa priebežného popisu si vravím, že to bude zase raz rýchlokvaska, ktorá bude potrebovať milión rozšírení plus ten gameplay, wtf?? Od stolovej hry jednoducho neočakávam že ju "prejdem" ako PC hru a tým to končí.

Mám najradšej keď si atmosferické hry tvoria príbeh sami priebehom a nie encounter kartami (ako arkham, MoM a pod). To si radšej zahrám DrD a podobne, tam je to dotiahnuté do dokonalosti.

Havelock, ja som si práve po ukončení mojej hráčskej (PC) kariéry pred cca 10 rokmi kúpil PS4 a neviem si to vynachváliť :). Nikdy som nečakal že sa ku video hrám vrátim, ale napr. taký metal gear solid: phantom pain je mega hra ktorá mi pripomína staré klasiky (napr. hidden and dangerous) v ešte megalomaskejšom kabáte ako bývali hry z rokov 90s. Súčasných hráčov by som teda nezatracoval, hry vedia byť rovnako kvalitné ako kedysi, len si treba vedieť vybrať. Len teraz hry neprechádzam týždeň - mesiac ako kedysi, ale pol roka - rok :)

16.8.2017 08:40:31 | Upraveno autorem (porovnej)

JoshuaGrey
"Fallout 3 + Fallout 4 s DLC neni zas tak spatne, je mi 31 a libi se mi to" - já zase považuju předání Falloutu Bethesdě téměř za zločin proti fanouškům. Vše, co jsem měl rád na 1 a 2 je pryč a dostali jsme přeskinovaný TES. Trojku jsem ani nedokázal dohrát.

Co se týče deskovky, menší míra kooperace mi zase až tak nevadí. Důležitější je pro mě atmosféra, příběh a, což zatím vypadá jako největší průšvih, soubojový systém.
Rovněž mě dost děsí Petrovo srovnání s Dead of Winter a Zaklínačem.

Hodně by mi sedělo, kdyby každá mise měla scénář, který by dal pozadí a nějaké okrajové podmínky. Každý hráč by měl svůj cíl mise (ve vazbě na scénář) a během hry by odkrýval karty událostí (klidně z části náhodné a do nich zamíchaných několik s vazbou na scénář/misi).

16.8.2017 10:24:56

kubicvak
Spis jsem reagoval na oznaceni hracu fallout 3 + 4. Prijde mi to dost stereotypni, rikat, ze to jsou decka s ksiltem.

16.8.2017 10:51:33

kubicvak
"já zase považuju předání Falloutu Bethesdě téměř za zločin proti fanouškům"

Interplay bohužiaľ zakapal po sérii priemerných až podpriemerných titulov, hlavne pre konzoly. Namiesto serióznych pokračovaní Baldur's Gate a Falloutu vydali arkádové spatlaniny pre úplne iné publikum konzolistov z tých prostredí - Baldur's Gate Dark Alliance a Fallout : Brotherhood of Steel. Keď Black Isle vyvíjali Van Buren (teda echt Fallout 3), už bolo neskoro. Takže ich bankrot bol do značnej miery zaslúžený a bethesdácke F3 a F4 sú myslím nepriamym dôsledkom ignorancie PC RPG publika Interplayom.
Mne ani tak nevadí, že sa Fallout presunul do 3D, Bethesda má skvelých dizajnérov a ten svet vyzerá impresívne, ale nevedia robiť také dobré dialógy a rozmanité questy ako robili ľudia z Black Isle.
Fallout 4 dokonca pôsobí tak, akoby ich otravovalo vymýšľať vôbec nejaký príbeh, tak aj so zameraním väčšiny DLC už to skôr vyzerá ako nejaký "post-apo simulátor montáže vecičiek a budovania usadlostí" než story-driven CRPG.

16.8.2017 11:11:44 | Upraveno autorem (porovnej)

Pass
Pokud to bude z půlky jak se píše v preview, tak jsem pass. Čekám jak dopadne Jagged alliance

16.8.2017 11:33:54

Fallout
Pre mňa je problém jedine v súboji, ktorý vyzerá byť náhodný a ťažký. Samozrejme, interakcia by bola fajn, ale hru budem hrať aj tak s väčšej časti doma sám alebo s manželkou a tak aj toto veľké mínus u mňa až takým mínusom nie je. Inak aj levelovanie postavy, vývoj príbehu a plnenie misií mi príde ako zaujímavé. Samozrejme otázka bude aký je gameplay a či to neskĺzne do čas užierajúceho stereotypu, ale tak toto je dopredu otázka skoro u každej hry.

U mňa je najväčšou podmienkou to, či to vydá BF, podľa prvotných reakcií to vyzerá nádejne, tak snáď ich podobné reakcie nespokojných ľudí neodradia :D

16.8.2017 14:58:50

fallouti
Já hrál všechny fallouty (nebo alespoň všechny, co vyšly na pc) a nejvíc se mi líbil tactics. Ale i F3 a F4 nejsou špatný. Je to míň řízené, je to víc sandbox, ale mě to baví. Nejméně se mi líbil F2, ten postrádá originalitu, je to nastavovaná kaše prvního dílu.

Na deskovku jsem zvědavý. Herně to musí být originální, aby to bavilo ná stole, takže hlavně jde o přenesení atmosféry fallouta a to bude asi těžký oříšek, byť svébytná grafika tomu může trochu napomoci.

16.8.2017 17:54:41

WraithCZ
"Nejméně se mi líbil F2, ten postrádá originalitu"

Teba nedojal epický quest záchrany tvojho kmeňa zo zajatia hnusnej Enklávy? Ty nemáš srdce! ;-)

Je fakt že F2 vznikol v priebehu jedného roka a technický pokrok v prevedení skoro žiadny, ale vylepšenia boli zreteľné : oveľa viac lokácii a sidequestov, viac najímateľných rozmanitých NPC a možnosti kontroly ich správania, viac perkov a viac drsného humoru. Nie že by to nemalo svoje muchy, to má každá hra, ale nazvať to nastavovanou kašou je trochu nefér. :-(

16.8.2017 20:16:17

Wraith
To jsi zabil s tím F2.

16.8.2017 20:20:30

Tady se řeší deskovky
Hergot chlapi, jestli se chcete dohadovat, který Fallout je lepší, tak běžte na databázi her nebo nějaký podobný server věnovaný počítačovým hrám.

16.8.2017 20:25:33

MattRicks
Je nevyhnutné, že sú tu fandovia PC Falloutov. Hra ešte nevyšla, takže nie je zase veľmi o čom. Skús to nejako rozchodiť. A čo nám k hre povieš ty?

16.8.2017 20:34:32

Fandové
S tim, že jsou tu fandové se dá počítat, ale vůbec nechápu, jak souvisí obsah jednotlivých dílů s chystanou deskovkou. Jinak já už jsem svuj názor vyjádřil dostatečně v souběžném vlákně v obecné diskuzi a je zbytečné, abych svymi slinty zahlcoval dvě diskuze.

16.8.2017 20:47:38

MattRicks
Súvisí to tak, že je to svet Falloutu a že ľudí baví o ňom debatovať. Keď ťa to nebaví a nemáš čo užitočné dodať, choď sa zabávať niekde inde.

16.8.2017 21:03:49

Nebudu se opakovat
Nevím, proč bych se měl opakovat. Jestli si tu diskuzi neumíš najít, je to tvůj problém. Navíc bys zjistil, že se v ní drtivá většina příspěvků skutečně zabývá chystanou deskovou hrou.

Každopádně všem doporučuji podívat se na oficiální stránku hry.

https://www.fantasyflightgames.com/en/products/fallout/

FFG tam poskytuje celkem podrobné informace o vývoji postav, o scénářích a questech, o náplní hry atd. Takže témat k diskuzi se určitě najde docela dost.

16.8.2017 21:20:29 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Modern Land Battles - nové
Modern Land Battles - nové
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas