Fallout - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Post-apokalypsa
Herní kategorie: neuvedeno
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Andrew Fischer
Nathan I Hajek
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Jak začít s Falloutem

Ahoj,

vím, že odpovědi na mou otázku jsou částečně rozprostřeny v jiných diskuzích, ale fakt jen částečně, dost věcí mi pořád uniká.

Asi takto - pořídil jsem si Fallout s oběma rozšířeními. Novou Kalifornii nechám stranou, ta je jasná, de facto přidává “jen” nové karty, mapové dílky atd., ale nijak nemění systém.

Já budu hrát skoro výhradně sólo. A chci samozřejmě vyzkoušet jak solo za jedinou postavu, tak solo za více postav (přeživších). Jak moc se tyto dva způsoby hraní liší? Při solo hře za více postav je mi jasné, že využiji Atomová pouta, protože kompetitivní mód je nefunkční, takže budu hrát kooperativně za 2 až 3 postavy. Pokud pojedu true solo za jedinou postavu, potřebuju vůbec Atomová pouta? Navíc jsem tady v otázkách Atomových pout objevil poznámku, že při solu za jednu postavu není čas na objevování a je třeba nějakých house rules, aby bylo na všechno více času. Tak mám z toho celkem zmatek a říkám si, že možná bude paradoxně nejjednodušší prostě nastudovat základ a Atomová pouta a zahrát si rovnou za 2 postavy s aplikací všech pravidel. Jak to trochu navnímám, přidám Novou Kalifornii pro rozmanitější hru. Nebo když budu hrát solo za jednu postavu ten “kompetitivní” mód nevadí a mám to hrát pouze se základem? Díky.

11.6.2021 11:13:35

Môžeš hneď začať s Atomic Bonds s viacerými spolupracujúcimi postavami. Asi si tak lepšie užiješ hlavný scenár, ktorý sa predčasne neskončí víťazstvom jednej z frakcii.

 

11.6.2021 14:43:33

Pokud budeš hrát sólo s jedinou postavou, tak ti Atomová pouta vůbec nic nepřinesou. Hrál jsem nejprve základní hru sólo a naopak v jednom je výhodou, že si nemusíš vybírat frakci, se kterou budeš pevně spojen (což v Atomových poutech musíš) a můžeš to libovolně hrát na všechny strany jak se ti to bude hodit a když jedna frakce bude vítězit a potřebuješ oddálit konec hry, můžeš libovolně přepnout.

Pokud budeš hrát za víc postav, tak se ti naopak Atomová pouta hodit budou, protože ty ti poskytnou možnost postav si vzájemně asistovat při boji.

--------------------------------------
"Feet first into hell" - ODST motto

11.6.2021 15:01:13 | Upraveno autorem (porovnej)

Mě zajímá hra ve 4. Když chci hrát coop, stačí mi základ a Atomová pouta nebo potřebuji kvůli některým komponentám i Novou Kalifornii?

14.6.2021 19:29:30

@Beholder Nepotřebuješ Kalifornii. Ale zase na druhou stranu ti rozšiřuje celou hru. 12 mapových dílku, které použiješ k rozšíření 4 základních scénářů. Obsahuje jeden nový a jeden coop scénář(ale ten má jiné pravidla než Pouta).Ale jak píšu, k hraní ti stačí základ+pouta.Doufám ,že nepíšu kravinu, já to hraji i s Kalifornii. 

P. S. Jak vyšla Kalifornie, tak jsem ji bral jen kvůli coop scenáři. Není špatný, ale Pouta jsou vymazlenější+ asistenční kostka při boji je taky fajn. Za mě hra měla vyjít v základu jako coop a dal bych ji i 5 hvězd. 

14.6.2021 20:14:11 | Upraveno autorem (porovnej)

@Bastacka do budoucna samozřejmě pořídím i Kalifornii. Jen se chystám v nejbližší době hru prubnout v coopu s kamarády, tak mě zajímalo jestli si zahrajeme coop scénář ze základu pouze s pouty nebo by nám chyběly nějaké komponenty z Kalifornie.

14.6.2021 20:28:57

@Beholder 

Jednoznačne tiež podpisujem, čo píše @Bastacka.

Nepotrebuješ to, ale tá hra je plnšia a bohatšia, takže by som sa tomu nebránil. Pokiaľ vieš, že máš fallout rád, tak pokojne to ber hneď. Ak si chceš hru oťukať, tak to bude v pohode aj bez tohto rozšírenia.

Rozšírenie ti prinesie tieto bonusy:

  • mapa je väčšia a cítiš sa ako v pustine, keď musíš niečo vystopovať (hlavne pri 4 hráčoch, to môže byť výhoda, keď je lepšie sa rozliezť)
  • prináša do hry nové vedľajšie príbehy, takže sa scenáre tak neopakujú pri nutnosti hrať rovnaký dvakrát
  • výhoda je aj to, že od začiatku primiešavaš do kariet obydlí a pustiny nejaký spúšťač príbehu, na ktorý môžeš od začiatku naraziť, takže nemusíš čakať, kým niečo príde s príbehom a tak môžeš v jednom scenári vždy začať iným vedľajším príbehom, alebo na neho nemusíš vôbec naraziť (čo pri viacerých hráčoch môže byť len výhoda)
  • variabilita postáv je veľká výhoda pri 4 hráčoch (+ 5 nových postáv)
  • nové perky, teraz budú od každého 3 - to tiež v 4 hráčoch poteší

14.6.2021 20:33:27

Tady se clovek snazi usetrit (aspon tu prvni hru) a vy na me takto :D

14.6.2021 20:55:21

@Beholder S New California podepisuju to co tu psali ostatní. Mapa je při hře s těmi rozšířenými scénáři opravdu mnohem rozsáhlejší a přidává to do hry spoustu dalších zápletek do knihovny příběhů. A pokud budete hrát ve 4, tak možnost si vybrat z dalších postav s různorodou startovací výbavou se opravdu hodí.

Takže jestli jsi fanda Falloutu a máš podobně nastavené kamarády, tak nešetři a klidně jdi all-in :D Na kompletní edici můžu pak s čistým svědomím doporučit insert od Kalkareda, s těmi rozšířeními to strašně usnadní rozložení a složení hry, na stole je to lépe uspořádané a vleze se to všechno do jediné krabice. Kdybys chtěl, hoď mi PM a můžu poslat pár fotek, jak to vypadá :)

--------------------------------------
"Feet first into hell" - ODST motto

15.6.2021 10:28:32

Vybíráme z Bazaru

The 7th Citadel - Collector’s Edition
The 7th Citadel - Collector’s Edition
Akt. cena: 2400 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas