Eldritch Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Corey Konieczka
Nikki Valens
Richard Launius
Rok vydání: 2013
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Pravidla vs AH

Plz mam dotaz k pravidlum, myslim, ze vcelku jsou popsana ok, ale asi mam problem s tim, ze to podvedome porovnavam/snazim se aplikovat pravidla AH, tak asi jen pro jistotu, ze EH budem hrat spravne,omlouvam se pripadne zbytecne vlakno a diky moc za pripadne odpovedi a upresneni pravidel

1) Stretnuti - vzdy si muzu vybrat, zda a 's cim' se stretnu - brana, stopa, bo jiny zeton pripadne primo stretnuti v lokaci (mesto, ...), krom nestvury, se kterou se bojovat musi vzdy ? Neni to jako v AH, kde pokud byla v lokaci brana, tak se proste slo do jineho sveta a musela se brana resit?

2) Nestvura v lokaci s detektivem - pokud je faze akce, muzu lokaci opustit, i kdyz je tam nestvura, pripadne zvolit jinou akci (pokud tedy neni primo uvedeno, ze nelze pokud je tam nestvura) - neni to jako v AH, kde se vzdy muselo bojovat?

3) Boj - boj je jen 'jedno kolo' - tzn. pokud nestvuru nezabiju, tak moje faze stretnuti konci a po fazi mytu ve fazi akce muzu v ramci akce odejit a nebo zvolit jinou akci a pokud zustanu, tak v dalsi fazi stretnuti musim opet jen bojovat - s tim, ze nestvura uz muze mit pripadna zraneni z minuleho stretu? A jen pokud ji porazim, MUSIM resit dalsi stretnuti vztahujici se uz primo k lokaci - tj. zetony stop, lokace, brany .. viz asi otazka 1

4) Zbrane - muzu pouzit libovolny pocet (neni omezeno na pocet rukou jako v AH) ale s tim, ze efekt pridavajici kostky(bonus k dovednosti) +X pouziju jen z jedne zbrane (ten nejvyssi) a ze vsech muzu pouzit pridane nejake jine vyhody (reroll, ....) - proste to co primo neovlivnuje danou dovednost ve smyslu jeji navyseni (pocet kostek)

5) Brana - opet je jen jedno kolo, a pokud branu nezavru, tak opet v akcni fazi muzu odejit a branu nechat byt, pripadne ve strenuti opakovat pokus o zavreni? A karty jinych svetu uz neodpovidaji primo branam (v AH barevne oznaceni) - tady proste vezmu prvni kartu z balicku a vyresim?

6) Reseni stretnuti na nejake karte - reseni si vzdy muzu vybrat, napr. pokud je v textu uvedena nejake podminka, napr. ze ze pokud mam stopu a pouziju ji,tak uspeju, pokud ne tak selzu - muzu i kdyz stopu mam, vybrat zkousku selhani, protoze napr. je to pro me vyhodnejsi (mam lepsi danou dovednost?) - tady to ale chcem hrat spis, ze text prectem az po tom co si zvolime, zda ok nebo ne - pokud to tedy jde a da se opravdu vybirat podle volby hrace

karty nemam pre/nactene, protoze to chci objevovat az pri hre ... takze se omlouvam, pokud nejsou uplne OK popisy ci zazita terminologie

omlouvam se za dlouhy dotaz, a diky moc

PS: Jak je to s prekladem ForsakenLore, v jake je to fazi - pokud se do toho nekdo pustil? Jen zvedavost, rozhodne nechci aby to vyznelo jako pozadavek ... :-)

PPS: Diky moc za vlozeny soubor s korekcema chyb v prekladu CZ verze
14.4.2016 11:55:50

...
Ad 1) Pokud tam je nestvůra, musíš se s ní střetnout. Když všechny porazíš, nebo tam žádná není, skutečně si můžeš vybrat. I si v pojmenovaném městě můžeš vybrat obecné bezejménné střetnutí ve městě.

Ad 2) Nestvůry pohyb neblokují, můžeš se normálně pohybovat.

Ad 3) Jj. Jen jedno kolo. Pokud přežiješ, můžeš v dalším kole s klidem pryč.

Ad 4) Ano

Ad 5) Ano, jedna brána může vést do více světů. Dle fluffu ve hře jsoui brány krapet nestabilní. :)

Ad 6) Pokud tam je, že "můžeš utratit" je to tvá volba.

Hraji to v angličtině, tak se omlouvám, pokud jsem nějaké termíny použil v češtině nepřesně...

14.4.2016 12:35:15

olie21
1) Ano, vybíráš si jedno ze střetnutí.

2) Přesně jak píšeš.

3) Přesně jak píšeš.

4) Přesně jak píšeš.

5) Ano jedno střetnutí buď ji zavřeš nebo ne. Můžeš kdykoli odejít. A ano, táhneš si vrchni kartu střetnutí brány.

6) Tady by byl asi lepší konkrétní příklad, ale pokud je tam něco ve smyslu "můžeš" tak je to dobrovolné. Jinak s tím, že se podíváš třeba na text v případě neúspěchu a podle toho se rozhoduješ, no je to určité ulehčení, pravidla doporučují číst si ty texty navzájem a nemělo by se předbíhat k těm dalším textům :)

Forsaken Lore - hrubý překlad hotov, pomalu to dolaďuju a sunu do grafiky, snad příští týden by měly být kompletní malé karty (předměty, artefakty, kouzla, stavy), ale nechci nic slibovat, to ostatní nevím, je toho dost, zas tam není tolik patlání s grafikou, uvidíme :)

Korekce chyb - Rádo se stalo, brzy by tu měla být poslední aktualizace oprav překladu, kde je přidána i karta Rybářská síť.

14.4.2016 12:43:03 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Duna: imperium - Vzestup Iksu (ve folii, DE)
Duna: imperium - Vzestup Iksu (ve folii, DE)
Akt. cena: 950 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas