Eldritch Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Corey Konieczka
Nikki Valens
Richard Launius
Rok vydání: 2013
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

hrát od začátku s rozšířením?

Chystáme se s kámošema konečně na tuhle hru. Koupili jsme rovnou i české rozšíření. Chci se zeptat na radu, jestli od začátku máme rozšíření přidat do hry, nebo odehrát pár her se základem a pak přidat rozšíření. Dík.
9.2.2020 19:04:21

Kalysta
Můžeš hned přidat, Ztracené vědění ti zvýší variabilitu hry a počet karet

9.2.2020 20:05:49

Urcite
zaradil bych ho od pocatku - vlastne zakladni hra a prvni rozsireni melo byt puvodne 1 hra. Pokud se Vam hra bude libit a financne si to muzete dovolit, tak si vemte vsechny male rozsireni, vyznamne to rozsiri mechaniky hry. Zlepsovani zhorsovani vlastnosti, moznosti soustredeni (prehazujete 1 kostku), vetsi pocet nestvur (nektere se resi jinak, nez testem na vuli a silu), brany mimo mesta, moznosti katastrof - to je obzvlaste super, ruzna kouzla, vetsi pocet karet mythosu, prology do hry atd.

Jinak jsem tady nahraval epilogy vitezstvi pro zakladni prastare - to mi ve hre dost chybelo a na board game geeku se da stahnout finalni mythos -> resi situaci, kdy Vam dojde balicek mytu.

Plus pokud muzu doporucit, tak bych lehce upravil 2 pravidla:
1. Stretnuti by mel cist napr. hrac po levici hraci, ktereho se to tyka - vylepsi to dost atmosferu hry, kdy se vice lidi zajima o to co se prave deje.
2. Rozdelte prisery na slabsi - pocet zivotu 3, silnejsi zacnou prichazet, pokud ukazatel urovne zkazy klesne pod 1/2 pocatecni hodnoty - nam to tak dava smysl. Vetsi hruza => silnejsi prisery.

9.2.2020 21:21:02

Soustředění

My soustředěni zavedli, i když nemáme rozšíření. Hra už je tak dost těžká, než aby se na přehození musely používat důležité žetony stop:)

9.2.2020 23:50:41

Jeste jedno doporuceni
Mozna trpim paranoiou, ale nedoporucuji pouzivat kostky pribalene ke hre. Vezmi si z jine hry nebo si kup a porid si dice tower - nejlevnejsi je cca za 100 Kc. Na tech kostkach ze hry padaji podezrele malo 5 a 6 a mnohem casteji 1 a 2. :-)

10.2.2020 08:16:31

Vybíráme z Bazaru

Mars: Teraformace – Expedice Ares
Mars: Teraformace – Expedice Ares
Akt. cena: 350 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas