Eldritch Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Corey Konieczka
Nikki Valens
Richard Launius
Rok vydání: 2013
Sdílej: Facebook

TF&K: Shub-Niggurath (II)

Autor: tony fivepulse | 4 hodiny 10 minut | 28.12.2020 | 2

Hra: Eldritch Horror + Eldritch Horror: Ztracené vědění

Hráči: Klemos, tony fivepulse

Prohra vyšetřovatelů.

Skrze pohanské rituály se snaží uctívači opět probudit Shub-Niggurath. Rouhačná dvojčata Yeb a Nug, mezitím připravují svět na vládnutí Černé kozy z lesů. Obě dovajčata sestupují na Zemi a vyšetřovatelé je musí co nejdříve zničit (Spawn of the Black Goat + preludka Twin Blasphemies of the Black Goat). Svět je však zaplaven monstry z jiných dimenzí a také zlopozenci Shub-Niggurath Tisíce mladých (Hunting the Thousend). Lidské civilizaci není pomoci, probouzí se prastarý bůh a začíná vláda Matky Všeho

Tonyho reflexe: Konečně mohu opět napsat pořádnou reflexi, neboť ji píšu 3. den po hře a nikoliv s odstupem měsíce. Hra nám dala neskuteně nap**el, vlastně již od prvních kol to byl neskutečný zmar. Co tedy bylo špatně: náročná preludka, která spawne rouhačná dvojčata zároveň na jedno místo a boostne jim HPčka (to by ještě šlo, neboť zároveň boostne i vyšetřovatele), přitom vám však nedá čas adekvátně se naboj připravit kvůli efektu "spawni ghoula - pokud nelze, prohráváte" (zde možná bylo řešením, ghouly systematicky likvidovat z Tokya, tím dát ostatním čas vyzbrojit se na boj, prosím názory do komentářů). Ale to by se taky zvládlo, kdyby ovšem hlavní tank nezískal v mýtu před bojem prokletí. Takže místo toho, abychom Y&N zabili hned, táhlo se to 3 kola.
V tom se nám ale kupí brány, neboť skoro vše je soustředěno na boj dvojčaty. Největším problémem je brána v Londýně, kam hned zkraje přistanou středně těžká monstra a při následných přívalech StarSpwan a DarkYoung. Modrý symbol souhvězdí je navíc umístěn v mechanismu dvakrát, a omentrack letí dolů. To už počítáme, že máme na mapě 10+ monster a žeton zkázy se rychle a jistě blíží nule. Další mysterium po nás chce asi 8 stop, ale všechny stopy z mapy nám sebral nevyřešený rumor - navíc Londýn, kde bychom mohli stopy spawnovat, je obležen monstří smečkou. Postupně zemřou a jsou nahrazení 3 vyšetřovatelé. Shub-Niggurath procitá, táhne k sobě monstra (6+) a hra končí naší prohrou.
Musím upřímně napsat, že tentokrát opravdu znatelně nepadaly kostky. Takovou smůlu jsem fakt ještě neviděl. Mýty nám taky moc nepomáhaly - teprve v posledních dvou koulech (kdy už byla hra stejně ztracená) přišli dva vločkové.
Co na to říct... Preludky jsou prostě další výzva, za kterou jsem hrozně rád, parádně to oživí hru, ale tentokrát nám to hodně nesedlo. Po dlouhé době prohra (8:7 pro nás) a lehké připomenutí, že možná nejsme tak dobří, jak jsem si začali myslet.

 

Odehráno v: Klobouky u Brna (Okres: Břeclav)

Komentáře

...
No je otázka jestli přes Tokio rovnou nezkoušet zlikvidovat Nuga, pokud by byla možnost aby ho řešilo víc vyšetřovatelů, případně jeden líp vyzbrojený jel do Amazonie a sebevražedně prosekl Ghúly a dorazil nebo nakousl Nuga pro likvidaci z toho Tokia, jakmile je Nug mrtvý tak pokud se nepletu už nemůžete prohrát na Ghúly, efekt na přidání má jestli se nemýlím právě jen Nug. Yeba už můžete ignorovat. Pokud se množí brány klidně obětovat slabšího vyšetřovatele a nechat ho zabít a vzít Lukea Robinsona to je ideální zbraň proti branám, nemusí řešit nestvůry (ale já teda jsem zvyklý hrát se všemi rozšířeními). Případně ještě Wendy Adams je může obcházet přes svůj talent, ale Luke je lepší. Já mám zkušenost že těch cca 80% her se vyhrát dá, teda jsou těžcí Prastaří, kde je to méně, ale k těm Shub-Niggurath nepatří, pak je pár procent her, kdy se to spikne tak, že to porazit nejde, ale to balancuje podobný počet her, kdy to jde zase hráčům tak naproti, že to dají během pár kol.

31.12.2020 00:22:20

...
Ano, je to tak, zabitý Nug by vyřešil problém s ghuly - měli jsme to tak udělat a na Yeba se lépe vyzbrojit.
No my se snažíme hrát jakože nám na životech vyšetřovatelů záleží a každá jejich smrt nás hodně zasáhne :D takže sebevraždným taktikám moc neholduju. Navíc hrajeme vždy jen základ+jedno rozšíření, takže vyšetřovatelé na výběr moc nebyli.
Jasně, doteď jsme snad měli serii 5 výher po sobě, z toho dvě byly fakt easy, takže ten balanc tam je.

1.1.2021 15:55:44

Vybíráme z Bazaru

Small World
Small World
Akt. cena: 710 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas