Eldritch Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Corey Konieczka
Nikki Valens
Richard Launius
Rok vydání: 2013
Sdílej: Facebook

TF&K: Shudde M'ell

Autor: tony fivepulse | 3 hodiny 50 minut | 9.2.2018 | 1

Hra: Eldritch Horror + Eldritch Horror: Cities in Ruin

Hráči: Klemos, tony fivepulse

Shudde M'ell - The Cataclysm from Below

Postavy: Mark Harrigan, Jacqueline Fine (Lily Chan), Lola Heyes, Norman Whiters

Preludka: Fall of Man 

Prohra vyšetřovatelů.

Cosi zlověstného dřímá hluboko pod ztraceným africkým městem G'harne. Obří červ Shudde M'ell rozesílá ze snění vlny způsobující zemětřesení a zkázu po okolí. Je nutno ho zastavit, než zničí celý svět. Škody, které však Pohroma zespod stihl napáchat, jsou strašlivé. Vyšetřovatelé se snaží obětem jeho řádění posyktnout alespoň základní pomoc (Disaster..?). 

Aby mohla být hrozba zažehnána, je nutno prozkoumat samotný G'harne (Exploring G'harne). Vyštřovatelé se tak vydávají do srdce Afriky. Mezitím však Velký Cthonian ničí jedno město za druhým. Poslední úkol vyšetřovatelů bylo zabít Worldrendera, obřího Cthoniana, jenž se objevil v severní Africe. Každé zúčtovaní však přinášelo nebývalá zemětřesení, jehož následkem zahynula vyšetřovatelka Jackie Fine. Poslední nadějí na odvrácení zkázy šířenou Hloubařem byl smělý plán zničení Worldrendera. To se však nezdařilo dříve, než svým podzemním chvěním zničil Shudde M'ell i deváté město. Zkáza světa tak byla dokonána.       

Tonyho reflexe: Popravdě, tento záznam píšu hodně opožděně a už si nepamatuju, jak přesně hra probíhala. Na co ale nezapomenu je, že byla pekelně těžká. Ne nadarmo se říká, že každé nové rozšíření hru činí náročnější. (Nám se zdá těžký už základ, ale to je vedlejší...) Chapadlové mýty, zvěsti, i samotná střetnutí nám dělaly obrovské potíže. Vyšetřovatelé se takřka stále pohybovaly na hranici smrti kvůli rekoningu prastarého. A s takovými postavami nelze riskovat - napadat monstra, zavírat brány, apod. Na druhou stranu, hra byla velmi zajímavá skrze mechanismus Pohrom - nesl s sebou pocit opravdové globální katastrofy, konce světa a zmaru. Pro nás hra skončila zpustošením 9. města, ale stejně nechybělo mnoho do probuzení prastarého a tuším, že i mýty docházely. Na toto rozšíření jsme zatím asi herně nedozráli. Padl tak plán hrát příště Dreamlands, a raději jsme se pokorně vrátili k základu nabýt trochu ztraceného sebevědomí. 4:2 v náš neprospěch.

 

 

 

Odehráno v: neuvedeno

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Zeměplocha Čarodějky
Zeměplocha Čarodějky
Akt. cena: 4500 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas