Eldritch Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Corey Konieczka
Nikki Valens
Richard Launius
Rok vydání: 2013
Sdílej: Facebook

TF&K: Rise of the Elder Things

Autor: tony fivepulse | 3 hodiny 20 minut | 21.10.2017 | 3

Hra: Eldritch Horror + Eldritch Horror: Mountains of Madness

Hráči: Klemos, tony fivepulse

Rise of the Elder Things - The Once-Dominant Species

postavy: Daisy Walker, Trish Scarborough, Patrice Hathaway, Leo Anderson (nahrazen Lily Chan)

Prohra vyšetřovatelů.

Věci z minulosti již jednou dominovaly naší planetě, změna klimatu je však donutila hybernovat v ledových městech na Antarktidě. Nyní, vyrušeni expedicí z Miskatonické unverzity, hodlají znovu ovládnout Zemi skrze Temného Boha. Ten je zatím oslaben, pradávnými rituály však lze stvořit mocnější vězení, které jej bezpečně udrží (Binding the Dark God). Po úspěšném svázání Temného Boha se světem rozšířila zvěst o nezemském stvoření Rhan-Teghot z horkých moří Yuggothu, který byl spatřen na vřesovištích anglického venkova. Ničivé následky včasného nezlikvidování monstra způsobilo smrt mnoha obyvatel včetně vyšetřovatele Lea Andersona. 

Počet otevřených mezidimenzionálních bran nebezpečně narůstal a stejně tak počet monster, které se skrze ně dostávaly na náš svět (v jeden okamžik to bylo i dvacet). Vyštřovatelé nestíhali odhalovat záhady na Antarktidě a zabíjení monster, která bránila zavírání bran. Znamení předzvěsti zkázy se tak neúprosně blížilo ke dni D. Expedice byla ohrožena, členové se vytráceli a vraceli změnění, někdo kradl, či přímo ničil vzorky (An Expedition Compromised). Vyštřovatelé museli odhalit tyto agenty Věcí z minulosti, a když v nich byli poznáni uctívači, museli být i zničeni. 

To už ale mezihvězdné portály počaly trhat vlákna reality, v nebesích se objevila trhlina (The Dark God's Prison Crumbles) a temná bouře zuřila za polárním kruhem. Temný Bůh procitl, unikl ze svého vězení a začal terorizovat Zemi. Dvě záhady bylo nutno ještě vyřešit a pak se v nedozírných antarktidských horách utkat se samotným Temným Bohem. K zoufalému činu se odhodlala Trish Scarborough, která obětovala svůj život za záchranu světa. Její čin vykřesal lidstvu poslední naději na spásu světa. Neúprosné mýty však způsobily smrt dalšího vyšetřovatele. Poslední dva vyšetřovatelé padli při snaze zabít Guga, jenž hlídal bránu ve městě Věcí z minulosti. Smrtí všech vyštřovatelů zemřela i jakákoliv šance na záchranu světa. Věci z minulosti se tak po milionech let staly opět dominantním druhem na Zemi.

 

Reflexe: Po dvou vítězstvích prohra, druhá od zaznamenávání. Obrovská výzva - mnoho těžkých chapadlovitých mýtů. Neseděl nám průběh hry "brány na severní polokouli, záhady na Antarktidě", možnost cestovat z kteréhokoliv města na polár za dva úspěchy v testu vlivu padala kvůli nízkým atributům. Nestíhali jsme zavírat brány, nezvládli jsme dokonce ani vyřešit rumor s Rhan-Teghotem, který tak všem vyštřovatelům vzal 3 srdce a 3 mozky => smrt Lea. Příště se musíme více zamyslet nad "rolemi" vyšetřovatelů, neměli jsme typického tanka, který by válcoval monstra (Leo byl bez zbraňových assetů nečekaně slabý - málo využíváme možnost získat assety). Náhoda nám také moc nepřála - brány obsazovaly silná monstra, na záčátku došlo dost mýtů s přívalem, Trish z Tokya byla mimořádně neefektivní. Už od poloviny hry nám začalo být jasné, že toto bude velký oříšek, po probuzení prastarého jsme víceméně počítali s prohrou. Tvrdá lekce, o to více se těšíme na reparát. 

 

Odehráno v: neuvedeno

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Descent: Legends of the Dark
Descent: Legends of the Dark
Akt. cena: 90 €
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas