Eldritch Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Corey Konieczka
Nikki Valens
Richard Launius
Rok vydání: 2013
Sdílej: Facebook

TF&K: Hastur

Autor: tony fivepulse | 3 hodiny 0 minut | 15.4.2017 | 1

Hra: Eldritch Horror + Eldritch Horror: Signs of Carcosa

Hráči: Klemos, tony fivepulse

Hastur - The Unspeakable one

Mysteria: Spawn of Hastur, Ravages of blight

Postavy: J. Fine, J. Culver, D. Stenley, J. Barnes (nahrazena L. Heyes)

Prohra vyšetřovatelů (probuzen prastarý, všichni vyštřovatelé se postupně zbláznili), problém byl pravděpodobně v nezabití monster, jejichž zúčtování posouvá žeton zákzy. 

První záhadu vyřešili vyštřovatelé celkem snadno (úkol zabít Hasturova zplozence), druhá záhada byla těžší - zahrnovala situaci, kdy v jeden okamžik muselo být v držení mezi vyšetřovateli 8 stop. To se sice povedlo, bohužel mýty často nutily vyštřovatele stopy odhazovat (All for nothing, a jiné), a jelikož se poslední kola soustředili pouze na hledání stop, počet bran narostl, což nakonec vedlo k probuzení Hastura. Kdyby měli vyštřovatelé k dispozici byť jen jedno kolo navíc před probuzením Nevýslovného, hru by vyhráli - zlomovým okamžikem se stalo zúčtování, ve kterém Firebug posunula žeton zkázy na 3; následným posunutím žetonu znamení předzvěsti zkázy kvůli počtu otevřených bran (2) způsobilo probuzení Krále ve žluté. 

Tonyho reflexe: Těžko říct, co zlepšit do příště. Mám pocit, že jsem měl štěstí na úspěchy, často padaly v situacích kdy jsem to nečekal (2 kostky - jeden úspěch). Možná nesebekritcky se domnívám, že jsme hráli dobře, takřka bezchyb, plánovali jsme, nebyli jsme pod tlakem. Na konci jsme možná příliš riskantně vsadili vše na splnění druhého mysteria (zdálo se nám velmi těžké) a nezavírali jsme brány, což nás nakonec popravilo. Paradoxně jsme tak úkol defakto splnili, bohužel vítezství přochází až na konci fáze mýtu, takto nás předběhlo probuzení prastarého. Ten navíc způsobil okamžitou smrt Jima (měl Blight condicion), zblázění ostatních byla kvůli podmínkám probuzeného Hastura pouze otázkou času. Hastur spolkl města Země svou ztracenou Carcosou.

Odehráno v: neuvedeno

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Scythe modulární herní plán
Scythe modulární herní plán
Akt. cena: 660 Kč
Končí za: 3 hodiny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas