Eldritch Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Corey Konieczka
Nikki Valens
Richard Launius
Rok vydání: 2013
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Vyšetřovatelé

Jak jste přistoupili k výběru vyšetřovatele/lů ? Je to součást dovednosti vybrat nejvhodnějšího vyšetřovatele na daného prastarého nebo se snažíte vyhrát s libovolný vyšetřovatelem nebo hrajete pořád s tím, kterého jste si oblíbili ?
7.10.2020 10:24:17

Nomad
Hratelná je jich většina, jen je třeba přijít na to jak.
Spíš je důležitá synergie mezi vyšetřovateli navzájem, aby se doplnili a nějak pokryli všechny možné skillchecky. I vyšetřovatel, který se zdá úplně naprd, nakonec může v kombinaci s jiným docela zazářit! A hodně umí udělat i prvních pár kusů vybavení. Naposled jsem třeba měl vyšetřovatele, který se celou hru nehnul z Londýna a jen pomocí kouzel a eventů posílal ostatním na dálku do inventáře stopy :)

Osobně to mám tak, že když mě někdo baví, zkouším s ním/jí hrát víckrát a objevovat, co dovede.

7.10.2020 10:50:43

Nomad
My si losujeme se ženou každý čtyři a bereme si z nich 2 (hrajeme za čtyři vyšetřovatele) to nás aspoň nutí si brát i vyšetřovatele, které bychom jinak vynechali, až když padnou, tak si bereme volně z nabídky podle situace.

7.10.2020 11:00:50

Froggery
Hrát ve dvou každý za dva nás teda docela rychle přešlo, lepší imerze mi přijde mít jednoho vyšetřovatele a víc se do něj vžít. Plus teda zkrácení hry o hodinu, což je docela bonus :) Akorát některá zábavná mystéria jsou rychle pryč, když na ně stačí jen jedna stopa.

7.10.2020 11:16:01

Dansemacabre
Tak pro nás je podstatné, že hra tak je lépe balancovaná, jsou širší možnosti kooperace a je i větší šance, že se projeví negativní efekty Šílenství nebo jiných karet, které třeba ovlivní dalšího vyšetřovatele na stejném políčku. A u nás je i takhle hra tak na 2-3 hodinky, to je pořád v pohodě. Ono po nějakých 150 hrách už jsme dobře sladěni :)
A ono zrovna tady jsou ty všetřovatelé v podstatě jen spotřební zdroj, pokud je vyšetřovatel příliš zatížený nějakými svinstvy a není schopný už moc efektivně fungovat nebo je situace, kterou by s přehledem dokázal řešit jiný vyšetřovatel co je v krabici, tak je lepší dotyčného zaříznout u nějaké nestvůry a nabrat nového, který je schopný danou situaci řešit líp. Ale chápu, že někdo to hraje spíš jako RPG i když na tenhle styl je stavěný spíš Mansions of Madness nebo karetní Arkham.

7.10.2020 11:23:34 | Upraveno autorem (porovnej)

re
Vyšetřovatele občas losuji, občas vyberu konkrétně, když mám chuť hrát za někoho specifického. A hraju to jako RPG. Mám těžký mentální problém vytasit z klobouku nového vyšetřovatele, když stávající umře. Tahle možnost je defakto ve všech arkham hrách a ač to má možná smysl herní, osobně mi to vůbec nedává smysl z logiky příběhu. Mrtví vyšetřovatelé jsou pro mě konec hry. A ano, někdy mám trudný a těžky deskoherní život :-)

7.10.2020 12:00:05

Floggery
Gratuluji, že máš parťáka manželku, ta moje hry odmítá. Takže hraji většinou sólo.
Před chvílí mi během chvilky umřeli oba vyšetřovatele a jak píše louza, měl jsem s tím mentální problém. Možná si zvyknu, ale spíš se budu snažit je udržet naživu.

7.10.2020 17:54:55

Výběr vyšetřovatele
Ať už hrajeme v jakémkoliv počtu, vždy si každý vylosuje náhodně jednu ženu a jednoho muže, z kterých si může libovolně vybrat. Jinak bych hrál jen za Ashcana :-)

7.10.2020 20:03:31

Vybíráme z Bazaru

Almoravid: Reconquista and Riposte in Spain
Almoravid: Reconquista and Riposte in Spain
Akt. cena: 2000 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas