Eldritch Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Corey Konieczka
Nikki Valens
Richard Launius
Rok vydání: 2013
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

"Ne"hratrelnost ve dvou vyšetřovatelích

Ahoj všem,
pořídil jsem tuto hru s tím, že budeme hrát primárně ve dvou. Máme za sebou asi šest partií, kdy se snažíme marně porazit Azathotha (ten prý má být nejsnadnější :-)), každý hrajeme za jednoho vyšetřovatele. A teď se ptám, jsme opravdu takový lamy, nebo Eldritch trpí stejným neduhem jako Arkham a ve dvou je to prostě nehratelný? Rekord máme dvě vyřešený mystéria, ale žádná výhra ani nablízku. Prostě jen lítáme po mapě a hasíme "požáry"; na nějaký odpočinky, střetnutí expedice a podobný luxus můžeme zapomenout.
A to je tam i verze pro jednoho vyšetřovatele za stejných podmínek hry, což mi na tváři vyvolává křečovitý úsměv.
Takže otázka zní, je to vůbec možný normálně hrát a užít si to i se dvěma vyšetřovateli (nebo dokonce s jedním)?
24.12.2018 14:10:38

Osobní zkušenost
Ahoj chlape,

v prvé řadě bych řekl, že s AH mám stejnou zkušenost jako ty, je to nehratelné, ale to hlavně kvůli zbytečnému prodlužování při zavírání bran a protahování. Eldritch je v tomto daleko přívětivější i při chování bran, únikům apod. Osobně jsem hrál i v jednom a vyhrál jsem ve dvou hraju většinou a musím říct, že paráda, naposledy jsme sice prohráli protože jsme měli fakt smůlu na karty mýtů, ale jinak super.

24.12.2018 14:16:11

Stefan
Ahoj, my sme si ju tiez kupili, hrali len vo dvojici, najprv kazdy za jedneho vysetrovatela, potom kazdy za dvoch, potom aj s prvym rozsirenim, potom sme si pridali pravidlo z dalsieho rozsirenia (zeton prozretelnosti, ci tak nejako uz si nepamatam) a aj tak nic. Tiez sme si pripadali ako lamy. V tejto hre, ked sa ti nepodari hod kockou par krat, a v lokacii nie je to po co si tam isiel a v co dufal, tak proste nemas sancu. Aspon my sme mali take skusenosti s 10+ hrami. Atmosfera tiez nebola nejako extra ohurujuca takze hra sla dalej..

24.12.2018 15:29:08

dva
Hraji sólo za dvě postavy. Měl jsem podobný problém. Azathotha ne a ne porazit nakonec se mi to snad na po páté podařilo, ale z odřenýma ušima. Další v pořadí poražen na poprvé.

24.12.2018 16:30:03

JahmanSVK
Opravdu divné, hravame ve dvou za čtyři vyšetřovatele se všemi rozšířeními a co si vedu poslední rok statistiku, máme po 80 hrách nějakých 80% úspěšnost, a to si to ještě malinko ztěžujeme tím že si vyšetřovatele nevybirame ale vždy se vybírá ze dvou vylosovaných a vybíráme si ho libovolně teprve když některý umře. Jinak by se hrálo od začátku za ty lepší a bylo by to ještě lehčí.

24.12.2018 16:41:11 | Upraveno autorem (porovnej)

ve dvou ok

mám už pár her ve dvouch nahraných a je to v pohodě hratelné i vyhratelné, ale chce to trochu jiný přístup - na takový záležitosti, jako třeba expedice nebo průzkum "ze zvědavosti" opravdu není čas, ještě o úspěšnosti celé hry rozhodne, jak daleko od hráčů se objeví stopy - ve dvouch si nemůžeš dovolit jít 3 celé herní kola přes půlku světa pro jednu stopu, stejně tak čas na vylepšení vlastností moc není - maximálně stihneš tak 2, pokud vše vychází dokonale, tak tři. Nakupování je také luxus, který si moc nemůžeš dovolit, hlavní je zavírat brány, protože prohra na vynulování stupnice zkázy se naplní rychleji, než že by došly karty mýtů.

26.11.2020 19:44:42

Vybíráme z Bazaru

Archa nova + opravené karty a promo mapa
Archa nova + opravené karty a promo mapa
Akt. cena: 1200 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas