Dune - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: desková hra
Čeština: není
Vydavatelé: Gale Force Nine
Autoři: Bill Eberle
Jack Kittredge
Peter Olotka
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Atreidi - speciální schopnost

Po první hře trošku tápu se speciální schopností Atreidů. V pravidlech je uvedeno, že v boji, před odhalením, se může podívat na zbraň, obranu, lídra nebo počet jednotek zvolených soupeřem. Logicky předpokládám, že soupeř už svou volbu pak změnit nemůže a já (Atreid) ano. Jinak v tom nevidím moc smysl.

Je tomu dle vás tak?
21.5.2020 23:08:31

Ano
Jo, je to víceméně tak. Oba hráči připraví svoje bojové plány. Atreides se zeptá na jednu z věcí. Pak mohou oba hráči změnit své plány, dotazovaný hráč ale už nesmí změnit tu část, kterou odhalil.

21.5.2020 23:52:06

Dopřesnění
Dík za reakci. To, že dotazovaný má možnost změnit vše, na co nebyl dotázán, je skryto někde v anglickém textu?

Pak je to tedy tak, že ve fázi plánování boje může být použita zmíněná schopnost, schopnost Voice či speciální karta pravdy a pokaždé má dotazovaný (v případě Voice ovlivněný) možnost změnit svou volbu za podmínky, že zachová to, co protistrana odhalila či nařídila? A po plánování následuje odhalení. V té chvíli již nic měnit nelze. Je to asi tak, že?

Jinak po první hře musím uznat, že to má grády. V šesti lidech výborný zážitek. A to i přesto, že jsme postupovali přímo podle pravidel, které jsme při tom téměř kompletně četli :). Tahle hra je nádherným důkazem toho, že i pár pidižetonků na malé mapě dokáže udělat neskutečnou zábavu na x hodin.

22.5.2020 07:21:39

Vybíráme z Bazaru

Nemesis: Lockdown + Stretch Goals (KS)
Nemesis: Lockdown + Stretch Goals (KS)
Akt. cena: 3099 Kč
Končí za: 7 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas