Duna: Impérium - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Dire Wolf Digital
Lucky Duck Games
Autoři: Paul Dennen
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Aliance s frakcí - nejasnost

V pravidlech je psáno:

  • První z hráčů, který získá na frakci vliv 4, uzavře alianci s danou frakcí. Vezme si žeton aliance z počítadla, umístí jej do své zásoby a získá vítězné body vyznačené na žetonu aliance. Pokud jej někdy na počítadle předběhne na vyšší místo jeden z protivníků, musí hráč dát žeton aliance tomuto hráči a ztrácí  s ním i vítězné body (získá je hráč, který jej o žeton aliance připravil)…

Co ale, když sám klesnu zase níže, na vliv 3? Pak alianci s dotyčnou frakcí ztrácím a vracím i na herní desku žeton? Nebo mi aliance zůstává dál? Díky, @aneken (nebo někdo jiný)

- - -
Deskovky, nebo videohry? Toť otázka.

7.6.2021 13:48:39 | Upraveno autorem (porovnej)

alianci ztratis

___
redaktor Deskofobie

7.6.2021 13:53:27

A když hraju ve 2 hráčích a ve hře je tedy HAGAL, kterému se povede s nějakou frakcí získat vliv 4 - získává HAGAL ten žeton aliance nebo ne?

Tedy když se pak dostane na vliv 4 i jiný hráč, tak žeton aliance je už zabraný HAGALem (a hráč musí získat o 1 vliv více) nebo ten hráč získá žeton aliance?

Druhý dotaz: Pokud nějaký hráč získá vliv 6 u frakce, tak vyšší vliv získat nelze, takže už mu nikdo žeton aliance nevezme, že?

9.6.2021 20:45:29

Ano, HAGAL jej získá, je to psaný přímo v pravidlech (něco jako: nezískává body a bonusy, ale může utvořit alianci). Takže pak musíš mít víc vlivu než on, abys to přebral. A když je maximální políčko 6, tak když se dostaneš tam, tak už ti nikdo alianci u dané frakce nesebere.

- - -
Deskovky, nebo videohry? Toť otázka.

10.6.2021 09:38:55 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Majestátní monumenty
Majestátní monumenty
Akt. cena: 350 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas