Duna: Impérium - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Dire Wolf Digital
Lucky Duck Games
Autoři: Paul Dennen
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Neoficiální rozšíření hrací desky základní hry

Přebráno z neoficiálního rozšíření hry komunitou na https://boardgamegeek.com/, přeloženo a upraveno, aby nenarušovalo vyváženost hry.

Autor: Muad'Dib
Kategorie: Herní materiál
Jazyk: Čeština
Typ: JPG
Vloženo: 23.9.2021
Aktualizace: 24.9.2021
 
Stáhnout soubor (5.85 MB)
 

Podmínky: Autorská práva k souboru patří v plném rozsahu autorovi překladu. Pokud není v dokumentu uvedeno jinak, je bez souhlasu autora možné pouze jeho nekomerční využití bez dodatečných úprav.

Podmínky odkazování: Pokud chcete ze svých stránek odkazovat na tento soubor, odkazujte prosím místo na vlastní soubor na tuto stránku. Odkaz na vlastní soubor nebude fungovat!

Komentáře

Díky @Muad'Dib, vypadá to parádně. Jen bych se chtěl zeptat, jsou k tomu nějaká pravidla? Ať vím jak se řeší např. chybějící symboly pro Ix a Tleilax. Na BGG jsem toto rozšíření nenašel..

11.12.2021 14:49:17 | Upraveno autorem (porovnej)

Ahoj @Azz_kikr 

na BBG je už ve vláknu stará verze, sami mají již ten expansion upravený. Já si ho upravil podle sebe a zkušeností z her s ním. Chybějítí tokeny Ixu a Tleilaxu jsem si vyrobil sám z kartonu a potisklých samolepek. Figurky navíc pak v 3D tiskárně bílým filamentem a obarvené lihovkou. Chybějící karty jsem řešil - ah, stydím se to říct - koupí druhé hry. Tak mám všechno ve stejném stylu a navíc i náhradní díly, kdyby něco…

 

K pravidlům rozšíření:
Axlotlské klonovací nádrže - rozšiřuje za soláry zásobu v pevnosti (počet kostiček (jednotek) vlevo od šipky je počet nutný mít v pevnosti, abys mohl provést tuto transakci). Tzn. při nule nemůžeš nic, při 4 a víc přibudou vždy už jen 4.
Tleixanský ghola - znamená, že po táhnutí na toto pole můžeš vyložit z ruky ještě další kartu "do hry" (jakoby zahrát), ale jediné, co se stane u této karty, je vyhodnocení akce na šedém pásu "hry agenta". Proto 2 šedá pole -> hraješ dvě akce agenta při jednom tahu agentem. (Takže hraješ dvě karty.)
Velký sál - za odhození karty (do svého odhazovacího balíčku) můžeš někomu snížit vliv na jedné frakci (nikoli sobě). Tzn. při rozšíření již nikdo nemá jistou alianci :) (Moc hezký herní prvek; ten se mi líbí asi nejvíc.)
Mentat ghola - za dvojnásobnou cenu a vliv u frakce získáš "pokřiveného" (jen název) mentata + kartu intrik. (Já jsem si extra figurku vytiskl na 3D tiskárně.)
Řečník - při zahrání dostaneš kartu intrik a můžeš vyhodnotit svůj prsten (čili při zahrání kartou prstenu vyhdnocuješ 2x tuto akci).
Skrytá pevnost - získáš (bojovou) jednotku + za odhození karty si můžeš vzít kterýkoliv z výměšků (ale jen ten, a jen je-li tam nějaký).
Štítový val - bojové pole, kartu bereš hned do ruky, ne do ohrazovacího balíčku. (Takže ji můžeš v příštím tahu zahrát.)

Zbytek by měl být jasný z pravidel základní hry.
Ať se líbí.
 

16.12.2021 20:35:13

Je někde nějaký náhled těch přidaných karet prosím?

 

25.6.2022 09:15:52

@zdenekc1 Promiň za pozdější odpověď, nechodím sem tak často. Tam žádné karty, které by nebyly v základu, nejsou. “Chybějícíma kartama” jsem myslel balík 10 základních (startovacích) karet pro pátého a šestého hráče. A některé karty z imperiální řady jsem opatřil příslušnými znaky nových frakcí.

Pokud ale i tak chceš něco vidět, pošli mejlíka a já ti udělám pár fotek. ;-) 

17.8.2022 17:21:47

Vybíráme z Bazaru

Valka o prsten: Pani stredozeme CZ + promo
Valka o prsten: Pani stredozeme CZ + promo
Akt. cena: 3200 Kč
Končí za: 13 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas