Duna: Impérium - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Dire Wolf Digital
Lucky Duck Games
Autoři: Paul Dennen
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

strategie

Ahoj, zatím za námi jedna hra a musím říct, že jsem si hru pořádně užil, i když byla trošku delší :D chtěl jsem se jen zeptat jakou máte strategii u nákupu karet? Je lepší třeba i pár kol vynechat, abych si "nezaplevelil" deck? Nebo je vždy dobré alespoň něco si pořídit?

10.6.2021 13:41:26

Je to asi jako u Brinku. Kdyz si za kazdou cenu kupujes karty, ktere se ti nehodi, tak si zasvinis deck a nebude ti chodit to, co chces. Ja ke konci 2 kola uz nic nekupoval (pokud to nebyl cerv za bod) protoze uz by se to do hry stejne nedostalo

10.6.2021 14:41:46

Včera jsme odehráli první hru, takže na nějaké zaručené strategie je brzy, ale určitě bych nenakupoval za každou cenu. Jak jsme pochopili, v Duně je velmi málo možností jak čistit balíček. Jedno místo je na plánu (ale tam zase potřebuješ symbol frakce), další možnosti jsou na imperiálních kartách, ale taková nám do nabídky za celou hru přišla jen jedna. Těžil z ní kolega, který i nakonec vyhrál - neříkám, že jen dík ní, ale bylo cítit, že má lepší karty :-) 

Nicméně jsme přemýšleli nad jinou věcí, a to jestli jde nějak “refreshovat” nabídka karet? Protože když se tam sešly karty za 1-2 přízně, tak je nikdo nechtěl kupovat a nabídka se nehýbala.

10.6.2021 15:56:25

To jsem si taky při první hře říkal, že je špatně řešený, že když tam budou blbý karty, respektive ty, co nikdo nechce, tak se nemá balíček jak obnovit. Tohle je vymyšlený dobře v Paladinech nebo Arnaku, tady tu možnost obnovující se nabídky postrádám.

- - -
Deskovky, nebo videohry? Toť otázka.

10.6.2021 21:53:07 | Upraveno autorem (porovnej)

Na BGG jsem našel zajímavé varianty, jak toto řešit.

  1. ve stylu Arnaku (nebo Architektů ZK) - nová karta se nevykládá na místo původní zakoupené, ale celá řada se nejdříve posune doprava a nová karta se vyloží na první místo. Na konci kola se pak karta úplně vpravo spálí (tématicky ji sežere pouštní červ)
  2. pokud máš dostatečné body přízně, ale nechceš kartu koupit do balíčku, můžeš ji za ty body spálit a vyloží se nová. 

Osobně se mi líbí ta varianta 1) a příště ji vyzkoušíme.

11.6.2021 08:43:43

Zní to zajímavě a nevím, proč to takhle autoři nevymysleli původně. Já jsem docela odpůrce house rules, upravovat si hru, aby mi vyhovovala, takže mě fakt štve, že to není součástí pravidel. A přijde mi divný, že by je to nenapadlo.

- - -
Deskovky, nebo videohry? Toť otázka.

11.6.2021 09:49:55 | Upraveno autorem (porovnej)

To je pravda, že přestože balíček je celkem velký, tak se za hru skoro žádné karty neprotočí, obzvlášť, když jsme to hráli jen ve dvou hráčích. Asi by neuškodil nějaký protáčecí mechanismus, který s méně hráčemi více akceleruje. 

11.6.2021 12:20:18

A nic z toho autory nenapadlo? Není to takhle nějaký záměr?

- - -
Deskovky, nebo videohry? Toť otázka.

11.6.2021 12:32:44

Vybíráme z Bazaru

Harry Potter Boj o Bradavice + rozšíření
Harry Potter Boj o Bradavice + rozšíření
Akt. cena: 2000 Kč
Končí za: 9 dnů

Offcanvas