Duna: Impérium - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Dire Wolf Digital
Lucky Duck Games
Autoři: Paul Dennen
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Nákup karet

Po odehrání pár her a přečtení výtek k možnostem budování balíčků a protáčení nabídky karet, mě napadl způsob, jak víc využít možnosti vytvořit nějaká komba. Karty s příslušnostostmi k frakcím by byly rozděny do balíčků a dali by se volně koupit pokud v onom kole posunute vliv k této frakci. Karty, které mají více frakcí by byly společně s kartami bez příslušnosti k mání klasickým způsobem. Byla by tak možnost složit lépe komba a využít potenciál deckbuildingu. Co si o tom myslíte?

29.10.2021 09:48:10

Myslím si o tom, že to tu hru rozbije. Některé frakce budou silnější než jiné. A hlavní problém zaseklé nabídky to stejně nevyřeší.

29.10.2021 10:35:26

Tohle mi úplně šťastné nepřijde, taky bych se bál nevyváženosti a už to je velký zásah… Jinak nabídku karet skvěle řeší house rule z BGG, kdy se nové karty dávají doleva a na konci kola odstraní karta úplně vpravo. Tuhle úpravu používá řada z nás, je to jednoduché na správu a rozhodně to hře pomáhá.

- - -
Deskovky, nebo videohry? Toť otázka.

29.10.2021 10:46:03

@Jonash - naprosto souhlasím. Odstraněním poslední karty v nabídce pomohlo hodně. Hlavně v případě, kdy byla nabídka takřka bez hodnoty a nikdo nekupoval karty. Myslím si, i když je mi to asi jedno, že to bude zapracované v oficiálních erratech.
Tahle Duna je dost bezútěšná a baví mě na ní to rozhodování jaký tah provést a jak z toho bláta na ruce vykouzlit relativně dobrý tah a s tím je taky dost spjatá ta nabídka. Kdyby to bylo takto strukturované, tak se některé karty vůbec nedostanou do hry. Docela jsem zvědav, co v tomto směru přinese Iks.

29.10.2021 10:59:15

Byl by to velký zásaho do pravidel to je pravda. Zmenšilo by to náhodu, která je poměrné velká. Nemyslím si, že by to ale ovlivnilo vyvaženost frakcí. Ta je ovliňena získáváním bodů za vliv a na obsazování frakcí. Každopádné mě baví hra jako taková, jen mě mrzí, že strategii budování balíčku vůbec nevyužiji, protože ta šance je teď opravdu malinká na nějaké lepší kombo. Na rozšíření se také těším. Koukal jsem, že by tam mělo být víc karet na čištění balíčku, což taky asi pomůže.

29.10.2021 11:34:12

Co jsem viděl blogy od autorů, tak v rozšíření se s nabídkou asi nic dělat nebude. Podle nich to je vpořádku a žádný problém tam není. 

Jinak co se house rule týče, tak docela zajímavě vypadá návrh na výměnu celé nabídky po kole, ve kterém si někdo vybral řečnickou síň.

29.10.2021 12:15:46

Mě to vlastné napadlo když jsem, byl teď v kině a vzpoměl jsem si na hru a viděl tam tu intriku Imperátora, jak poslal jednotky Sardukarů. Říkal jsem si fajn, stavíš se zvýšit si vliv u Imperátora a díky tomu ti samozřejmě za body z karet poskytne tebou vybranou kartu, třeba ty Sardukary. Tematicky by se to hodilo. Tak ta myšlenka vlastně vznikla. :-)

29.10.2021 12:24:12 | Upraveno autorem (porovnej)

Jak se ve vší slušnosti říká: “Z ho*** bič neupleteš”. 

Pokud chceš opravdu tematickou Dunu, tak si zahraj #Dune.  Teď bude vycházet její reskin, který to zkrátí a bude pro lépe dosažitelný počet 4 hráčů.

 

29.10.2021 12:39:41

Vybíráme z Bazaru

Dračí doupě PpZ - příručka pro PJ
Dračí doupě PpZ - příručka pro PJ
Akt. cena: 215 Kč
Končí za: 16 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas