Dům snů - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 40 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: desková hra, ekonomická
Čeština: ke stažení
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Klemens Kalicki
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Uzavření místnosti

Dle pravidel je místnost uzavřená, pokud je
a) z maximálního počtu karet
b) NEBO je na ní žeton.

Uzavřenou místnost již nelze dále rozšiřovat. Ve hře je jedna speciální karta, která dovolí rozšiřovat i místnost se žetonem (tedy žeton v tomto případě neuzavírá místnost), ale nelze stále překročit maximální počet karet.

Otázky:
1. Lze položit žeton do již uzavřené místnosti (tedy místnosti s maximálním rozměrem)?
2. Lze mít v jedné místnosti více žetonů?
13.10.2016 16:06:25 | Upraveno autorem (porovnej)

Uzavření místnosti
1. Ano
2. Ne

19.11.2016 23:00:03

Uzavření místnosti a žetony...
Mohu mít prosím taky jednu otázku?

Jak je to vlastně s těma žetonama? Podle pravidel - když umístím žeton do otevřené místnosti, nelze ji dále rozšiřovat protože se tímto uzavře. Nebo obráceně - když vytvořím místnost z maxima možných karet, místnost se uzavře a do uzavřené místnosti nelze umístit žeton vybavení (vyplývá z textu pravidel strana 9 dole).

Jak je potom možné umístit třeba žeton vířivky do koupelny, když tato místnost (tvořená pouze jednou kartou) je de-facto uzavřena, protože už má maximální kapacitu a nelze ji dále rozšiřovat?
K tomu bych taky přidal i promo žeton - auto. Ten získá první hráč, který dokončí stavbu garáže ze 2 karet. No ale ale garáž může být tvořena maximálne 2 kartami a poté se místnost uzavře. Tak jak je možné poté umístit do této uzavřené místnosti žeton auta???
S promo žetony vánočních stromků je to stejné. Dle popisu se může stromeček umístit do místnosti tvořené 2 nebo 3 kartami (ne do garáže). Jenže co když je místnost tvoŕená max. 2 nebo třema kartami. Po naplnění limitu se místnost uzavře a žeton by pak do ní nemělo být možné vložit?
Nebo ne?
Poraďte.

17.3.2017 21:48:54

Uzavření místnosti a žetony...
Jak jsem už odpovídal - žeton lze umístit do uzavřené místnosti s maximálním rozměrem. V pravidlech nikde nic o tom, že nemůžu dát žeton do uzavřené místnosti není. Samozřejmě pokud není uzavřená jiným žetonem.

17.3.2017 22:10:44 | Upraveno autorem (porovnej)

Děkuji za upřesnění> V těch pravidlech bylo psáno, že nelze umístit další žeton do místnosti, která už je uzavřena jiným žetonem vybavení, co je samozřejmé, ale nějak jsem nabyl dojmu, že se to taky týká místnosti, která se uzavřela po naplnění její karetní kapacity.

Teď už je to jasný. Díky - vulcano

Měl bych dotaz ohledně prázdné místnosti.

V případě že postavím např. ložnici o dvou kartách v levé strany domu (tj. následně se místnost uzavře) pak vedle ní dále přidám šatní skříň. Mohu vedle šatní stříně dále (jako čtvrtou kartu)  přidat další kartu ložnice (pokud nemohu jinak) ? A nebo tuto kartu ložnice musím vedle šatní skříně umístit jako prázdnou místnost.

28.9.2023 23:21:18

@Horf Řekl bych, že by to mělo být v pořádku. Šatní skříň není ložnice, tudíž by podle mně šlo zase navázat další ložnicí. Je to další/jiný pokoj (místo 1 bodu bude mít 3, pouze 3 i když by sousedila s další ložnicí), ale není to ložnice, takže nepřidává další kartu do komba 2 karet ložnice, ani místnost neuzavírá…

* * * * *
Board games klub, Trenčín

29.9.2023 18:37:08

Vybíráme z Bazaru

Talisman: Smrtonoš
Talisman: Smrtonoš
Akt. cena: 2500 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas