Dreamscape - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: strategická, budovatelská
Čeština: není
Vydavatelé: Sylex
Autoři: Pierre Steenebruggen
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Přesouvání střípků snů

Ahoj všem,

máme s přítelkyní dotaz ohledně přesouvání střípků snů. Lze přesunout střípek, na kterém se již jiný střípek nachází? (jedná se tedy o situaci, kdy chceme přesunout 2 střípky najednou). V pravidlech se píše, že je možné přesunout střípek s jiným dílkem navrchu. Je tímto dílkem myšlen i jiný střípek snů, nebo se jedná pouze o strom či snílka? Předem děkujeme za odpověď.
1.11.2020 17:05:13

Podle mě
Já si to vyložila tak (nevím zda správně), že střípku se důsledně říká střípek, čili dílek je něco jiného než střípek.
Přesunout dva střípky na sobě lze, ale počítáme to za dva přesuny, ne za jeden přesun. Zatímco střípek přesunutý se stromem je za jeden přesun. Protože se započítávají přesuny jednotlivých(!) střípků a ne jakýchkoliv jiných dílků.
Ale ona je taky otázka, jak je to napsané v originále...;-)

2.11.2020 02:18:28

Pochopili jsme to stejne> Díky mockrat za odpověď, pochopili jsme to stejne. - Urban.Michael

Dva naraz

"Přesunout dva střípky na sobě lze, ale počítáme to za dva přesuny"

Podľa mňa sa naraz dva na sebe stripky presúvať nedajú.

" Pre každý presun si vyberte ľubovoľný stripek a presuňte ho o jedno pole jinam...."

Keby sa dali presúvať na sebe viac stripkov určite by to bolo v.pravidlach explicitne napísané a tak isto, že by to bolo za dva pohyby. Podľa mňa musíš jeden po druhom presúvať. A nie dva na sebe.

Pravidlá píšu že pre.kazdy pohyb si máš vybrať ľubovoľný stripek, nie skupinu stripkov.

27.12.2020 15:32:05

Díky za odpověď. > Dekuju mockrat za odpoved, my to tedy pochopili tak, ze dva nelze, ale určitě to můžeme někdy zkusit. - Urban.Michael

Viacero naraz
Tu pravidla hovoria (u Clockwork Golem): "Any elementS on top of the chosen shard always move together with it." To znamena, ze vsetky elementy (mnozne cislo) na zvolenom sharde sa presuvaju s nim. V tomto vlakne potvrdil aj David Ausloos, ze to plati aj o inych shardoch na zvolenom sharde: https://boardgamegeek.com/thread/2315395/clockwork-golem
Je tam neskor aj priklad, ze ak mam na sebe zeleny-modry-modry-strom, mozem ako 3 pohyby (Clockwork Golem) posunut najprv zeleny (so vsetkym co je na nom), potom spodny modry (+zbytok) a potom horny modry so stromom - tym padom posunut horny modry so stromom o 3 policka.
A samozrejme pri pohybe si mozem zvoli shard na lubovolnej urovni, takze v priklade vyssie sa mozem rozhodnut presunut len horny modry so stromom (a zeleny s podovne spodnym modrym ostanu na mieste).

27.12.2020 16:21:12 | Upraveno autorem (porovnej)

Ano
Máš pravdu ono aj v tvorbe snov je čriepok nazývaný ako dielik. Takže čriepok nemôžeš dať pod iný čriepok. Takže dielik je aj čriepok a je to tak ako píšeš. Navyše keď presuvaš dva čriepky na sebe nie je to za dva pohyby ako to tu niekto spomínal, ale za jeden.

27.12.2020 17:09:54

Vybíráme z Bazaru

Zaklínač: Starý svět - KS sada kostek od 1€
Zaklínač: Starý svět - KS sada kostek od 1€
Akt. cena: 7 €
Končí za: 12 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas