Dominion - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Středověk
Herní kategorie: karetní hra, budovatelská
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: 999 Games
Albi
Bard - Centrum Gier
Filosofia Editions
Hans im Glück
Rio Grande Games
Autoři: Donald X. Vaccarino
Rok vydání: 2008
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Karta Trunni sal


Prosim o dovysvetleni funkce karty Trunni sal.
V navodu se pise, ze po zahrani mohu zahrat jinou akci kartu 2x po sobe a pise se, ze: Provest vsechny akce z karty a pote znovu.
Tomu rozumim, ale v kombinaci s nekterymi akcnimi kartami to vyvolava otazky.
Napr. vztahuje se to i na virtualni měnu? Napr kdyz je akcni kartou drevorubec, musim ucinit nakup hned po vylozeni karty nebo zde mohu "nascitat" nakupy? A vztahuje se to pouze na akce, nikoliv na virtualni měnu? To by mi prislo logicke, na karte Trunni saly se ale pise provedte VSECHNY ukony.

A jak je to napr. u karty Milice? Kdyz hraji ve dvou a souper si jiz odhodil dve karty, jak vyuzit funkci znovu?

Vsem moc dekuji predem za upresneni.
3.11.2020 16:52:57

Trůnní sál
Pokud si vzpomínám, tak nákup se provádí vždy až po zahrání všech akčních karet a nákupy navíc a virtuální měna se mezitím běžně načítají. To je obecné pravidlo a Trůnní sál na tom nic nemění. Takže když ho zahraji s Dřevorubcem, je to v podstatě stejné, jako +2 nákupy a +4 peníze (a mám-li k dispozici další akce, můžu hrát dál - nákupy se řeší vždy až pak a není povinné je využít).

U Milice to chápeš nejspíš správně, zopakovaná útočná akce nemá žádný efekt (ale načtou se ti další dva virtuální peníze).

11.11.2020 02:04:48

Trůnní sál

Přesně jak píše J.J., nákupy provádíš v nákupní fázi, nikoliv ve chvíli, kdy ti kartička řekne "+1 nákup" (to jsi obvykle v akční fázi).
Stejně tak přidané penízky se sčítají a pak během nákupní fáze k nim můžeš zahrát klasické karty peněz z ruky a dohromady za to nakoupit.
Karta Milice praví, že soupeř odhodí do 3 karet v ruce. Má v ruce 3 karty? Ok, splněno. Má víc? Zahodit.
Nicméně ony +2 penízky na nákup ti přidá dvakrát. (tj. celkem po zahrání Trůnní sál+Milice budeš mít +4 penízky k nákupu).

(Ono tady lze říct, že to už podruhé, co se zahazování karet týče, nic neudělá, ale v rozšířeních jsou karty, kterými třeba atakovaný soupeř může nějak zareagovat a tak i po tvé první milici může mít těch karet víc. Takže je vždycky dobré ty efekty projít a vyhodnotit, i když se zdá, že je to v tu chvíli zbytečné.)

To, že se provedou všechny úkony nejdřív poprvé a pak podruhé je důležité třeba když ta daná karta říká "vezmi si 2 karty a 1 odlož", tak to rozhodně nelze hrát tak, že si člověk nabere 4 a 2 z toho odloží. A takových příkladů, kdy by byl výsledek jiný, je mnoho.

11.11.2020 21:13:18

Velmi vam obema dekuji za upresneni.

Velmi vam obema dekuji za upresneni.

12.11.2020 05:10:22

Vybíráme z Bazaru

Catan Junior od Albi
Catan Junior od Albi
Akt. cena: 350 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas