Dominion - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Středověk
Herní kategorie: karetní hra, budovatelská
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: 999 Games
Albi
Bard - Centrum Gier
Filosofia Editions
Hans im Glück
Rio Grande Games
Autoři: Donald X. Vaccarino
Rok vydání: 2008
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

karta princ

Nechápu jak zahrát kartu princ. Uvedu příklad mám na nákup 8 mincí a koupím ji a teď nevím, hned ji odkládám stranou s nějakou akční kartou z ruky a nebo ji po nákupu dám na odkládací balíček? a příště až ji dostanu do ruky tak ji odložím s nějakou akční kartou z ruky stranou? Myslím, že ta druhá varianta je správně a teď teda co. Mám ji stranou např. s kartou Milice - přijde na mě řada a mám hrát akci. Zahraju tedy nejdříve prince s milicí a pak normální další akce z ruky nebo jak? Vůbec nechápu vysvětlení této karty a musím ji vždy když na mě přijde řada zahrát? Prosím moc o radu, koupili jsme to jako rozšíření pro syna a zítra až ji dostane, tak nebudu vědět jak ji hrát. Díky!!
12.2.2016 23:31:38

Princ
Karta jde po nákupu na odkládací balíček jako každá jiná (výjimky existují). Až se ti dostane do ruky, můžeš ji zahrát jako akci a odložit stranou. Spolu s ní odložíš jinou akční kartu z ruky v hodnotě nejvýše 4. Na začátku dalšího tahu, ještě než začneš dělat cokoli dalšího, tuto odloženou akční kartu vyhodnotíš (nestojí tě to akci) a pak zahraješ svůj standardní tah. Odložená akční karta zůstane spolu s princem stále bokem a znovu se vyhodnotí na začátku tvého dalšího tahu, resp. před ním.

13.2.2016 11:50:13

karta princ> Jo super, už je to úplně jasné. Je to skvělá karta. Díky za odpověď.
- Ježkotým

karta princ> Ještě přece jenom otázka - když mám zahranou např. kartu prince s vesnicí. Tak na začátku dalšího svého tahu dle pokynu na vesnici - doberu jednu kartu a mám další dvě akce - ty udělám a na těch akčních kartách byly např. i imaginární peníze tzn. ty se pak přesouvají na konec hry na nákup, nebo se nezapočítávají a nebo udělám nákup při zahrání prince a pak jdu na oficiální akci a další nákupy? a peníze opakovaně určitě použít nemohu (na nákup u prince a pak ještě na konci)
Nebo další příklad - mám prince vyloženého s hradním příkopem to je jasné, na začátku si vždy doberu 2 karty a pak jdu na oficiální akci. Ale pokud během hry někdo zahraje akci - útok , platí tato karta u prince jako obrana? protože se na ní píše že ukážu tuto kartu z ruky a já ji vlastně v ruce nemám, tak nevím jestli jsem pak během hry chráněná před čarodějnicí atd.
A poslední příklad mám třeba prince s milicí tzn. všichni si zahodí tak, aby měli jen tři karty - to je jasné a teď nevím jestli ty dvě imaginární mince mi jdou pak do nákupu co je na konci a nebo propadávají a nebo v rámci hraní prince je v okamžiku kdy si ostatní odhodí tak, aby měl jen tři karty mohu hned využít k nákupu a pak jít na oficiální akci? a pak další nákup.
Je to celé zamotané a nevím jak tohle řešit. Díky opět moc za rady. - Ježkotým

princ
je to docela silna karta, ktoru vacsinou ziskas az ked tvoj balicek obsahuje vela kariet. Nam sa vela krat stane, ze ti potom princ pride na ruku a ty nemas ziadnu inu akcnu kartu s cenou pod 4. preto nakup princa zvazujem, ci radsej nekupim provinciu alebo platinak. Ak sa ti vsak podari zahrat princa a vylozit akcnu kartu s cenou max 4 tak ziskavas obrovsku vyhodu. Na zaciatku kazdeho kola vykonas akciu a potom ides bezne hrat svoj tah. Ak ti princova akcna karta (ja ju mam pred sebou horizontalne polozenu priamo na princovi) pridava dalsiu akciu tak zacinas svoj tah s dvoma akciami, ak ti pridava peniaz, tak na konci mas +1 peniaz. ak je to karta utoku, trebars milicia, tak superi musia odhodit karty a tak dale, atd. Ak mas vylozenych viacej princov, pre supera hotova smrt. poradie akcnych kariet na princoch si zvolis na zaciatku kazdeho kola ty sam. ( mam tam krizovatku a kovarnu) najprv si zoberiem plus tri karty a az potom ukazujem zelene. Ak tam mas pamatnik, tak na zaciatku tvojho tahu dostanes zetonek s bodom :)

3.5.2017 12:24:07

princ> děkuji za odpověď a ještě mám jednu otázku, když mám s princem vyložený hradní příkop a někdo ostatní během hry zahraje např. čarodějnici, nebo nějakou jinou kartu útoku, vztahuje se tato vyložená karta s princem i na toto jako obrana? a nebo to může být pouze karta, kterou mám v ruce? děkuji za odpověď. - Ježkotým

Hradní příkop> Rozhodně ne, podmínka reakce je jak je na příkopu napsáno platná pouze pokud ho ukážeš z ruky.
V případě prince je mimo tvůj tah mimo hru.
Ale na začátku kola za něj dostaneš 2 karty - cadac

Vybíráme z Bazaru

Festival zvířátek KS verze (CZ)
Festival zvířátek KS verze (CZ)
Akt. cena: 2505 Kč
Končí za: 10 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas