Dobble - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 8
Doporučený věk: od 6 let
Herní doba: 5 min
Herní svět: Abstraktní
Herní kategorie: párty hra, dětská hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Asmodée Editions
Blue Orange Games
Play Factory
Autoři: Denis Blanchot
Guillaume Gille-Naves
Igor Polouchine
Rok vydání: 2009
Sdílej: Facebook

Zatracená studna

Autor: matewr84 | 0 hodin 20 minut | 6.8.2013 | 2

Hra: Dobble

Hráči: matewr84 a 2 neregistrovaní

Všichni tři hráči sedí u stolu, připraveni vyhrát. Karty se míchají, mezi tím mi běží hlavou, jestli se mi podaří poprvé za 10 her porazit mého bratra a vyhrát konečně v této hře. Můj bratr je zatím neporažen, tudíž je plně soustředěn a připravuje se na nejhorší. Lenka, která zrovna míchá, ví, že by občas taky mohla být na jiném umístění, než poslední. Karty domíchány, rozdány a doprostřed stolu vyložena centrální karta. Na Lence a bratrovi vidím mírnou nervozitu, tu já zatím nepociťuji, jelikož vím, že vyhrát v první hře není vždy nejlepší volba. Ne nadarmo se jmenuje pekelná věž. 3 už to pomalu začíná hlavně se nikam nežeň, ať pak můžeš vybírat další hru tak a jdem na to TEĎ.

Hra je odstartována velice rychle Lenkou, která tak zoufale touží po vítěztví. Její zbrklost se však nevyplácí, jelikož po chvíli začíná místo smysluplných slov vydávat pouze nesrozumitelné skřeky. Na to reaguje můj bratr a ujímá se role vedoucího hráče. Hází doprostřed stolu jednu kartu za druhou a já se do toho občas přimotám. Z bratrova hlasu začíná být cítít mírná nervozita a Lenka stále jenom mumlá, že ten symbol měla taky. Na konec vyhrává bratr docela suveréně s 25 kartami, já jsem hned za ním s 17 kousky a chudák Lenka, která momentálně dělá naštvané obličeje má nastřádáno pouze 13 kusů. takže momentálně bratr vede s 30 body. Zaostávám za ním, ale zároveň vím, že v otráveném dárečku, to nebudu já na koho se bude Lenka soustředit, chce totiž vyhrát. Lenka volí právě otrávený dáreček.

Nervozita mého bratra spojená se spolčením mě a Lenky, utváří zajímavou situaci. Lenka dostává dvacet bodů, jelikož se na ní každý vykašlal, jen si pohodlně házela karty bratrovi a já dostal 10 bodů. Lenka je najednou vedoucí hráčkou s 33 body, bratr je druhý s 30 a já třetí, ale v těsné závěsu, s 27 body. Napětí u stolu začíná stoupat. Mírně se nám potí ruce, ale stále vtipkujeme. Každý chceme vyhrát, každý z trochu jiného důvodu. A ani jsem se nenadál a už je odstartována partie horkého bramboru.

Házíme po sobě karty co to jde a to i když nevidíme stejné symboly, jenom se jich prostě chceme zbavit. Po chvilce záchvatu smíchu se hra uklidní a než se vzpamatuju, mám u sebe dva krát mínusovou nadílku. Tentokráte však nedaruju svou kůži lacino pomyslím si a dívám se jenom na bratrovu kartičku. K mému štěstí tam má tak veliký měsíc, že by ho nepřehlédnul snad ani slepý náměsičný. Po druhé opět měsíc a do třetice všeho dobrého obrovské brýle. Sice je řveme všichni najednou, ale já je tam pokládám jako první. Závěrečný duel vyhrává bratr, stav je tedy téměř nezměněný: já 17 bodů, bratr 20 a Lenka navyšuje svou vedoucí pozici s 28 body. Společně s Bratrem volíme, že bude nejvhodnější hra chyť je všechny. Tam se Lence totiž nikdy nedaří, zatímco já v ní exceluju. Bohužel mám z ní vždycky velký kulový, jelikož zisk bodů za vítěztví je žalostný.

Jak jsem předpokládal zvítězil jsem, ale vypadá to, že na bratra dolehl tlak. Zatím vždy vyhrával skoro všechny minihry a suveréně nás porážel o desítky bodů. Nyní byl před touto minihrou předposlední a na to on nebyl zvyklí. Díky tomu se propadl na poslední místo. Momentálně vede Lenka s 48 body, já jsem druhý s 40 body a bratr je poslední s 33 body. Teď už zbývá jenom jeden malý velký krok k poražení zatím neporaženého. Studna.

Náhle na mě doléhá všechen tlak, který jsem si nepřipouštěl během hry, ale ještě se dá ukočírovat. Lenka však evidentně moc dobře nevypadá, zatímco bratr vypadá tak, že nemá co ztratit, což je nejlepší stav před studnou. Hra začíná. Nelenivím a volám stejné symboly skoro pořád. Moji dva protihráči jen sklesle přizvukují. Zbývají mi poslední 4 kartičky. Ty jo já to vyhraju, to bude poprvé, tak to je něco... jenom ty čtyři... tak co tam máme, brýle, no jo. POČKEJ! Brýle tam už teda nejsou, tak hledej dál, hlavně nepanikař. Ty jo ti to tam hází, ještě toho maj ale hodně. Hele šašek. Jo je tam a tady je klíč a další. Už jenom jedna. Já to fakt asi vyhraju, doopravdy je porazím, už jenom jedna, jenom jedna, jen...  Bratr zakončil svůj zdrcující finiš a já si ihned na to všiml koně. Končím druhý. Lenka jako obvykle poslední. Bratr mě porazil, jen kvůli mé roztržitosti, jak podlé!

Odehráno v: (Okres: )

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Architects of West Kingdom EN + Rozkvět řemesel CZ
Architects of West Kingdom EN + Rozkvět řemesel CZ
Akt. cena: 1400 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas