Divukraj - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 80 min
Herní svět: Fantasy, Zvířátka
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Gém Klub Kft.
Hobby World
Maldito Games
REBEL.pl
Starling Games
YOKA Games
Autoři: James A. Wilson
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Pravidla

Chapu to z pravidel dobre tak, ze jeden hrac muze dat akci Prepare for Season a presunout se do noveho obdobi, zatimco jiny jeste stale pokracuje v akcich puvodniho obdobi, tedy ze hraci do dalsiho obdobi nepokracuji spolecne ?
5.2.2019 19:34:04

Ano
Je to přesně tak, jak píšeš. Když ti třeba dojdou suroviny, tak môžeš přejít do dalšího období, zatímco ostatní stále pokračují v původním. Hráči se pořád dokola strídají v tazích, teprve až když dohraješ to poslední období, pak vlastně čekáš.

5.2.2019 22:09:28

Měl bych jeden dotaz...
V pravidlech se uvádí, že pokud hráč nemůže nebo nechce provádět další akce, musí pasovat (týká se konce hry). Pokud hráč pasuje, nesmí dostávat žádné karty ani suroviny...

Žetony bodů nepovažuji za suroviny - jak se potom stavět k tomu, pokud by měl pasující hráč získat bod za to, že protihráč využije akci na jeho OTEVŘENÉ kartě? Může bod získat? Může ji (kartu) vůbec využít, pokud už dotyčný hráč pasoval?

* * * * *
Board games klub, Trenčín

3.1.2020 09:00:38

vulcano
Můžeš.
Q: After another player passes, can we still use his buildings?A (https://boardgamegeek.com/article/29581679#29581679):If another player has passed, meaning they have finished the game, and they have an unblocked Destination card in their city with the OPEN sign, you may visit it with one of your workers.

3.1.2020 11:57:49

ok,> díky - vulcano

Několik dalších dotazů:
1)
Lze využít karty Vězení, k odstranění tvora z města, aniž bych využil slevy, kterou tato karta poté nabízí?
Konkrétní situace: Měl jsem vyložených už všech 15 karet ve svém městě (včetně Vězení i Zámku) a na ruce kartu Krále. Mohl jsem použít kartu Vězení, abych do něj umístil nějakého tvora ze svého města (a uvolnil tak jedno potřebné místo) a poté vyložit Krále - zadarmo, protože jsem měl taky Zámek a nevyužít při tom té slevy 3 surovin?
(v mé konkrétní situaci to bylo tehdy jedno, protože jsem taky mohl využít slevy a doplatit surovinami, kterých jsem mel naštěstí dostatek). Ale kdyby ne?

2)
Pokud mám Vězení i Tuláka a už jsem Vězení jednou použil, můžu umístit do vězení Tuláka aniž bych tím přišel o možnost použití druhého políčka/akce ve Vězení, které právě Tulak odemyká?

3)
Pokud při vyložení karty Listonoše odhalím 2 karty a ani jednu z nich nechci, můžu je obě odhodit, nebo musím jednu umístit do svého města, pokud některá splňuje podmínky?

4)
Pokud mi protihráč umístí do města šaška, získávám za něj bobuli/kartu pokud už mám ve městě vyloženou kartu Hokynář/Kronikář ?

* * * * *
Board games klub, Trenčín

15.1.2020 21:01:06 | Upraveno autorem (porovnej)

odpovede> 1) podla mna mozes, znizil si si cenu tvora o 3 ale postavil si ho za cenu budovy

2) ano. podmienky budov a udalosti sa neaplikuju retrospektivne, v case ked si daval tulaka do vezeni mas otvorene obe cely. a ked ho tam das uz su zavrete ale je to legalny tah. to iste plati pre udalosti, ak ziskas hocijaku udalost mozes nasledne budovu ktora bola podmienkou zburat

3) odpoved na otazku najdes na karte (odporucal by som si kartu najprv precitat potom sa pytat ;)):
Při vyložení hráč odhalí 2 karty z balíčku. Jednu z nich s bodovou hodnotou 3 nebo nižší může ihned zdarma vyložit.

4) nie. ta schopnost plati pre tvorov ktorych zahras TY do SVOJHO mesta. Podotykam, ze to je jasne napisane v rejstriku pravidiel. (Poté co hráč vyloží do svého města
tvora, získá 1 bobuli. ) Tam sa odporucam tiez pozriet a precitat si to :) - sedlak87

edit> nasiel som na fore odpoved autora hry:
https://boardgamegeek.com/article/29624971#29624971

ze Tulaka nemozes zahrat do druhej cely vazenia. - sedlak87

vulcano
ad 1) Buď vykládám kartu zadarmo (za použití occupied tokenu, příp. díky efektům na kartách - např. Postal Pigeon), nebo se slevou (Innkeeper, Dungeon, Crane). Není nic mezi tím. ;-)

ad 2,3,4) Viz odpovědi níže od sedlak87.

16.1.2020 08:53:23 | Upraveno autorem (porovnej)

StaniKubi, sedlak87
Díky moc za pomoc. :) Já jsem se onehdy soustředil spíš na sepsání všech dotazů, kterými mě bombardovali spoluhráči a tenkrát jsem při hraní jen letmo nahlížel do pravidel a spíš sledoval hru, kdo a jak hraje, nebo jestli náhodou nepodvádí :DDD.
Teď když jsem si pozorně přečetl texty na kartách a pravidla, zdá se vše jasné i bod 1. Tehdy jsem nedával do vězení Tuláka (kterého tam podle pravidel dát nesmím) ale tuším Šaška, přesto je argument "vykládám kartu zadarmo nebo se slevou, a nic mezi tím" neprůstřelný. Můžu 100% souhlasit.
Ještě jednou díky.

* * * * *
Board games klub, Trenčín

16.1.2020 18:06:00

vulcano> tak super :) ak by si mal este nejake otazky kludne napis - sedlak87

dotaz - farmar

Na karte je, ze farmar ziska bonusovou surovinu, pokud je vylozen na jedno misto k farmarce. Znamena to, ze pokud je vylozen nejdriv farmar a pak k nemu farmaarka, tak surovinu neziskava a plati to jen v opacnem poradi?

19.1.2020 19:45:02

Farmář > Farmářka> Přesně. Pokud je vyložen Farmář a nemáš splněnou podmínku, nezískáš nic. Pokud ho vyložíš k Farmářce a máš taky alespoň 1 Farmu, získáš 1 libovolnou surovinu a poté při každém dalším sběru (přechod do jara nebo na podzim, případně při jiné aktivaci této karty). - vulcano

Vybíráme z Bazaru

Legendy západu - nová, ve fólii
Legendy západu - nová, ve fólii
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas