Divukraj - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 80 min
Herní svět: Fantasy, Zvířátka
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Gém Klub Kft.
Hobby World
Maldito Games
REBEL.pl
Starling Games
YOKA Games
Autoři: James A. Wilson
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Efekt a schopnost karty


Jedná se o jedno a totéž? Nebo jsou schopnosti jen ty na modrých kartách, které se nedají spolu kombinovat. Například Soudce a Jeřáb.
A tím pádem, když použiju třeba Schopnost Soudce, tak pak můžu využít ještě Efekt Soudu.

V pravidlech se píše, že se využije efekt karty při vyložení (Vězení, Soudce, Hostinský) [str. 11, Posloupnost bod 1.,] a pak v bodu 6. se vyhodnotí spuštěné efekty z jiných karet (Soud, Hokynář atd.). Z toho usuzuji (možná špatně), žemůžu využít Soudce a pak i Soud.
17.4.2020 22:28:45

Efekt a schopnost karty
Ja Jerába hrám takto a opravte ma ak to hrám zle:

1 - Najprv zaplatím za Jerába 1 kameňom.
2 - Vyhodnotím efekt karty.
3 - Ak chcem vyložiť inú stavbu, dám Jeráb preč z mesta a vyložím si inú stavbu o 3 ľubovolné suroviny lacnejšie, prípadne doplatím. Mením stavbu za stavbu, či ide o jedinečnú alebo bežnú.

Kartu Soud hráš takto:
1 - Zaplatíš suroviny na karte a máš ho vo svojom meste.
2 - Vyložíš Soud.
3 - Vyhodnotíš efekt.

Soudcu môžeš vyložiť zadarmo a vyhodnotíš efekt.

Karta rozkvetu sa hodnotí vždy na konci hry. Je to bonus a pridáva ti body. Záleží na tom, čo ti karta hovorí. Modrá karta nejde kombinovať.

18.4.2020 09:43:28 | Upraveno autorem (porovnej)

Jeřáb a Soudce
Koukal jsem zběžně do pravidel abych si vybavil efekty karet (někdy je text na kartách lehce odlišně napsán, tak snad jsem nic neopomenul)...
Ještě pro upřesnění (pro jistotu): nelze zahrát kartu Jeřábu a současně ho využít ke stavbě další budovy v tom samém kole/tahu.

Co se týče té nepovolené kombinovatelnosti karet, myslím, že se to vztahuje jen na karty dávající slevu při stavbě budov = nelze sčítávat různé slevy, využijete pouze jednu z těch které máte / pokud jich máte k dispozici víc.

No a teď k tomu Jeřábu a Soudci :)
Jeřáb dává slevu při stavbě budovy, Soudce umožňuje nahradit jednu surovinu při stavbě/nebo vyložení tvora za libovolnou jinou. Tyto efekty jsou zcela odlišné a tím pádem je můžeš využít současně. To samé platí i pro kartu Soud. Když použiješ Jeřáb a vyložíš budovu, získáš (pokud máš ve městě i Soud) za to pak 1 libovolnou "stavební" surovinu. Klidně i v kombinaci se Soudcem.

* * * * *
Board games klub, Trenčín

19.4.2020 16:09:08 | Upraveno autorem (porovnej)

Soud a Soudce > Ptal jsem se na karty Soud a Soudce :) Ale uznávám, že otázka byla dlouhá a nemusela být úplně jasná.

Když vyložím kartu s pomocí Soudce (využiji změny jedné suroviny), jestli pak můžu využít i kartu Soudu, čili dostat Větvičku, Smůlu nebo Oblázek za vyložení stavby. Osobně si myslím, že takhle to kombinovat lze. Soudce využívám PŘI VYKLÁDÁNÍ karty, kdežto efekt Soudu se vyhodnocuje AŽ PO VYLOŽENÍ karty.

Pokud jde o kombinaci Soudce a Jeřábu, kdy mají navíc obě na sobě uvedené, že nelze kombinovat s efektem z jiné karty, tak tady si myslím, že to kombinovat spolu nejde. Protože se oba efekty vyhodnocují ZÁROVEŇ PŘI VYKLÁDÁNÍ karty. - Mitroš86

může být> proto jsem psal, že jsem to ověřoval pouze podle pravidel a nikoli podle textu na kartách. Pokud karta říká, že nelze kombinovat, je to jasné :) - vulcano

Vybíráme z Bazaru

Hoplomachus
Hoplomachus
Akt. cena: 2800 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas