Divukraj - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 80 min
Herní svět: Fantasy, Zvířátka
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Gém Klub Kft.
Hobby World
Maldito Games
REBEL.pl
Starling Games
YOKA Games
Autoři: James A. Wilson
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Duchovní pastýř s kombinací snížení surovin při vykládání

Zdravím,  jeden se soupeřů vyložil tvora duchovní pastýř,  který jako jediný vyplácí za jeho vyložení zvolenemu soupeři suroviny v jeho hodnotě,  konkrétně 3 bobule. Ale jak je to když má tvora, který má schopnost snížit náklady surovin o tři a ukáže právě na duchovního pastýře? Znáména to, že se jeho vyložení ze 3 bobeluk sníží na 0 a tím pádem soupeř žádné bobule nedostane? My jsme to tak hráli,  jelikož nám to přišlo logické

20.9.2022 00:26:42 | Upraveno autorem (porovnej)

Ano je to tak. Bobule které platíš nedáváš do banku, ale soupeři. Takže když neplatíš nic, protože máš slevu tři, nebo ho vykládáš ke kapli zdarma, tak soupeř nic nedostane. Ale neplatí to třeba na Hokynáře, kde musíš zaplatit tři a Hokynář ti pak jednu vrací - to není sleva.

20.9.2022 06:48:29

Chápu a děkuji za radu :). Úplně jsem nepochopil co myslíš tím Hokynářem :).

Jeho cena jsou dvě bobulky a jeho efekt se spustí vždy když vyložíš tvora, kdy za to že vyložíš tvora dostaneš jednu bobulku. Samozřejmě když vykládáš Hokynáře do města, tak si za něj bobulku nebereš, jelikož to není efekt, který vyhodnocuješ okamžitě, ale při vyložení jiné karty nebo co jsi myslel? :) 

 

20.9.2022 08:25:16 | Upraveno autorem (porovnej)

Tím hokynářem jsem jen chtěl říct že ve vztahu k vykládání jiných karet nemá hokynář vlastnost sleva, ale dá ti bobulku za vyložení tvora, takže v případě toho duchovního pastýře není pastýř za dvě bobulky, ale za tři, které dáš soupeři a pak dostaneš jednu od Hokynáře (i když samozřejmě je nejlepší vyložit Duchovního pastýře přes kapli, nikomu nic nedat, shrábnout jeho tři bobule, ideálně ještě dva až tři body za kapli, a ještě dostat bobuli za vyložení od Hokynáře :-)

20.9.2022 16:52:30

Jojo, vím jak to myslíš a hrají to tak :) diky

20.9.2022 18:21:31

Vybíráme z Bazaru

Duna Impérium - playmat
Duna Impérium - playmat
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 10 dnů

Offcanvas