Divukraj - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 80 min
Herní svět: Fantasy, Zvířátka
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Gém Klub Kft.
Hobby World
Maldito Games
REBEL.pl
Starling Games
YOKA Games
Autoři: James A. Wilson
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Porovnani s settlery

Ahoj,
Dokaze nekdo porovnat se settlery (puvodni nebo u ti novi - vladcove severu)?
V hodnocenich se objevuje ze hra si bere hodne z jinych her. Jsou to prave treba ti settleri nebo jeste nejake jine?
12.12.2019 08:10:49

dlžka kola
mňa by zaujímalo ako je to s dlžkou jedneho kola...
v settlers mi vadilo to že prvé kolo trvalo 5min, druhé 7min, tretie 15 a posledné kolkokrat aj cez hodinu...
je to tu nejako vyriešené?

12.12.2019 11:07:03

Srovnání

Se Settlery se to moc nedá srovnávat, jediný společný prvek je ten, že jsou to karty a že si je hráči vykládají před sebe.
V divukraji není žádný draft karet, buď máš karty v ruce nebo na louce a všechny jsou k dispozici. Vyložené karty fungují jinak než u settlerů (podle typů).
Divukraj nemá jednotlivá kola, takže se nečeká až všichni dohrají jedno kolo. Čekání nastává až na konci hry, ale většinou není nijak dlouhé.

12.12.2019 11:24:26

Porovnani se settlery
Tak jsem si uz vsiml ze ve vedlejsim vlakne to porovnani je (zvlastni ze nekdo napise ze to je podobne hodne a nekdo te skoro vubec :) )

Puvodni settlery jsem mel rad (nez prisla rozsireni, ktera hru rozbila)

Ted jsem koupil nove settlery, kteri by udajne meli byt jeste lepsi.

Tak nevim jestli stoji za to mit jeste tohle nebo settleri postaci :)

12.12.2019 12:47:42

porovnání
Divukraj jsem hrál jen jednou, ale taky se pokusím...
Společné mají ten pocit, že začínáš z ničeho a na konci máš spoustu možností. Společný je také prvek optimalizace surovin.
Hlavní rozdíl je podle mě v tom, že tady nemáš svůj balíček, ale používá se jen jeden společný dobírací balík. A je zde mnohem méně interakce.

12.12.2019 12:59:47

Podobnost
Jako takto, pokud se ti líbili Settleři, bude se ti líbit i Divukraj. Podobné je to ve vykládání karet za zdroje, ale tady o nejvýnosnější místa pro zdroje soupeříš s ostatníma, je to worker placement. Má to i docela originální mechanismy navíc, třeba postavená budova si stahuje do sebe obyvatele zadarmo, takže je dobrý to kombit.

CEO REXhry a PlanetaHer.cz

12.12.2019 16:05:51

Podobnost se Settlery?
Trochu mě děsíte, na Divukraj se moc těším, hned jak bude dotisk, chci pořídit, ale Settlery nee pls, ti šli po dvou hrách z domu, vůbec nám to nesedělo, no nic vyzkouším a uvidím, maximálně to prostě zas pošlu dál, jako ty Settlery.
EDIT: Tak po několika hrách musím uznat, že Divukraj je jednoznačně na našem žebříčku TOP her a aktuálně nehrajem nic jiného, už se těšíme na rozšíření :) Krásně se v tom orientuje, má to atmosféru, uspořádání.. Settleři už byli moc překombinovaní, nepřehlední a celkově, ale tisích lidí, tisích chutí :)

11.8.2020 14:48:01 | Upraveno autorem (porovnej)

Serenitka
Settleři překombinovaní a nepřehlední? Pro mě a pro všechny se kterýma sem to hrál tak teda vůbec. Místo překombinování je pro nás úžasné kolik ti hra nabízí možností co lze udělat s jednou kartou. A nepřehlední už vůbec ne. Právě naopak. Natož kolik hra nabízí možností je hra velmi intuitivní a přehledná. Ukazuje to i fakt že každému novému hráči co si to s nama zahraje tak se hned chytá a velmi rychle to každý pochopí. No tady se fakt ukazuje že každému sedí něco jiného. Pro mě a mou herní skupinu jsou Settleři top. Divu kraj ještě nemáme ale až přijde dotisk tak určitě berem i s rozšířením a doufám že to bude podobně dobrá hra jako Settleři.

9.11.2020 16:41:41

mám rád obě
Já mám rád obě hry, ale Divukraj mám v srdci víc

Obě hry mají několik vad, ale mému hernímu stylu to nevadí. A jak jsou si v lecčems podobné, tak jsou ve výsledku dost jiné.

V Divukraji může vadit, že velká náhoda je v počáteční ruce, kde jeden hráč muže mít houby a druhej rovnou smaženici. A taky někomu dojdou postavy do domečků a má je pak zadarmo... ale všemu jde jít naproti. U Settlerů jsou nevyvážené frakce, ale o to větší je pak výzva hrát za Japonce proti Aztékům.

9.11.2020 17:00:58

Creatides
Ano je to prostě tisíc lidí, tisích chutí.. nám už několik vyhlášených her vůbec nesedlo a naopak jiné, kde jsem dle názorů dlouho váhal, byly super. Se Settlery to má asi hodně společného, není to o kvalitě hry, ale asi spíš pocitově, v Divukraji ty možnosti líp vidím, vic mě to baví, v Settlerech to byl spíš bolehlav a nechuť vůbec koukat do karet. U lidí, jako já se dá s jistotou říci, že kdybys udělal dvě identické hry, jen jednu zasadil třeba do období druhé světové a druhou do kabátku historické fantasy, tak tu první odmítnu vůbec zkusit a z druhé budu paf, byť je to totéž. Asi proto taky vznikají všemožné předělávky jedné hry v kabátku Star Wars, GoT apod., zřejmě je nás víc takových :)

10.11.2020 08:39:34

Podobnost
tam určitě je. Karetní engine building, management surovin.. Divukraj má navíc worker placement. Mám obě hodně rád, ale trochu víc dávám přednost settlerům, protože osobně mi Divukraj příjde víc přísnější a omezující.

10.11.2020 09:25:20

Vybíráme z Bazaru

Duna: Impérium, Sleeved
Duna: Impérium, Sleeved
Akt. cena: 811 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas