Divukraj - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 80 min
Herní svět: Fantasy, Zvířátka
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Gém Klub Kft.
Hobby World
Maldito Games
REBEL.pl
Starling Games
YOKA Games
Autoři: James A. Wilson
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Náhrada meeplů

Ahojte,
Neuvažoval někdo o náhradě meeplů (dřevěných figurek)? Hra je krásně ilustrovaná, přijde mi trochu smutné, že mám používat dřevěné cosi, v čem ani nepoznám, o jaké zvíře se jedná. Hledal jsem nějaké stylově podobné figurky, které bych si namaloval samozřejmě, ale nějak se nedaří a když už jsem našel tak by to vyšlo draze a to počítám s tím, že seženu jednu figurku a namnožím si ji sám, aby jich byl odpovídající počet.. napadl mě 3D tisk, ale tam jsem s bídou našel pár kusů, které ale za moc nestojí, třeba někdo řešil a má nějaký tip??
9.11.2020 12:50:48

figurky
Jako promiň ale ty figurky jsou hezké. A prosím nesviň tuhle planetu dalším nesmyslným plastem. Omlouvám se ale musel jsem...

9.11.2020 16:11:12

náhrada
Já bych to taky nesílil. Myslím, že hlavní kouzlo této hry spočívá v těch nádherných ilustracích na kartách a ne v těch figurkách, které stejně slouží jen k označení - kde a kterou akci zrovna vykonáváš. Z herního hlediska bys tam mohl mít klidně halmičky z "Člověče nezlob" se a svoji úlohu by splnili také.
Jako jasně, pokud se ti nelíbí, můžeš si místo nich udělat (nebo někomu dát udělat) plastové 3D modely, na netu jistě najdeš mnoho inspiracii. Já sice mám do Divukraje taky některé plastové figurky, ale pouze jako rozšíření pro další hráče, abychom hru mohli hrát i v 5 nebo 6 (jinak jsou ale udělané ve stejném duchu jako originál, t.j. takový zvířatkovský meeplové :)

* * * * *
Board games klub, Trenčín

9.11.2020 16:32:29

celyl
Hele já chápu lidi, co je figurky nezajímají, ale jsou tu lidi, co vnímají věci jinak než ty, já jsem člověk kreativní, na všem co mě baví hledám, kde si to ještě vylepšit a zpříjemnit, neříkám, že je to vždy ku prospěchu, někdy to má větší či menší smysl, ale hrozně mě to baví. Normálně jsem se zeptal, jestli tu není podobný nadšenec a nemá nějaký tip. Jsem především sběratel a modelář, mám to rád, rád figurky maluji, tvořím terény atd.. atd.. ty figurky ani nemusejí být z plastu, mohou být třeba kovové, to je nepodstatné, taky můžu napsat, když to přeženu, nekácejte stromy pro papír a dřevo na hry.. a dřevění meeplové jsou pro mě hrozně neosobní, to už může být rovnou papírový kartonek, byl by zřejmě i hezčí, kdyby na něm byl pomocník v grafice hry. Takže dík za přínosný názor.

10.11.2020 08:17:01

vulcano
Zatím jsem právě do ničeho nešel, právě aby to zas nebylo úplně mimo a pokud nenajdu nic, co by udrželo ducha a krásnou grafiku hry, nechám to tak, ještě jsem někde viděl, že si někdo udělal samolepky a nalepil na meeply, i to vypadalo celkem dobře, ale nenašel jsem zdroj. Hra je samo kouzelná sama o sobě a hrozně nás baví, proto špekuluju, co bych tak ještě.. a figurky má kdejaká blbost, tak mi to tady přijde škoda, protože roztomilí malí pomocníčci, něco ve stylu Mice and Mystics nebo Kolonie by bylo fajn :)

10.11.2020 08:23:27

samolepky
Polepky meeplů jsem na nějaké stránce taky registroval, to by se mi třeba líbilo, ale asi nic volně ke stažení není. Jedině, že by nějaký nadšenec vytvořil nějaké hezké samolepky ke stažení :)

* * * * *
Board games klub, Trenčín

10.11.2020 08:50:56

Tak se povedlo
Nakonec jsem po haluzi něco našel, upravil a myslím, že dobré, další dvě bandy ještě čekají na nabarvení :)
https://serenitka.rajce.idnes.cz/Divukraj_figurky/1475893756

17.1.2021 19:46:14

..?
Sorry ale rešit u Divukraje figurky a dělat z toho Mice and Mystics :-D ? Jako jasně je covid a doma nuda člověk vymyslí kdo ví co ..... Ale tady se ti trošlu plete koncept hry.. Nehledě na to že dřevěný meeply v Divukraji jsou naprosto rozkošný.. Málo kdo umí udělat krásný a přitom jednoduchý tvary meeplu.. V tom právě vidím tu genialitu designu.. nevím prostě cpát všude plastový figurky je patalogicky. Taky jsou to dřív dělal ale najednou máš doma tunu plastu a znechutí tě to. K tomu asi musí člověk dospět a dozrát (mít rád dřevěný meeply)..

17.1.2021 20:28:56 | Upraveno autorem (porovnej)

GeneralX
Tak já myslím, že je to každého věc, kdo si hraje, nezlobí :) Mě se to líbí, žena je nadšená.. a k tomu že jsem mimo? Heh, sorry ale mě třeba přijdou zbytečné figurky daleko víc třeba v Blood Rage :D Jen se válí po stole, sotva ji vemeš do ruky, položíš na plán a zas je odendáváš, chcípají jak na běžícím páse.. tady máš 6 pomocníků, někam je postupně vysíláš a na svém místě jsou mnohdy dost dlouho, než přejdeš do dalšího tahu, vypadá to hezky, figurky jsou malé, jen o malinko větší než meeplové.. a meeplové a roztomilí?? To též nemohu souhlasit, vždyť jsme ani nemohli poznat, co je to za zvířátko :) ano k tomu kartonu a tak to sedí, nemám s tím problém, padají ale třeba mnohem víc než tyto figurky s podstavečkama, ikdyž na tom nezáleží jestli stojí nebo leží, kolem a kolem fakt nevim co řešíš, mě tady přijdou mnohem vhodnější a užitečnější než u spousty her, kde jsou jich kvanta.

18.1.2021 07:53:26

Obecně alternativy a vlastní věci
Obecně mám rád nejrůznější úpravy, vylepšení a věci, co dodají hře atmosféru, třeba k zombicidu mám 3d vesnici, taky by se dalo říci na co, stačí plochý karton, je to praktičtější, proč se patlat mnoho hodin s takovýma hloupostma? Protože ten zážitek pak s klukama, kdy do rána řádíme celí nadšení, stojí za to :) Ale chápu, že jsou prostě lidi, co dávají přednost abstraktním hrám a nezajímá je, jak to vypadá, svět se točí dál a všechno je v cajku.. teda až na ten Covid.

18.1.2021 07:57:39 | Upraveno autorem (porovnej)

Serenitka
Tak já mám taky rád tunning her. Líbí se mi třeba dřevěný organizéry. V Divukraji jsem si nechal udělat třeba tematické mystičky na suroviny.. Tunning je fajn když to má smysl. Jako nevím jak hraješ Divukraj ale třeba v Perlavě pak dostaneš žabky jako velvyslance v řece (pro každý národ),,, Nádherný dřevěný žabky.. Nevím proč bych je měl nahrazovat nějakým plastem. A taky by mě zajímalo čím je nahradíš.. úplně to rozbije logiku hry. Dáváš za příklad Blood Rage který je právě atmosférická area control s důrazem na figurky a tam je to právě o tom. Divukraj je walkerplacement kde je důraz na enginebuilding karet. Mimochodem překrásných karet.. pomocník je tam od toho aby jen spustil akci.. A já teda nevím ale jestli nepoznáš co je které zvířátko tak ti chybí tvarová představivost. Já si dokonce zaplatil upgrade pack abych tam měl i ty zbylé zvířátka z KS. Dřevěné věci jsou krásna věc a pro děti je to o to lepší. Stejně tak jako jsou úžasné jiné vypracované figurky a i jejich barvení... Ale ne to cpát do každé hry prostě.. Ale to je jen můj názor každý jsme jiný. Přeji ti ale hodně zábavy :)

18.1.2021 08:28:41 | Upraveno autorem (porovnej)

Jen další názor
Nám doma přijdou taky dřevěné figurky roztomilé, líbily se i návštěvě, co s náma hrála. A poznat je hůře asi jen ta želva, jinak pěkně vyřešené. Zde mně taky přijdou spešl figurky zbytečný, není to nějaké RPG, ale asi dokážu pochopit, když to má někdo jako hobby a vytvářené/barvení ho baví. Brácha nebo švagr obarvili vždy max pár figurek u her, co mají, pak nebyla chuť, to chce mít pro to fakt nadšení, což asi Serenitka má. A sám jako ekologicky smýšlející člověk říkám, že pár plastových figurek navíc je v tomhle světě fakt to nejmenší. :)
- - -
Deskové, počítačové i mobilní hry, baví mě všechny.

18.1.2021 09:17:02

...
Mně se figurky od Serenitky líbí. Proč nemít hru vymazlenou ve všech směrech ? Samotnému by se mi asi nechtělo tomu věnovat tolik času (shánění, barvení...) a spokojím se s dřevěnými meeply, ale určitě zajímavá inspirace pro ostatní. A pro to mi přijde trochu škoda komentář Generála X, který sice má právo vyjádřit svůj názor, ale vyjádřil ho poněkud nešťastnou formou jak ze čtvrté cenové...

18.1.2021 09:19:21

Pohodka:)
Jasně v pohodě, já to chápu, jak to myslíš, každému vyhovuje něco jiného a připadá mu pak jiné řešení zbytečné, karty jsou krásné, jak píšeš a teď na nich stojí i tématické figurky, to je celé :) Dbal jsem právě na to, aby byly zhruba stejně velké jako meeplové a aby byli rozumně rozpoznatelné, podobně jako barvy meeplů. Perlava se nám moc nelíbila, takže jsme ji dali pryč a hrajem bez ní, takže žabáka řešit nemusím :) Spíš zvažuju náhradu stromu, ale o tom už radši ani nepsat nebo mě tu ukamenujete :D

18.1.2021 09:19:52

Příspěvek odporoval pravidlům diskuse a byl proto smazán.

18.1.2021 10:27:14

Serenitka

Náhrada stromu je řešitelná (ten namáhaný karton se časem zničí). Starlingové vydali i dřevěnou verzi mám jí doma ta je už na věky :) Dá se sehnat spíš na zahraničních webech,,, Nebo na etsy možná už někdo nějaký stromy dělá. Jen tam nedávno proběhla kauza s právama tak nevím jestli to ti třetí výrobci nestáhli..

18.1.2021 10:37:21

Promazání OT
Prosím opravdu diskutujme s respektem k jiným názorům.

A teď se pojďme, prosím, vrátit k tomu, jak vylepšit figurky v Divukraji (a jestli to má význam). Další reakce na Havelocka a GeneralXe budu mazat jako OT.

EDIT: ve vlákně došlo k OT přestřelce mezi Havelockem a GeneralXem.

Po intervenci Havelock požádal o smazání svých příspěvků jako OT, čemuž jsem vyhověl. GeneralXův příspěvek, který byl už za čarou, nechávám smazaný „jako nevhodný“.

-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

18.1.2021 11:26:05 | Upraveno autorem (porovnej)

United Colors of Everdell
https://i.ibb.co/kgyWWZ9/20210118-113808-01.jpg

..peace

18.1.2021 11:47:30

GeneralX - strom
Ad strom, asi ho řešit nebudu, nám karton nevadí, protože ho ani nerozebíráme, máme ho na nejvyšší polici nad deskovkama, víceméně je ot i dekorace a hrajem jen dospělí, je stále jako nový. Viděl jsem ho taky někde z překližky nebo tak něco, ale to už není tak hezké. Spíš zvažuji, že si udělám celý model stromu, který bude zase jen na to předělání z police na stůl a bylo by to něco ve stylu hobitích domků, jen na stromě, kulatá okýnka a dvířka pro zvířátka :-D jen aby to bylo pevné, stále praktické, už by to mělo lepší uložení na karty událostí a tak.. ale to zas jen fantazíruju, zatím jsem to spíše zavrhl, mám rozděláno několik dalších věci, ale třeba někdy :)
------------
A jinak díky i za pozitivní příspěvky a zastavení zbytečného dohadování, tady si lidi mají hlavně hrát, co vidím občas v jiných diskuzích, to jsou jiné přestřelky, no netřeba více rozebírat.

18.1.2021 13:05:19

Ještě ke stromu
Když nad tím přemýšlím, tak strom už by byl tzv. přes čáru, nabouralo by to to souznění, kdy plán, karty i strom tvoří jednotnou formu grafického zpracování. Figurky jsou jedna věc, ale toto už by asi ani hezké nebylo, tady se plácnu přes ruce, uklidním a zaměřím raději svou pozornost jinam :-).

18.1.2021 13:09:36

Everdell: Wooden Ever Tree
No ten od těch starlingů je barevný totožný s tím kartonovým. Dokonce je hezčí protože jsou tam barvy sytější. Je dřeveny a na svrchní straně je nějaký potisk přímo na dřevě. Takže se může rozdělávat a vydrží. Jen se bohužel hůř shání no...


https://www.youtube.com/watch?v=6agYAZ_tNhk

18.1.2021 13:10:04 | Upraveno autorem (porovnej)

Sháním krysy

Jinak když jsme u těch meeplu sháním černé krysy které byli součástí KS edice popřípadě byli v Rugwort Packu. Na ceně se určitě domluvíme!

18.1.2021 14:17:25

GeneralX
Pokud bys měl někoho s 3D-tiskárnou, můžeš si udělat figurky plastové, stačí pak přetřít černou barvou. Obrys figurky určitě seženeš někde na netu a pak stačí tomu jen přidat hloubku a model je hotový. Na pohled rozdíl nepoznáš. Já mam tak udělaný figurky zajíce a sovy (pro 5. a 6. hráče). Obrázek je v galerii.

* * * * *
Board games klub, Trenčín

2.2.2021 09:40:54

PM

Strom
Ten dřevěný strom je výrazně lepší než ten původní kartonový, jak píše GeneralX má sytější barvy a taky líp drží pohromadě. Nicméně osobně si myslím že ten strom je taková dost zbytečná věc. Marketingové hledisko při vydání původní hry chápu, ten strom prostě přitahoval pozornost, ale jinak je to taková zbytečnost, co ani nejde uklidit do krabice, pokud ho člověk furt nechce rozebírat a skládat. Osobně raději používám ten přídavný plán z Bellfaire, kde ta horní část nahrazuje právě strom. Předpokládám že i ta dvě poslední rozšíření, tzn. Bellfaire a Spirecrest jednoho dne vyjdou i v češtině.

2.2.2021 10:28:08

ad strom
Mně ten strom taky přišel spíš na překážku, ačkoliv vizuálně je pěkný. Tak jsme řešili, jak najít kompromis mezi vizuální a praktickou stránkou a nakonec z toho vzniklo toto: www.mysidoupe.eu/blog/divukraj-prastrom-everdell-blog/

_____________________
Člen a vrchní lopata v MysiDoupe.cz

2.2.2021 10:51:53

Anyanka
Moc pěkný!

2.2.2021 11:22:11

Vybíráme z Bazaru

Zombicide Survivor: CMON Comics – Vol. 1 extras
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 13 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas