Divukraj - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 80 min
Herní svět: Fantasy, Zvířátka
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Gém Klub Kft.
Hobby World
Maldito Games
REBEL.pl
Starling Games
YOKA Games
Autoři: James A. Wilson
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Nahodnost a vyvazenost

Ahoj,

mam odehrano par partii, ale mam pocit, ze pokud vylozene nejdou karty a na louce nic neni, tak jsou velice omezene moznosti, jak tu hru nejak uhrat se cti. Chybi mi tam mechanismus vymeny karet na louce.

Vyvazenost - nektere karty (respektive jejich kombinace) a ukoly mi prijdou presilene - napr. ukol, kde dostanete 9 viteznych bodu (za 2 budovy od kazdeho typu) nebo kombinace doktor + farmy nebo fialova budova, co dava VB za kazdou beznou budovu - kterych mate treba 6. Zatimco prastrom, ktery dava 1 VB za kazdou fialovou kartu je celkem na prd, vzhledem k tomu, kolik stoji fialove karty.
6.3.2020 22:34:54

jen 2 hry...
... ale možnost většího "protáčení" karet na louce bych také uvítal

6.3.2020 23:58:02

protoceni

tak to poreste nejakym house rule, pred kazdym kolem vymenit jednu kartu na louce... nebo tak.
ja mam 9 her a zatim se nam to ve 2 na louce celkem tocilo, ale je to hra od hry

7.3.2020 08:36:05

Protoceni
Nad tim house rule jsme uvazovali a vsiml jsem si, ze na BGG to taky diskutovali, ale rikam si, ze treba s novym rozsirenim, se ty pravidla upravi.

Nicmene to neresi vyvazenost nekterych karet.

8.3.2020 18:23:14

Prastrom

No jenze krom toho ze prastrom dava VB za kazdou fialovou kartu tak sam o sobe ma navic hodnotu 5VB a jeste si k nemu muze clovek vzit libovolne zviratko coz takova kralovna ci kral za 4VB je v souctu docela dost. Takze diky prastromu si muzete prijit klidne na 12 VB i vice coz je podle me dost vzhledem k tomu ze u nas koncime s okolo 40 body. To je tretina bodu jen za jednu kartu...

8.3.2020 22:33:30

Protoceni
ad protáčení) Přijde mi, že tam není úplně málo možností, jak dobírat karty. Jasně, ve dvou hráčích se neprobere celej balík 100+ karet, ale zase těch karet musí být dost, aby vystačil i 4 hráčům.
PS: Ve Spirecrest/Bellfaire jsou možnosti, jak protočit celý balík (navíc rozšířený o Pearlbrook karty) klidně dvakrát a ve dvou nám pak zbývalo v decku asi 5 karet.

ad prastrom) Všechny fialový karty jsou drahý, protože dávají hodně bodů už v základu (většina produkčních budov dává jenom 1 bod). Celá herní strategie pak stojí na tom, jak se v pozdější fázi hry zbavit těch budov, co nedávají tolik bodů, a nabrat někde body, protože toho místa ve městě není zase tolik. :-)

9.3.2020 09:25:05

...
Jako náhoda tu určitě je, o tom žádná. Někdy jsou karty super, jindy ne. Na druhou stranu, každý začíná s celým balíkem (ok, první hráč sice s ne tak velkým, ale zase má právo první volby), a pokud je hned na začátku všechny nespálí za suroviny, určitě mu nějaké zbudou i do dalších období. Ano, dobírat nové karty je někdy těžké, ale nemyslím, že by hra byla jen o protočení celého balíčku.:-)
Vyváženost? Jasně, některé úkoly jsou za víc, některé zase za míň, některé karty jsou v dané chvíli silnější, jiné zas slabší. Proto je vždycky třeba reagovat na aktuální situaci. Sám za sebe můžu říct, že už jsem vyhrál i hry, kde jsem neměl skoro žádnou "produkční" budovu (mimo jiné právě díky Prastromu s bonusovým volným místečkem). Je v tom nevyváženost? Do úkolu, který mi dá X bodů půjdu jen ve chvíli, kdy těch X bodů nedokážu sehnat někde jinde.
Ad fialové karty: v naší skupině po nich jdeme jako diví. Jasně, surovinově jsou nákladné, ale v té správné sestavě dávají obří komba (snad právě proto si za ně člověk musí připlatit).

9.3.2020 10:26:23

Prastrom
Ja teda nevim, zena mela 68 bodu (fakt se ji to podarilo) a pouze 2 fialove stavby - tusim, ze mela body navic za obycejnou budovu a obycejne tvory - ty jsou podle me nejlepsi. Syn mel 44 bodu a 5 fialovych staveb (mezi nimi prastrom), ja mel 58 -3 fialove stavby. Problem prastromu je, ze abyste jej vytezili, tak musite mit dalsi fialove stavby, ktere jsou samy o sobe dost drahe a body navic se davaji pouze, pokud je mate v kombu s jinymi kartami, takze realne pokud mate vysoky pocet fialovych karet, tak nedostane kombo body, protoze nemate dost budov/obyvatel na jejich vytezeni.

Takze realne z prastromu maximalne dostanete cca 9-10 bodu, coz lze ziskat jinde s podstatne nizsimi naklady.

9.3.2020 11:59:31

Vybíráme z Bazaru

hra o trúny - cyklus Tanec stínu
hra o trúny - cyklus Tanec stínu
Akt. cena: 24 €
Končí za: 10 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas