Divukraj - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 80 min
Herní svět: Fantasy, Zvířátka
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Gém Klub Kft.
Hobby World
Maldito Games
REBEL.pl
Starling Games
YOKA Games
Autoři: James A. Wilson
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Kvalita kartónu

Zdravím, 

 

právě mi přišel balíček se základní hrou i rozšířením Skálověží i Perlava. Hru jsem ještě nedostal na stůl, ale hned po vybalení mě docela dost zarazila kvalita kartónu. Na to, že se má strom dokola skládat je kartón dost tenký a obávám se rychlého poničení. Dokonce deska Perlavy už poničená přišla a budu řešit reklamaci. Máte s tím někdo zkušenosti? O hry se starám, vše si vždy hned obalím, ale tady se obávám rychlého zničení. 

29.8.2022 11:14:54

Dobrý den,

strom divukraje je znám tím, že pokud se bude pokaždé skládat a rozkládat, tak se karton zničí. Dá se to řešit tak, že strom složíte a necháte jej složený (tak to řeším já), nebo se nahrazuje dřevěnou verzí stromu, případně 3D tištěným modelem, nebo se strom nepoužívá vůbec. Reálně žádnou funkci, než-li estetičnost nemá, někdy spíše překáží.

Co se perlavy týká, tam je naprosto diletantsky řešen insert (skalověží má naopak krásně mapu zajištěnou pěnovým protikusem), takže se mapa, respektive její rožek umí zmáčknout, doporučuji celý ten plastový vergl vytáhnout ven a skladujte to volně bez insertu, krabice perlavy je stejně prázdná, karty dáte do obalů a do pytlíčků. S reklamací zkušenosti nemám.

29.8.2022 11:36:14 | Upraveno autorem (porovnej)

Ano je pravda, že krabici Perlavy, respektive její insert jsem absolutně nepochopil, co to má být. Bohužel mám na poškozené a chybějící komponenty u her smůlu, takže reklamací jsem řešil mnoho a zatím vše bylo vždy vyřešeno bez problémů. Jen nevím, jestli jsem někdy jednal s Rexem. Nemáte odkaz na dřevěnou variantu prastromu? Na etsy jsem si objednal nálepky na vylepšení figurek a viděl jsem hodně tištěných doplňků, ale strom ještě ne. 

29.8.2022 11:45:15

My ho nerozkládáme, máme ho na polici stále složený a když náhodou někam jedem a berem hru sebou, tak ho necháme doma, není ke hře nijak potřebný, je to jen dekorace. Ale jinank teda jsem byl celkem v šoku u Perlavy, u těch dvou dílků co mají překrýt původní údálosti a nahradit je divama (myslím), to jsou tenké kusy papíru, za ty prachy výsměch. Přeze všechno je to naše topka doma :) 

29.8.2022 12:27:09

Za nás v pohodě, s ničím problém nebyl, máme vše, co CZ vyšlo. Strom stejně jako krmítko z Na křídlech neskládáme a máme je položené nahoře na Kallaxu. A není problém.

- - -
píšu o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming

29.8.2022 14:36:05

Já to řeším tak, že ho mám trvale složený na polici a na cesty jezdíme bez stromu  Jinak myslím, že by možná mohlo jít ty hrany přetřít bezbarvým lakem na nehty, aby to bylo odolnější, ještě jsem ale nezkusila plánuji  Shánět něco ze dřeva/3D tisku mi přijde zbytečné a to, co jsem viděla, se mi oproti originálu ani nelíbilo. 

29.8.2022 15:37:51

Jsme praktický jako vy všichni kdo to nerozkládáte. Ani u #Na křídlech krmítko. Je to pěkná dekorace a vzbuzuje zájem u návštěv. A u "Rexhry" zkušenosti z rekalmace nemám, ale měli by být OK, jako u Mindoku a u Albi. Ty jsou v tom dokonalý. Jen se pošle fotka a přijde díl nebo karta.

29.8.2022 15:53:30 | Upraveno autorem (porovnej)

Mindok je úplně super na spolupráci. Kluci mi jednou pomohli i s vlastním překladem. Asi se taky přikloním tedy k trvalému složení stromu, jen mu budu muset najít místo. Ještě nemám pořádnou skříň určenou na moje deskovky, takže je mám schované ve skříni v ložnici zatím 🙂. varianta s bezbarvým lakem taky zní dobře, ale když to člověk neudělá správně, tak to bude mít navždy upatlané. Ale přikláním se tu k názoru, že Perlava je pro mě podprůměrné rozšíření co se kvality komponent týče. Herně nemůžu posoudit ještě. 

30.8.2022 12:32:05

@JerkyPower90 Herně bohužel taky, ty monumenty to rozbíjejí a radši hrajeme bez Perlavy, a pokud s ní, tak s kartami a perlami, ale bez oněch monumentů. To btw.

- - -
píšu o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming

30.8.2022 14:23:25

@Jonash mohu se zeptat, jak konkrétně monumenty hru rozbíjejí? 

31.8.2022 20:03:04

Za mne ty monumenty nijak nerozbíjí hru. Máme nahráno přes 500 partií (většinu ve dvou) a cca polovinu s toho s Perlavou a monumenty a někdy nepomůže ani maják za 25 bodů když se povede pěkné kombo s kartama. Monumenty stojí hodně zdrojů a perly, které tak nemůžeš využít jinak.

Obecně je ale větší problém relativní náhodnost (když potřebuji konkrétní kartu a ona stále nejde a soupeři to tam skáče samo tak je to prostě poznat. Ale to je obecný problém Divukraje a s tím jsme smíření :-)

31.8.2022 20:51:55 | Upraveno autorem (porovnej)

Já byl z Perlavy prvně hodně rozladěn a honba za monumenty nás odradila a Perlavu jsme dali pryč, dnes bych to přehodnotil, není to rozšíření, které bych chtěl hrát pořád, základ je nejlepší sám o sobě, ale čas od času to lze brát, jako jiný scénář, zpestření hry, za monumenty se hnát člověk nemusí a rovněž jsem vyhrál bez monumentu, ale prostě to tu hru mění.
Ovšem po Skálověží považuji Perlavu za velmi zdařilou, protože Skálověží za mě je naprostá zbytečnost.. ale zase.. je fajn to mít doma a semtam na zpestření hry to vytáhnout. Jediná dobrá rozšíření k Divukraji jsou karetní, tzn. Slyšte slyšte, Legendy a teď jsem si vytiskl od komunity dalších asi 90 karet a to nám vyhovuje, semtam je zapojíme všechny, semtam jen část nebo žádné, ale hra je stále stejná :) Ale to už je dost odbočka od tématu :)

1.9.2022 12:40:19

Za mě i ženu Skalověží teda rozhodně lepší než Perlava, protože to právě tu hru tolik nemění a nerozbíjí. V Perlavě ty monumenty jsou za tolik bodů, že se vždy všichni hnali za nimi a musel jsi nějaký mít, abys vyhrál (naše zkušenost). A ten poměr cena/body mi přišel mimo, když si člověk vezme, kolik surovin stojí jiný karty a kolik bodů přinášejí.

Divukraj pro mě (nás) byl vždy hlavně o kombení a efektech karet, což Perlava narušila, a dle jiných diskuzí nejsem sám, kdo s ní nehraje, nebo ji dokonce prodal. Nemít monumenty, tak je za mě v pohodě (vodní karty a použití žabáků, perly, ty magické předměty, nové karty do balíčku).

Skalověží hezky základ doplňuje, ty efekty počasí jsou za mě nejzásadnější věcí, může ti to dost nerušit plány, což je skvělý dynamický prvek. A ty karty objevů přinášejí další možnosti zdrojů/bodování. Závěrečná expedice je za mě taky OK.

Tuším, že jinak snad sám autor psal, že lepší je všechny rozšíření nekombinovat, ale zahrnout do partie jen některé (buď Perlava, nebo Skalověží). A chápu, že pospolu to fungovat moc nemůže, když na monumenty hromadíš zdroje a ty potřebuješ právě třeba na expedici. Největší spokojenost obecně je u nás se Slyšte! Slyšte! a Legendami. Ty v kombinaci se základem imho pro většinu lidí stačí a přináší dostatečně kvalitní zážitek.

Ale nemám za sebou 500 partií (wtf :D ) jak někdo, takže tu jsou povolanější.

Jen ta cenová politika je děs, ale to není nic nového.

- - -
píšu o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming

1.9.2022 13:57:28 | Upraveno autorem (porovnej)

Ahoj, rozšíření žádné nemáme, takže k tomu se vyjadřovat nebudu. 

Ale kartón je na nic. Nemáme možnost mít strom složený, už takhle hry nemáme kam dávat, takže nám se po cca 20 hrách už rozbil. Nemáte někdo nějaký zajímavý nápad na 3D tisk? Vím že to jde hrát i bez toho, ale je to zajímavý doplněk hry.

Na křídlech máme taky a tam máme krmítko vytisklé, to se do krabice vlezlo. 

28.9.2022 22:56:13

Někdo tady prodával na bazaru hezký strom ze slabé překližky. Cena kolem 500 Kč. 3D tisk jsem viděla na nějakém českém eshopu, už bohužel nevím kde, ale ten se mi vizuálně nelíbil. 

29.9.2022 07:36:40

Zkus se zeptat na Ráj deskovek, tam byl, ale skladem nyní není.

https://www.rajdeskovek.cz/hry/divukraj-strom-014870009

- - -
píšu o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming

29.9.2022 07:55:25 | Upraveno autorem (porovnej)

Já si objednával od našich bratrů Slováků:

https://www.inserty.sk/produkt/everdell-tree-divukraj-strom/

 

29.9.2022 08:31:28

@tokura A jsi s tím spokojený? Vypadá to dobře? Barvil jsi strom?

29.9.2022 10:35:58

PM

Ten stroj je obecně ve hře nanic, podle mě to byl prostě marketingový tah ja tu hru odlišit. Jsou dvě možnosti. Buď si koupit dřevěný strom, ten se hned tak nerozpadne, na druhou stranu ta nutnost ho pokaždé skládat zůstává, nebo lepší možnost a to počkat si až v češtine vyjde Bellfaire, kde je ten strom nahrazený deskou. 

Ale kdy to v CZ vyjde a pod jakým názvem… 

29.9.2022 11:33:34

@PM Zvonkobraní - to se ví už dlouho.

- - -
píšu o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming

29.9.2022 11:38:33

@černý vlk Nemohu posoudit, objednával jsem to ještě s insertem k Euthii, který snad dnes budu lepit. Ale k Divukraji jsme se od nákupu dřevěného stromu nedostali, tak mi tady, zatím, leží nesložený.

Takže určitě, z mé strany, žádné zhodnocení, spíš to berte jako info, že něco takového existuje. Na svých stránkách mají k tomu video.

29.9.2022 11:49:36

Vybíráme z Bazaru

Claustrophobia 1643
Claustrophobia 1643
Akt. cena: 3900 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas