Divukraj - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 80 min
Herní svět: Fantasy, Zvířátka
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Gém Klub Kft.
Hobby World
Maldito Games
REBEL.pl
Starling Games
YOKA Games
Autoři: James A. Wilson
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Jaké to je

Tuto hru podle zde dostupných informací vydávají rexhry, jaké to tedy je a máme se na co těšit?
27.3.2019 14:20:25

Také
Prosím prosím, kdo už měl možnost si zahrát? Tahle hra se mi hodně líbí vizuálně, jen nevím, co od toho čekat.

9.11.2019 13:03:04

Vedlajsie vlakno
Kopirujem.z vedlajsieho vlakna od Kumas:

Everdell

Je to podobne karetnim Imperial Settlers. Pres worker-placement sbiras zdroje, za ktere pak stavis budovy a umistujes do nich zviratka. Da se to ruzne kombit, ale musis si dat pozor, ze muzes mit vylozeno max 15 budov + zviratek, to je oproti Settlerum dost limitujici a vyzaduje peclivejsi planovani (neni dobre jit all-in na produkcni budovy, protoze maji nizkou bodovou hodnotu a s plnym mestem jsou dalsi suroviny k nicemu)

Viac toho tu nie je

9.11.2019 13:20:44

?
Takže keď sa mi nepáčili Settlers tak je dosť pravdepodobné, že sa mi nebude páčiť ani toto (?)

9.11.2019 17:47:03

...
Vizualne aj tematicky je hra dost vydarena. Ak mas rad fantasy svet s davkou rozpravkovych prvkov, tak je to hra, ktora splni ocakavania. Hracia plocha v zakladnej hre je o luke, kde sa vykladaju karty, lese, kde sa vykladaju mensie karky a 3D strome, ktory sluzi na viac veci. Rozsirenia, okrem kariet a komponentov, k tomuta zakladu prinasaju aj rozsirenia hracej plochy, prikladaju sa ako puzzle ... pribudlo jazero, hory, chodnik sa rozsiril a pokracuje dalej .... na tuto hraciu plochu treba uz aj vacsi stol. Hra ale urcite nenudi, musis planovat, sledovat co sa deje a hlavne co najucinnejsie vyuzivat svoje zvieratka. Pre neanglickych hracov urcite odporucam cesku verziu, textu je tu dost.
Tommi

9.11.2019 22:31:36

...
Krasa, takze must have :D







"I want to play a game." Jigsaw

10.11.2019 07:17:01

Sprinb
Zkusil jsem jen tak na rychlo a dle mého názoru zní odpověď: "Ano, nebude."

Divukraj je nádherný, atmosférický. No a co se mechanik týče, má se Settlery dost společného.

Kdyby si ty zvířátka mohla jít po krku a občas mohly létat chlupy a peří, tak bych do toho šel, ale na mě je to moc mírumilovný. I když musím přiznat, že zavření poštovního holuba do vězení pobavilo nejen mě. A navíc to bylo herně výhodné.

Ale je to jen otázka vkusu. Settlery jsem třebas prodal, protože jsme je neměli chuť hrát. Ale myslím si, že je to super hra. Hold nám sedí ve skupině jiné. S Divukrajem to bude to samé.

27.11.2019 18:34:15 | Upraveno autorem (porovnej)

Divukraj vs settlers
Skladaju sa na v hre nejake balicky? Co ma spolocne so settelers? Settleri nas moc nebavia kvoli skladani balickou, takze hravame len zaklad. O hru mam zaujem, ale vie mi niekto hru viac priblizit ako som sa tu docital? Mechaniky picity z hrania atd? Dakujem

29.11.2019 21:32:20

Srovnání se Settlers
Podobu vidím v tom, že máš nějaký náhodný výběr karet, z nichž nosným typem jsou objekty. Za jejich postavení platíš surovinami a až je postavíš, máš z nich různé bonusy ať už trvalé, jednorázové nebo se spouští jen za určitých podmínek. Také ti umožní zdarma vyložit obyvatele daného domečku (farma farmáře, pošta pošťáka, opuštěný pařez tuláka) a z toho máš další výhody. Do toho máš nějaké otroky (osadníky), které posíláš převážně pro suroviny.

Jestli tě na Settlerech baví kombení a máš doma hlodavce, tak do Divukraje bez váhání běž.

Jen mi není jasná ta poznámka o stavění balíčků v Settlerech. Máš balík národa a k tomu se namíchá pár náhodných všeobecných karet. Poté jen dobíráš buď ze svého či všeobecného balíčku. To bych nepovažoval za otravnou stavbu balíčku.

Edit: Tak už mi bylo vysvětleno bokem, že s určitými rozšířeními se balík staví. Mě ty rozšíření u her moc neberou.

30.11.2019 07:09:28 | Upraveno autorem (porovnej)

24.
Cekam les recenzi, az tu tisicovku predobjednavek lidi rozbali za 5, 4, 3, .... :D







"I want to play a game." Jigsaw

24.12.2019 15:21:06

Divukraj vs Architekti

Ahojte, ak bude dotisk tak zvažujem že by som kúpil...neviem si pomôcť ale keď čítam ako to funguje pripomína mi to Architektov západného kráľovstva. Vie to niekto porovnať? Ak je to podobné len v inom "kabáte" tak potom nie som úplne istý či do toho ísť....
Porovnáva sa to tu so settlermi ale tie som nehral tak neviem posúdiť :)
Dakujem

2.8.2020 12:03:36

Hudy84

I když se na první pohled zdá tak jsou to opravdu hodně rozdílné hry. V architektech je velký důraz na kombinování pracovníků které ve hře neustále přesouváš zato v divukraji těch šancí za hru máš méně a proto musíš každý tah promyslet. V Divukraji je velký důraz na management města vztah postav ke kartám v nabídce a jejich úžasný kombinování. Obě hry jsou super a mám je ráda ale Divukraj je určitě propracovanější a atmosféričtější...

2.8.2020 12:14:27

Architekti VS Divukraj

Architektov som nehral ale vypada to dobre. Áno je pravda že v obidvoch je dôležitý mechanizmus worker placement a sú tam tiež karty. Myslím však že rozdiel je aj vo svetoch. Divukraj je taký čarovný lesny pribeh a archikteti teda neviem ale cítim z toho akoby rozprávku o staviteľoch. Divukraj je však fakt skvelý aj v tom že sleduješ ako sa navzájom karty veľmi ovplyvňujú. Aspoň moj maly laicky vstup Hawk

2.8.2020 14:23:01

Architekti
Za me si tyto dve hry nejsou vubec podobne. Divukraj je predevsim o budovani svemo mesta v podobe vykladani karet a vyuzivani schopnosti tech karet k zisku dalsich surovin, a nasledne jejich kombenim pro zisk bodu. Ano, je to i worker placement, ale vzhledem k malemu poctu workeru toho umistovani clovek zas tolik neudela. Architekti na druhou stranu jsou prakticky jen o tom worker placementu. Je fakt, ze se tam take daji vylozit pomocnici a budovy, ale neni to ztezejni - nekdo treba nepostavi nic krome katedraly. Proste tam umistujes, umistujes a umistujes. Za me tedy je Divukraj zajimavejsi, kdyz bych volila z her Zapadniho kralovstvi, tak bych brala spis Paladiny, Architrekti mi prijdou takovy plossi v porovnani s nima.
_____________________
Člen a vrchní lopata v MysiDoupe.cz

2.8.2020 16:23:04

Architekti vs Divukraj
Ďakujem všetkým za odpoveď, v podstate ste ma presvedčili ze keď do toho pôjdem neurobím chybu ... vyzerá to tak že to je asi aj lepšie ako architekti :) ... architekti ma herne bavia, takže určite bude aj toto ... teším sa :)

2.8.2020 18:23:09

Hudy84
Stejně jako vždy, kdy se řeší hra vs hra. Záleží hlavně na tom, s kým to budeš hrát. My máme obě hry a víc se nám líbí Divukraj. Ten bych doporučil víc jako rodinnou hru (není tam téměř škození a má úžasný vizuál). Architekty si umím víc představit jako hru, kterou vezmu mezi kamarády, protože tady se škodí mnohem více a méně vadí větší počet hráčů.

2.8.2020 21:48:33

Předčasné hodnocení
Na Vánoce jsme si se ženou nadělili Na křídlech a Divukraj, ať máme nějaké hry s engine buildingem.

Ptáky jsme otestovali na poměry rodičů dvou malých dětí docela dost (po večerech jsme dali 50+ her) a jsme naprosto nadšení, navzdory nulovému očekávání.

O to víc mě překvapilo, jak málo nás během prvních dvou her bavil
Divukraj, na který jsem se těšil maximálně. Oceňuju sice krásný vizuál, ale oproti ptákům nás hraní Divukraje vlastně nebavilo, hra nám připadá těžkopádná, nudná a složitá.
Při porovnání s ptáky mě zaráží i nulová hmotnost krabice a zbytečný strom, který jsme na druhou hru už nepoužili a poměrně otravný management surovin.

Jsem jediný, koho hra (zatím) nebaví? Dáme jí ještě šanci, ale za sebe se na další hraní vůbec netěším a hra je na půl cesty do bazaru.

16.1.2021 20:09:25

Drussbarb
Cekas ze ti tvou nechut hrat divukraj ma nekdo rozmluvit?

Proste te hra nebavi a je jen na tobe jestli se budes trapit nebo ju prodas.

Ja ptaky nehral, ale divukraj hrajem se zenou docela casto (komplet v cz) a sme spokojeni. Tech kombinaci a moznosti co zahrat je tam dost.

16.1.2021 20:28:45

Morpheus
Vymlouvat mi to nemusíš :), spíš mě zaráží, že jsem asi jediný, komu to nesedlo, možná je to i kvůli tomu, že mi to dost připomíná Settlers, kteří mě taky nebaví

16.1.2021 20:31:28

Drussbarb
Settlers sme hrali taky hodne, ale neco me tam vadilo.

Divukraj nam sedl hodne. Nabidka na louce. Sice si neboris lokace, ale posilas delniky do lesa.


16.1.2021 21:05:07

.

Mne se to taky nelíbilo, hrál jsem jen jednou, víckrát nebudu.
Moc karet na stole ke čtení, moc dlouhé, málo interakci mezi hráči i kartami.

16.1.2021 21:09:54

Nás baví oboje, ale...
Na křídlech mi přijde lepší svými možnostmi, ohrává se podstatně méně než Divukraj, který po pár hrách ztrácí šťávu. A vidím tam více nedostatků... Ale zase bych řekl, že je více přístupný pro rodiny s dětmi. Na křídlech jsme dneska hráli prvně s Perutěmi Evropy a paráda, po asi 10-11 partiích (většina ve dvou hráčích) nás to furt dost baví.

Jinak Settlers u nás frčí taky, dneska jsme je též hráli a přijdou mně osobně herně zajímavější než Divukraj. Ale tak každý máme jiný vkus.
- - -
Deskové, počítačové i mobilní hry, baví mě všechny.

16.1.2021 21:45:41 | Upraveno autorem (porovnej)

Jak se to vlastně hraje? Mám přečtené pravidla a snad i chápu, ale stejně nerozumím tomu, jak to hrát. První dva meeply umístím získám suroviny a skočí jedno ze čtyř kol? Jaro proběhne obdobně a jsem v půlce hry a nic jsem nezahrál. Na louce ani v ruce nemám karty který by se daly nějak kombinovat, nejde nic udělat. V čem je to kouzlo?

6.6.2022 19:56:11

Ja bych to asi doporucil lidem, kterym se libi Viticulture (Vinohrad) ma to podobne  mnozstvi pravidel, hezky se na to kouka a v obojim jsou nahodne karty.

Co me prekvapilo, ale nakonec mi az tak nevadilo je mnozstvi textu. Karty se opakuji, takze neni potreba stale neco cist.

@Derecho Akce delas i kdyz nemas meeply. Takze jaro ti vetsinou konci, kdyz mas jednu dve karty… pak je to trochu jako lavina a koncem podzimu uz mas 15 karet a koumas jak se zbavit tech, ktere nepotrebujes.

6.6.2022 20:04:31 | Upraveno autorem (porovnej)

@Derecho hra fungující na kombení vyložených karet (skoro jako Mars, ale o dost jednoduší). V principu jsou k dispozici 3 “akce”, které lze zahrát:

  1. vyložení karty (po zaplacení surovin, nebo v případe tvora zdarma, pokud máš příslušnou volnou budovu)
  2. vyslání/umístění pomocníka na políčko = vykonání příslušné akce, tedy většinou zisk surovin, karet, nebo jiné specifické akce
  3. pokud nelze zahrát první 2, pak zůstává přechod do “dalšího ročního období”, obnovení pomocníků (meeplů) a zisk dalších, někdy aktivace produkčních karet, někdy zisk karet…

* * * * *
Board games klub, Trenčín

6.6.2022 20:56:50

Někdy, když v prvním kole nepřijdou žádné produkční karty to může být vopruz, ale pak se to rozjede. V takovém případě doporučuju využít akci “Svatyně”. Nebo, pokud by jste to brali jako problém a ne součást herní variability, rozdejte si nové karty :)

6.6.2022 20:56:53 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Civilization: Nový úsvit (CZ)+ Terra incognita(EN)
Civilization: Nový úsvit (CZ)+ Terra incognita(EN)
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 10 dnů

Offcanvas