Dive - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Současnost, Abstraktní
Herní kategorie: desková hra, závodní
Čeština: undefined
Vydavatelé: Korea Boardgames
Pegasus Spiele
Sit Down!
Autoři: Anthony Perone
Romain Caterdjian
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Podsviťte si hlubiny oceánu, zhasněte a ponořte se.

Dive je krásná jednoduchá hra pracující s průhlednými destičkami plnými mořské fauny a flóry. Hru si lze navíc zpestřit využitím zvířecích pomocníků a naleznete zde také sólový mód.

Příprava hry:

Doprostřed stolu do kartonového stojanu hráči položí 36 zamíchaných a náhodně zobracených desek, které jsou pomalovány zvířaty, řasami a některé z nich v sobě mají i vyříznuté otvory. Podstatou hry je pohledem shora identifikovat, v jaké vrstvě/desce se nachází které zvíře. Hráče zajímají červené a zelené želvy, manty a rozliční žraloci. Při svém potápění ovšem potkáte i hejna ryb, úhoře, chobotnici či velrybu.

Průběh hry:

Hráči se nejprve podívají do moře pod sebe, odhadnou situaci a za zástěnou naprogramují své kroky. Na hráčské desce je pět úrovní a každý z potapěčů disponuje pěti žetony - po jednom s hodnotami 1 až 5. Žetony jsou na jedné straně se žralokem a na druhé bez. Po naprogramovaní svého potopení hráči strhnou své zástěny a postupně prozkoumají/zdvihnou pět desek. Každý si kontroluje správnost svého naprogramování. Pokud se hráč zmýlil v tom, zda je na dané úrovni/desce žralok či nikoliv, tak končí. Hráči se správným programem pro danou úroveň si přičtou body za želvy, své programovací žetony a využijí výhodu manty, která je sveze před následujícího hráče na bodovací stupnici (platí pouze pro první část stupnice).

Konec hry:

Vítězí ten, kdo jako první dosáhne 23 bodů. 

Autor: Raine21

Vybíráme z Bazaru

Kacíř - zkáza Roanoke
Kacíř - zkáza Roanoke
Akt. cena: 750 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas