Dice Forge - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 40 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Régis Bonnessée
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy

Ake to je? Zvazujem kupu cz verzie. (Dufam ze bude este pred vianocami.)
10.10.2017 08:10:26

pěkné
je to pravidlově přístupné, svižné, pořád jsi ve hře, umožní různé taktiky, zahráno do 40-50 minut, pěkné provedení, dobrý nápad...

26.4.2018 14:26:39

dojmy
U nás se to ve třech celkem chytlo. Pravidla nejsou složitá, grafika je pěkná a mechanismus originální...už se moc těším na rozšíření, který přidá efekety a variabilitu.

13.5.2018 20:41:14

Moc pěkné
U nás se to též chytlo. Je to přístupné, děckám (8 - 10) se to líbí a hrají to celkem rozumně. Sice někteří intuitivně chápou budování kostky o něco lépe a hrají promyšleněji, ale to je podobné snad u každé hry.
Díky náhodě se nedá moc udělat chyba, pokud tedy někdo nehraje fakt špatně.

14.8.2018 14:40:56

První dojem
Provedení hry je luxusní. Nádherné ilustrace na kartách, hezké komponenty, vše doladěno do posledního detailu. Lepší insert na uložení hry jsem jinde neviděl. Fakt pecka.

Po rozbalení hry a sestavení kostek jsem byl na hru fakt natěšený. Bohužel pak přišlo zklamání. Samotná hra byla celkem nezáživná. Hráli jsme ve dvou hráčích a shodli jsme se, že nás to úplně tak nebavilo. Jsme zkušenější hráči, máme doma cca 100 deskovek, takže máme s čím porovnávat. Máme rádi i jednodušší hry typu Kingdomino nebo Splendor. Asi jsme měli větší očekávání než Dice Forge mohla nabídnout. Věřím, že děti nebo začínající hráče určitě zaujme, minimálně tím provedením. Ještě tomu chci dát šanci, vyzkoušet další karty a zahrát v plném počtu. A uvidím. Ale dlouho se mi už nestalo, že bych měl po nové hře takový divný pocit. A nechuť si to zahrát ihned znova.

18.12.2018 22:50:10

Dojmy
Jak píše Bartoloměj, hra asi není pro náročné hráče a je chybou od ní očekávat nějaké taktické orgie nebo složité přemýšlení a závar mozku. Pro někoho, kdo má nahráno, je to svižná odpočinková a krásně zpracovaná hra. Pro hráče, kteří se teprve s úžasným světem deskovek seznamují, je to ideální volba a i pro nehráče pochopitelný kousek s pravidly na jednu stránku.
Hru mám a na herních akcích se dostává na stůl docela pravidelně ať už při hraní rodičů s dětmi, nových hráčů ale i ostřílených harcovníků jako odpočinek po těžších kouscích.
A pokud můžu doporučit, určitě nezavrhovat po hraní ve dvou a nejdřív zkusit ve větším počtu; je to úplně jiný zážitek.

19.12.2018 08:04:40

Uplne opacny dojmy
Hru jsem hral cca 500x. A musim rict ze hodne zalezi proti komu hrajes. Proti zacatecnikum je takova jalova. Jenze pokud se u stolu sejdou hraci co uz maji za sebou vic partii, tak vyhrat je opravdu orisek. Pekne zavari mozek. Je tam neskutecne moznosti a i kdyz ti jednou strategie vysla. Podruhe nemusi. Koupil jsem to jako rodinnou hru, ucel splnila. Ditko 8let zvlada bravurne. Co me prekvapilo je hloubka taktickych moznosti. (Brat karty na body, nebo brat karty co potrebuje souper. Co mu vic uskodi? Zamerit se na zlato/mesic/slunce? Nebo jen na kostku nasazet vitezne body,...je toho mnohem víc) U nas ve skupine je to oblibena hra. Urcite bych ji dal jeste sanci.

19.12.2018 09:12:40

rix

Bartoloměj
Vypadá to jako bys to zahrál jednou ve dvou hráčích. Zahrajte si to vícekrát. Určitě to zkus ve více hráčích, jsou tam karty, které mají vliv na ostatní a ve dvou hráčích nemají ten správný efekt.

Osobně pokud bych ji měl hrát ve dvou, tak si spíše zahraji něco jiného. Ve třech nebo čtyřech si tu hru zahraji určitě rád.

19.12.2018 10:08:24

Rix a další
Jasně, já tomu určitě chci dát ještě šanci. Napsal jsem jen svůj první dojem, co jsem ze hry získal po první hře ve dvou hráčích. Ve dvou to bylo fakt takové nudné a ploché. 2x se hodí kostkama, já si koupim stěnu nebo kartu, 2 se hodí kostkama, spoluhráč si koupí stěnu nebo kartu. Kolo je pryč. Za 20 minut byla hra odehraná, pocit z ní: "nějak to rychle uteklo, ani jsem si to neužil". Asi jsem očekával zajímavější komba a delší herní zážitek z jedné hry. Asi mě zaskočil ten kontrast toho, jak hra je krásně vyprodukovaná do posledního detailu (insert, hrářské desky, ilustrace..) vs. samotná hra (gameplay). Jsem fakt zvědavý na hru ve 4, myslím že tam bude i zajímavější boj o karty a stěny. Ve dvou jsem tam necítil takový ten tlak, že mi soupeř něco vezme.

19.12.2018 11:01:33 | Upraveno autorem (porovnej)

skp

Me dojmy
Ola,

Zahral jsem nekolik desotek particek. Ve dvou, trech i ctyrech. Pro hrani rozhodne doporucuji i boardgamearena.com, kde se da hrat elektronicky a je to dle meho mozna i lepsi nez v "analogu".

Me se to ve dvou libi asi nejvic. Ano, nektere karticky jsou mozna omezenejsi, ale prijde mi to sviznejsi a taky tvorivejsi nez ve trech nebo ctyrech.

Je to hazeni kostkou, takze podil nahody jak prase, ale da se s tim pracovat upravou kocky a spravnymi kartami. Cest k vitezstvi je celkem dost. Dle meho supr hra, dobry napad.

1.1.2019 10:07:50

Po prvni hre ve dvou
Mno, nevim. Asi trochu zklamani.
Insert super. Zpracovani, grafika super. Napad (dice crafting) super.
Ale celkove priprava a sklizeni trvalo skoro stejne dlouho jako hra samotna. To je imho u nahodneho filleru celkem fatal error :). Dame tomu jeste sanci.

Ale pro srovnani, hloupy splendor, chytlave tajuplne rise nebo vykombeny gizmos nas chytli daleko vice.

A co se tyce craftingu, tak mystic vale ( card crafting ) je o dost lepsi.

14.3.2019 22:11:56

Beholder

Příprava a úklid se časem zrychlí.

U této hry dle mě platí v čím víc lidech, tím lepší, mám odehráno ve dvou, třech i čtyřech. Dostane se do hry víc efektů karet/kostek, hra je pestřejší, v rámci možností taktičtější, ale tak jsou to furt kostky :-)

15.3.2019 09:35:32

Pernicek
Ale jo to pujde. Ten koncept se mi libi a bavi me mrskat vycraftovanou kostkou. Jen by to mohlo byt delsi :).

A az prekonam moralni hranici nekoupit si rozsireni kdyz stoji stejne jako zakladni hra, tak se to mozna jeste zlepsi :)

15.3.2019 11:10:35

Beholder
Rozšíření je celkem za raketu. Beru, že je to celkem originální obsah (co do zpracování), ale za tu cenu to toho tolik té hře nedá...každopádně jej mám taky v merku =)))

15.3.2019 12:06:38

Vybíráme z Bazaru

Dobble Harry Potter
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas