Děsnej krvák - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Fantasy, Horror
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Henri Pym
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy

Podělte se o své dojmy z téhle rubačky.

Zkusili jsme hru ve dvou, a ve zkratce hm... OK :) funguje to dobře, ale pro mě to postrádá jiskru.
Ve třech. Hohoho tak to byla jiná! Hráči se předhánějí v tom, kdo jakému študákovi vrazí do ruky zběsilejší zbraň. Tady si autoři opravdu kreativně vyhráli a rozpálený friťak proti rybákům nebo střibrný servis proti vlkodlakům jsou opravdu vtipné. Hra vůbec obsahuje spoustu referencí na klasické horory a klišé s tímto žánrem spojená. Díky kostkám, akčním kartám a kartám událostí je ve hře příjemná míra chaosu. Přitom je hra pomérně rychlá - udávaná hodina na krabici souhlasí a i dobře vybalancovaná, takže študáky většinou dorazíte přesně v posledním kole. Nám přežila jeden a to s jedním životem - k tomu jsme oddělali ještě dva nezvané hosty.
Alfou a omegou hry je pak tajné pořadí smrti obětí, které si každý hráč sestaví sám. To hráče nutí študákům pomáhat nebo je zastrašovat do prázdných místností, aby se schovali, pokud jejich smrt ještě není na pořadu dne. Bez tohoto by hra byla úplně o ničem.
Graficky je hra překrásná a 3d herní prostředí působí na stole velmi působivým dojmem. Nejsem si ale jistý jak dlouho hra vydrží opakované sestavování - mě už se podařilo roztrhnout několik nasazovacich dveří. Na můj vkus jsou až moc těsné a navíc ošoupávají místa kam se nasazují...
Insert je peklo na zemi a přijde mi, že dělá více škody než užitku.
Suma sumarum velice přijemná a zábavná oddechovka. Hodnotil bych 7 - 8 / 10.
___
redaktor Deskofobie
11.11.2018 12:58:04

V pěti hráčích
Hráno ve 2 a v 5 a víc nás to asi bavilo ve dvou. V 5 už je tolik monster v baráku že Scare vlastně postrádá smysl neboť oběti už se nemají kde schovávat.

16.11.2018 10:04:33

v 4
super zábava asi tak jak to popisuje yedle ale souhlas I s horysimusem ani ve 4 už jsme nechápal na co je tam akce strašení, to by ten barák musel mít 2x vice místnosti.

Ale jinak super. Atmosféra tam je, je to sranda trhat nebohé studenty. Hra pěkně rychle plyne, ale prišlo mi ze už v 4 kdy před Vámi hrají 3 hráči každý s min. 2 akcemi tu hru mate pramálo pod kontrolou a je to spíš o štěstí / zábavě ,než že by ste něco mohli velmi ovlivnit.

16.11.2018 16:19:23

strašení
Ani ve třech už se studenti neměli kam moc schovávat. Co třeba strašení používat k tomu, aby studenti utekli z nějaké hustě "zapříšeřené" místnosti? Soupeře tak donutíte, aby za svou kořistí běhali po domě a připravíte je tak o drahocenné akce. Jinak je fakt, že hru vážně nemáte příliš pod kontrolou a je to jen sranda.
___
redaktor Deskofobie

16.11.2018 16:40:37

Dojmy
O víkendu jsme odehráli dvě hry. Jednu ve třech a jednu v pěti. Dojmy ze hry jsou přinejmenším hodně rozpačité.
Nejprve komponenty - chatu jsme sestavovali celkem 3x, jednou doma cvičně a pak 2x při hře a na kartonu je vidět, že už dostal hodně zabrat. Výseky pro drážky asi u dvou stěn jsou navíc mírně posunuté, takže do sebe dílky přesně nezapadají. 3/4 dveří už máme roztržené. Lepit to nemá cenu. Vidím to na opravu nýtkem, patentem nebo něčím podobným. Inzert taky celkem slabota. Ostatní komponenty jsou ale super.
Samotná hra je extrémně škodící a náhodná. Zásadním prvkem je, že na začátku si vyberete pořadí v jakém budou studenti umírat a koho z nich budete dorážet vy. Pokud se vám podaří tyto goaly splnit, dostanete za to na konci docela hodně bodů.
Na to, že hra se tváří jako ohromná bláznivá zábava nám ale hra úplně rychle neodsýpala. Ve třech to ještě šlo, ale v pěti už to byla docela nuda. Ve svém tahu toho děláte celkem málo, ale situace na boardu se celkem hodně mění a občas se stane, že zvlášť ke konci hry máte nějaké úplně mrtvé aktivace, protože prohledávat není co, strašení a peak tím pádem také nemá cenu... Způsob řešení boje, kdy protihráči hrají karty do obrany dokud nějaké mají mi hodně připomíná Munchkina.
Obě hry jsme hráli asi 1,5 hodiny, první protože jsme to neuměli, druhou, protože nás bylo 5.
Jak jsem psal na začátku, celkový dojem je spíše rozpačitý. Čekal jsem odlehčenou svižnou zábavu, což se povedlo tak na půl.
Nicméně ještě tomu určitě dáme šanci..

18.11.2018 17:16:27

Dojmy
Zatim jsme to hrali nekolikrat pouze ve dvou. Me na tom asi nejvice vadi ta rychlost s jakou ubiha mesicni odpocet od pulnoci do osme rano. Pokazde muzete pouzit pouze jednu postavu a uz se mesic posouva. Prijde mi, ze clovek vubec nic nestihne. Asi to zacneme hrat, ze v jedne hodine probehne aktivace vsech 3 monster, ale to uz zase bude smitec pro studenty az prilis brzy.

22.11.2018 13:24:00

Dojmy
Dojmy z hry jsou dobré. Hra je vtipná, rychlá. Podle mého spíše party hra. Problém vidím u té chatky a dveří a celkového setupu. Po pár hrách to bude v pr.... No a u hry za 2k už chcete něco více. Hráno ve 4 a ve 2 a v obou případech dobrý. Trochu se bojím té cenovky, i retail bude za 2000 v lepším případě 1800,- Takovou hru bych viděl tak na 1200,-.

Hru určitě doporučím a brzy zase zahrajeme, dlouho jsem se tak nenasmál. Jsem zvědav jestli se budu smát až nebude o co opřít stěnu místnosti nebo dveře nebudu muset rozbíjet protože to co tam přijde už rozbité je.

28.11.2018 23:52:26

Velikost

Prosím jak velká je deska? (průměr toho kruhu)

9.1.2019 17:49:17

Vybíráme z Bazaru

Archa nova + opravené karty a promo mapa
Archa nova + opravené karty a promo mapa
Akt. cena: 1200 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas