Design Town - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: není
Vydavatelé: Pegasus Spiele
SD Games
Autoři: Chih-Fan Chen
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Gratulujeme! Byl jsi zvolen starostou tohoto úžasného městečka. Pro své působení ve funkci máš velké plány: rád bys rozvíjel své město a přivedl je k prosperitě. Avšak buď opatrný: jestliže budeš rozvíjet své město, aniž bys bral ohled na jeho obyvatele, brzy Tvé vedení ukončí.

z oficiálních pravidel hry


Design Town je karetní deckbuildingová hra s prvkem push your luck. Tvoří ji oboustranné karty budov se základní budovou na jedné straně a upgradovanou na straně druhé; budovy ve hře poskytují peníze (umožňující nákup či upgrade budov), nebo vítězné body. Vyložení některých karet však působí nespokojenost obyvatelstva. Během hry hráči doplňují a vylepšují svůj balíček karet, aby byli schopni v jednom tahu vyložit takové karty, které společně umožňují splnění jedné z podmínek vítězství.
Obsah tohoto vydání z roku 2016 tvoří původní hra (2014) spolu s rozšířením Reuse (2015).

Příprava hry:

Základní herní balíček každého hráče tvoří pětice karet Residential Area / Apartement a po jedné kartě od ostatních šesti druhů karet. Karty těchto šesti druhů hráči roztřídí do jednotlivých balíčků, které umístí všem na dosah.

Průběh hry:

Počínaje začínajícím hráčem se hráči střídají v tazích, které mají dvě fáze:

  1. Fáze vykládání karet: Při hře hráči své karty nedrží „ve vějíři“, ale drží celý balíček karet tak, aby viděli pouze vrchní kartu. Tuto kartu hráč na tahu vyloží a vyhodnotí její efekt. Poté se rozhodne, jestli chce vyložit další kartu, nebo přejít ke druhé fázi. Pokud však hráč musí v důsledku efektu některé karty vyložit více než dvě karty působící nespokojenost, jeho tah okamžitě končí.
  2. Stavební fáze: Hráč může za peníze, jež mu poskytují karty jím vyložené v probíhajícím kole, provést jednu z následujících akcí:
    • zakoupit jednu kartu z centrální nabídky.
    • provést upgrade jedné z karet v odhazovacím balíčku.
    • zakoupit jednu kartu z centrální nabídky a ihned provést její upgrade.

Kdykoli během svého tahu hráč smí provést downgrade libovolné karty z odhazovacího balíčku a uplatnit efekt downgradu.

Konec hry:

Hra končí okamžitě, jestliže hráčem vyložené karty poskytují v součtu osm vítězných bodů, nebo jestliže hráč vyloží alespoň osmnáct karet, z nichž alespoň jedna je Convenience store.

Autor: Ondřej Podavka

Další názvy této společenské hry

  • Projekt: miasteczko

Vybíráme z Bazaru

Partnerské hrátky
Partnerské hrátky
Akt. cena: 199 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas